Rugpijn, nekpijn en pijn in de heup zijn veel voorkomende klachten onder de Nederlandse bevolking. Een bezoekje aan de fysiotherapeut is vaak het eerste waar mensen aan denken op het moment dat zij pijn ervaren in één van deze lichaamsdelen. Maar wist u dat ook een goed matras de pijn van vele klachten kan verzachten?

In dit artikel leggen wij uit hoe de eigenschappen van traagschuim en koudschuim de pijn van een aantal verschillende klachten kunnen verlichten. Wilt u liever een persoonlijk advies gebaseerd op uw klachten? Vul dan het adviespaneel in voor een kosteloos en vrijblijvend advies van één van onze slaapexperts!

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?


2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?Laatste stap

Onze specialisten zullen uw adviespaneel bestuderen en u van een vrijblijvend persoonlijk advies voorzien. Indien wij aanvullende vragen hebben, nemen wij contact op. Uw advies sturen wij u per email toe.


Naam
Email
Telefoon

Traagschuim bij lage rugklachten

Rugklachten zijn vaak van chronische aard en ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde zithouding of tiltechniek. Om de pijn iets dragelijker te maken is het van belang dat u blijft bewegen. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat u slaapt op een matras dat de juiste mate van ondersteuning biedt. De wervelkolom heeft namelijk een S-vorm en het is uitermate belangrijk dat uw wervelkolom ’s nachts in deze natuurlijke houding blijft liggen. Om dat te bewerkstelligen is het essentieel dat uw billen iets verder in het matras zakken ten opzichte van de rest van uw lichaam. Indien dit niet het geval is, ligt uw lichaam niet in de natuurlijke houding en zullen uw spieren continu proberen dit te herstellen. Hierdoor spannen uw spieren juist aan in plaats van te ontspannen en kunnen zij niet uitrusten, wat leidt tot uitgeputte spieren.

Een hoogwaardig matras bestaande uit zowel traagschuim als koudschuim kan uw lage rugklachten verminderen.

Het beste materiaal om een natuurlijke lichaamshouding te realiseren is traagschuim. Traagschuim heeft namelijk de eigenschap dat het zich aanpast naar uw lichaam waardoor de druk optimaal herverdeeld wordt. Het comfortabele traagschuim in onze matrassen zorgt ervoor dat de heupen er een beetje in zakken waardoor de wervelkolom in zijn natuurlijke houding komt te liggen. Dit heeft als gevolg dat de spieren rondom geen moeite meer voor hoeven te doen om dit te realiseren en zodoende optimaal kunnen uitrusten.

Gaat uw voorkeur uit naar persoonlijk slaapadvies van de marktleider in de zorg? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts u een geheel vrijblijvend en kosteloos advies op maat kunnen geven.

Traagschuim bij midden en hoge rugklachten

Zoals reeds vermeld, heeft de wervelkolom een S-vorm, waarbij de stand van de bekken cruciaal is. Indien uw matras niet goed afgesteld is op uw lichaam, komen de bekken scheef te liggen. Hierdoor ligt uw lichaam niet in de natuurlijke houding en kunnen midden en hoge rugklachten ontstaan. Daarom is het, net zoals in het geval van lage rugklachten, essentieel dat de heupen verder in het matras zakken. Op die manier wordt de natuurlijke lichaamshouding behouden en krijgen uw spieren de kans om te herstellen en uit te rusten.

Ook in het geval van hoge rugklachten, is traagschuim het beste materiaal voor een matras. Traagschuim is namelijk de beste oplossing om de natuurlijke lichaamshouding te realiseren. Hierdoor hoeven uw spieren deze taak niet meer op zich te nemen waardoor ze ’s nachts kunnen herstellen. Zo stapt u met een fitter gevoel uit bed.

