Testimonials

Medische professionals aan het woord

Op deze pagina kunt u verschillende testimonials lezen van medische professionals.

Uitgangssituatie:

Cliënt komt in zorg en heeft voor een decubitus gradatie 2 een AD matras nodig om stuit te ontlasten. Daarbij is het uitgangspunt dat de wens van cliënt en echtgenote is, om naast elkaar in het eigen bed te kunnen blijven liggen. Luchtwisselsysteem wordt aangevraagd bij leverancier en wordt thuis afgeleverd op vrijdag 25-3. Dit systeem is echter veel breder dan de gewenste 80 cm en komt een stuk boven het bed uit waardoor het eigenlijk niet goed inzetbaar is. De mogelijkheid die wordt geboden is een ander bed of het eigen bed uit elkaar halen en een en ander passend te maken……..de maandag aansluitend.

Actie:
Esther belt Decupre met het verzoek of de Decupre-2000 matras wellicht een oplossing zou zijn. Hoewel een 80 cm breed matras niet voorradig is wordt toch besloten om te proberen of een 85 cm matras kan worden ingezet. Enkele uren later installeren Esther en Frank Manders van Decupre het Decupre 2000 matras bij de cliënt thuis. Er wordt instructie gegeven en het verwijderbare stuitblok wordt eruit genomen om de stuit volledig te ontlasten. Cliënt is zichtbaar opgelucht omdat deze aangeeft geen pijn meer te hebben op de stuit.
Op maandag 28-3 blijkt dat cliënt in bed wat onderuit zakt waardoor de stuit niet meer in de uitsparing valt. Frank Manders van Decupre maakt een afspraak om diezelfde dag mee te kijken naar een oplossing. Deze blijkt relatief eenvoudig omdat het bed de mogelijkheid heeft om de cliënt’s (onder)benen wat hoger te leggen, in semi-fowler houding. Daarmee lijkt dit probleem opgelost.

Resultaat:
Decubituswond op de stuit verbetert in de dagen daarna zonder dat cliënt’s thuissituatie wezenlijk veranderd is. Hoewel de goede wondverzorging uiteraard mede reden is voor het herstel van de wond, is het zeer aannemelijk dat vooral het wegnemen van de oorzaak (de druk) een beslissende factor is.

Esther Hozeman, Buurtzorg verpleegkundige Zaltbommel


Uitgangssituatie:
Sterk vermagerende terminale cliënt ontwikkeld decubitus op de stuit ondanks de inzet van een AD luchtwisselmatras.

Actie:
Via via wordt Decupre benaderd met het verzoek of de Decupre-2000 matras wellicht inzetbaar is voor deze cliënt. Deze wordt op 8-12-2010 bij cliënt bezorgd en op
9-12-2010 geïnstalleerd door Buurtzorg medewerkers en Frank Manders van Decupre. Het luchtwisselmatras gaat van het bed af en wordt vervangen door het Decupre 2000 matras waaruit het verwijderbare stuitblok wordt gehaald en het opklapbare hielstuk tegen het achterboord van het bed wordt gezet. Cliënt geeft aan goed te voelen dat de stuit in een opening ligt en ervaart het hele matras als erg prettig.

Resultaat:
Hoewel door de extreme vermagering de stuit in de allerlaatste fase iets meer in de opening zakt blijven stuit en hielen echter in de gehele behandeling vrij van decubitus.

Henriëtte Meeuwsen, Buurtzorg verpleegkundige Westervoort


Ik kan er voor zorgen dat iemand op het duurste bed toch slecht ligt, en andersom, dat iemand op een goedkoop bed lekker slaapt en goed ligt. Dit wordt namelijk bepaald door het matras! Dit is een van de redenen waarom we voor Decupre matrasligsystemen gekozen hebben! Dit wasstraatbestendige systeem werkt decubituspreventief en daarmee voorkomen we eenboel patiëntenleed en verminderen we ook nog eens de kosten omdat we veel minder dure luchtwisselsystemen inzetten. Bij ons staat de zorg om de patiënt centraal, daarom hebben we voor Decupre gekozen. Regelmatig zijn er patiënten die vragen waar ze zo een matras kunnen kopen omdat ze zo lekker bij ons geslapen hebben, die verwijs ik dan naar Decupre!

Wim de Wit, Teamleider Patiëntenvervoer/Beddencentrale Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen


In eerste instantie dacht ik bij de Decupre producten: Ja, ja zo eenvoudig kan het niet zijn!
Nu, na 1,5 jaar de Decupre-2000 en de Decupre-1000 matrassen is ons verpleeghuis te hebben, is het inderdaad zo eenvoudig. Het lijkt simpel en dat is het ook. Een zeer comfortabel matras die doet wat die moet doen namelijk decubitus voorkomen.

Rosemarie Dashorst, Ergotherpeute Nieuw-Mellens


Wij hebben voor onze Obese cliënten de Decupre-1000 obesitas matras in huis.
Dit naar volle tevredenheid. Met een eenvoudige handeling zijn de hielen vrij te leggen en de cliënten liggen erg comfortabel.

Emmy Dijkmans, Wond en decubitus consulente Catharina Ziekenhuis


Sinds enkele jaren hebben wij al onze traagschuim matrassen vervangen door eencombinatie traagfoam/koudschuim matras van de firma Decupre. Dit matras geeft een goede herverdeling van druk en voorkomt daarmee huidproblemen en is tevens wasstraatbestendig. Wij zijn erg tevreden over dit systeem. De verhouding van de gebruikte schuimprodukten kun je het beste door de firma zelf uit
laten leggen en welk effect het heeft. Zij zijn hier deskundig in. Ons decubitusprevalentiecijfer was in 2010 maar 3.84%. Jaarlijks voeren ze een check-up uit waardoor we nimmer achter de feiten aanlopen en we altijd met vertrouwen de matrasligsystemen in ons ziekenhuis kunnen blijven inzetten.

Thomas Kaldijk Staffunctionaris artikelbeheer Maastricht Universitair Medisch Centrum


Met de proef van de Decupre matrassen binnen onze organisatie bleek al snel dat we niet meer zonder Decupre konden. We kwamen zelfs tot de conclusie dat we steeds meer matrassen van Decupre nodig hadden. Het vrij leggen van de hielen en het sacrum leverde na 1 week al goede resultaten op bij de hoogrisicocliënt met decubitus. De decubitus verslechterde niet, maar werd juist gestabiliseerd en verbeterde na een paar weken aanzienlijk. Voor ons is Decupre nu de echte decubitusspecialist!

Janneke van der Veer- Dijk, Decubitusverpleegkundige Noorderbreedte

Wat is uw leeftijd, gewicht, lengte en slaaphouding?
Gratis proefslapen, persoonlijk ingesteld, kwaliteit van de marktleider in de zorg en gratis retourneren.
Start gratis 150 nachten proefslapen. Bel of bestel online, wij helpen u graag.