Rugpijn, nekpijn en pijn in de heup zijn veel voorkomende klachten onder de Nederlandse bevolking. Een bezoekje aan de fysiotherapeut is vaak het eerste waar mensen aan denken op het moment dat zij pijn ervaren in één van deze lichaamsdelen. Maar wist u dat ook een goed matras de pijn van vele klachten kan verzachten?

In dit artikel leggen wij uit hoe de eigenschappen van traagschuim en koudschuim de pijn van de volgende klachten kan verminderen:

Traagschuim bij rugklachten

Rugklachten zijn vaak van chronische aard en ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde zithouding of tiltechniek. Om de pijn te iets dragelijker te maken is het van belang dat u blijft bewegen. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat u slaapt op een matras dat de juiste mate van ondersteuning biedt. De wervelkolom heeft namelijk een S-vorm en het is uitermate belangrijk dat uw wervelkolom ’s nachts in deze natuurlijke houding blijft liggen. Om dat te bewerkstelligen is het essentieel dat uw billen iets verder in het matras zakken ten opzichte van de rest van uw lichaam. Indien dit niet het geval is, ligt uw lichaam niet in de natuurlijke houding en zullen uw spieren continu proberen dit te herstellen. Hierdoor spannen uw spieren juist aan in plaats van te ontspannen en kunnen zij niet uitrusten, wat leidt tot uitgeputte spieren.

Het beste materiaal om een natuurlijke lichaamshouding te realiseren is traagschuim. Traagschuim heeft namelijk de eigenschap dat het zich aanpast naar uw lichaam waardoor de druk optimaal herverdeeld wordt. Het comfortabele traagschuim in onze matrassen zorgt ervoor dat de heupen er een beetje in zakken waardoor de wervelkolom in zijn natuurlijke houding komt te liggen. Dit heeft als gevolg dat de spieren rondom geen moeite meer voor hoeven te doen om dit te realiseren en zodoende optimaal kunnen uitrusten.

Het juiste hoofdkussen bij nekklachten

Nekklachten worden veroorzaakt of verergerd doordat de positie van het hoofd ten opzichte van de schouders niet optimaal is. Dit kan komen doordat u bijvoorbeeld een te zacht matras heeft en een te stevig hoofdkussen of juist andersom. Hierdoor ligt uw hoofd te hoog of te laag, wat nekklachten kan veroorzaken. Door het juiste hoofdkussen te kiezen kunnen de klachten afnemen. Het juiste hoofdkussen zorgt er namelijk voor dat de nek- en rugwervels op één lijn liggen waardoor uw lichaam optimaal kan ontspannen.

In dit geval is het juiste hoofdkussen, een kussen dat gemaakt is van hetzelfde materiaal als uw matras. Tevens is het belangrijk dat uw hoofdkussen de juiste vorm heeft die aansluit bij uw slaaphouding (rugligging, buikligging of zijligging).

Hoe kunnen traagschuim en koudschuim bijdragen aan nekklachten

Een combinatie van traagschuim en koudschuim voor heupklachten

Er zijn twee manieren waarop heupklachten verergerd kunnen worden. Enerzijds kan het zijn dat uw matras niet goed of niet op de juiste manier ondersteuning biedt waardoor uw natuurlijke houding belemmerd wordt. Anderzijds kan het zijn dat het materiaal van uw matras een piekdruk veroorzaakt waardoor al het gewicht van uw onderlichaam druk oplevert bij uw heupen, wat leidt tot pijn.

Om heupklachten te voorkomen, bestaan al onze matrassen uit een unieke combinatie van traagschuim en koudschuim. Het traagschuim verdeelt de druk over een groter oppervlak waardoor een piekdruk vermeden wordt. Daarnaast biedt traagschuim een waanzinnig hoge mate van comfort. Koudschuim werkt daarentegen als een efficiënte veer en zorgt ervoor dat uw lichaam op de juiste manier wordt ondersteund.

Last van slapende ledematen? Traagschuim biedt de oplossing!

Slapende ledematen kunnen veroorzaakt worden door een slecht of verouderd matras waarbij de druk niet goed herverdeeld wordt. Dit leidt namelijk tot een ernstige belemmering van de bloedtoevoer.

Ook in het geval van slapende ledematen bieden de druk herverdelende eigenschappen van traagschuim de oplossing. Dit komt omdat er geen druk ontstaat op de ledenmaten waardoor de bloedtoevoer niet belemmerd wordt. Hierdoor zult u niet het vervelende gevoel van slapende ledematen ervaren.

Het Decupré matras bestaande uit traagschuim en koudschuim

Wilt u zelf beleven wat onze matrassen voor u kunnen betekenen en wat het effect is op uw klachten? Vul dan het adviespaneel in, onze experts zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u te voorzien van een persoonlijk en gedegen advies. Natuurlijk is dit helemaal kosteloos en vrijblijvend.

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”