Het juiste hoofdkussen bij nekklachten

Nekklachten worden veroorzaakt of verergerd doordat de positie van het hoofd ten opzichte van de schouders niet optimaal is. Dit kan komen doordat u bijvoorbeeld een te zacht matras heeft en een te stevig hoofdkussen of juist andersom. Hierdoor ligt uw hoofd te hoog of te laag, wat nekklachten kan veroorzaken. Door het juiste hoofdkussen te kiezen kunnen de klachten afnemen. Het juiste hoofdkussen zorgt er namelijk voor dat de nek- en rugwervels op één lijn liggen waardoor uw lichaam optimaal kan ontspannen.

In dit geval is het juiste hoofdkussen, een kussen dat gemaakt is van hetzelfde materiaal als uw matras. Tevens is het belangrijk dat uw hoofdkussen de juiste vorm heeft die aansluit bij uw slaaphouding (rugligging, buikligging of zijligging).

Het juiste hoofdkussen kan de kans op nekklachten verminderen.

Gaat uw voorkeur uit naar persoonlijk slaapadvies van de marktleider in de zorg? Vul dan het in zodat onze experts u een geheel vrijblijvend en kosteloos advies op maat kunnen geven.

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen ontstaan doordat u slaapt op een matras waarvan de druk niet optimaal herverdeeld wordt. Hierdoor kan er een piekdruk ontstaan op het schoudergewricht. Deze piekdruk verhoogt de druk en leidt ertoe dat uw gewricht te zwaar wordt belast tijdens het slapen op uw zij. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot een slijmbeursontsteking.

Net als in het geval van rugklachten is het raadzaam om te gaan voor een traagschuim matras. Dankzij het traagschuim wordt de druk herverdeeld over een veel groter oppervlakte waardoor de piekdruk op het schoudergewricht weggenomen wordt. Zo wordt de schouder ontzien en verminderen de klachten na verloop van tijd. Op die manier wordt een bezoek aan de fysiotherapeut verleden tijd.

Traagschuim herverdeeld de druk waardoor uw schouderklachten verminderen.

Een combinatie van traagschuim en koudschuim voor bekken- en heupklachten

Er zijn twee manieren waarop bekken- en heupklachten verergerd kunnen worden. Enerzijds kan het zijn dat uw matras niet goed of niet op de juiste manier ondersteuning biedt waardoor uw natuurlijke houding belemmerd wordt. Anderzijds kan het zijn dat het materiaal van uw matras een piekdruk veroorzaakt waardoor al het gewicht van uw onderlichaam druk oplevert bij uw heupen, wat leidt tot pijn.

Om bekken- en heupklachten te voorkomen, bestaan al onze matrassen uit een unieke combinatie van traagschuim en koudschuim. Het traagschuim verdeelt de druk over een groter oppervlak waardoor een piekdruk vermeden wordt. Daarnaast biedt traagschuim een waanzinnig hoge mate van comfort. Koudschuim werkt daarentegen als een efficiënte veer en zorgt ervoor dat uw lichaam op de juiste manier wordt ondersteund.

Last van slapende ledematen? Traagschuim biedt de oplossing!

Slapende ledematen kunnen veroorzaakt worden door een slecht of verouderd matras waarbij de druk niet goed herverdeeld wordt. Dit leidt namelijk tot een ernstige belemmering van de bloedtoevoer.

Ook in het geval van slapende ledematen bieden de druk herverdelende eigenschappen van traagschuim de oplossing. Dit komt omdat er geen druk ontstaat op de ledenmaten waardoor de bloedtoevoer niet belemmerd wordt. Hierdoor zult u niet het vervelende gevoel van slapende ledematen ervaren.

Het Decupré matras bestaande uit traagschuim en koudschuim

Wilt u zelf beleven wat onze matrassen voor u kunnen betekenen en wat het effect is op uw klachten? Vul dan het adviespaneel in, onze experts zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u te voorzien van een persoonlijk en gedegen slaapadvies. Natuurlijk is dit helemaal kosteloos en vrijblijvend.

Terug naar het overzicht met artikelen