Advies over slaapklachten

Eén derde van de Nederlanders kampt met slaapklachten. Er is dus een aanzienlijke kans dat u daar één van bent. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. Daarom zullen wij u in dit artikel voorzien van advies over slaapklachten.

Er zijn enorm veel oorzaken waardoor uw slaapkwaliteit verstoord kan worden. Zo kunt u last hebben van geestelijke of lichamelijke klachten maar ook van storende factoren uit de omgeving zoals geluid of warmte.

Wat zijn de meest voorkomende slaapklachten?

Er zijn een aantal slaapklachten die veelvuldig voorkomen. Hieronder zullen wij een korte beschrijving geven van de meest voorkomende.

Slapeloosheid: Slapeloosheid houdt in dat u moeilijk in slaap valt of dat u ’s nachts wakker wordt en vervolgens niet meer in slaap valt. Dit is de meest voorkomende slaapstoornis.

Uitgestelde slaapfase syndroom: Als u elke nacht pas erg laat in slaap valt, zou het kunnen zijn dat u lijdt aan DSPS (het uitgestelde slaapfase syndroom). In dit geval is uw biologische klok in de war.

Rusteloze benen: Indien uw benen ’s nachts vaak schokken en u het gevoel heeft dat u gaat vallen, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk last van rusteloze benen. Dit kan als gevolg hebben dat u overdag erg moe bent.

Slaapapneu: Dit is een ademhalingsstoornis waarbij men tijdens het slapen regelmatig adempauzes neemt. Deze aandoening kan tot veel medische problemen leiden.

Maar wat kunt u doen tegen uw slaapklachten?

Wat u tegen uw slaapklachten kunt doen, is sterk afhankelijk van welke klachten u heeft. Als u ernstige problemen ondervindt vanwege uw slaapklachten kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts.

Tips

Heeft u geen last van een bepaalde slaapstoornis maar heeft u wel moeite met bijvoorbeeld het in slaap vallen of het gedurende de hele nacht doorslapen, dan heeft u wellicht iets aan onderstaande tips.

  • Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op zodat u een duidelijk slaapritme ontwikkelt.

  • Vermijd minimaal zes uur voordat u naar bed gaat cafeïne houdende dranken.

  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging gedurende de dag

  • Zorg voor ontspanning voordat u naar bed gaat.

  • Houd rekening met knellende kleding die kan gaan irriteren ’s nachts.

  • Slaap met het raam open. Volgens wetenschappers is 18 graden Celsius de beste temperatuur voor een optimale slaapomgeving.

  • Een goed verduisterende slaapkamer bevordert de slaapcyclus.

Een goed matras

Naast bovengenoemde tips, is het hebben van een goed matras essentieel voor een goede nachtrust. Wat veel mensen vergeten is dat een matras slechts 8 tot 10 jaar mee gaat. Na deze periode kom het matras aan het einde van zijn levensduur en neemt het ondersteunende vermogen af. Hierdoor ligt uw lichaam niet langer in de natuurlijke houding waardoor enerzijds uw ligcomfort afneemt maar anderzijds ook bepaalde klachten kunnen ontstaan zoals rugklachten en/of nekklachten.

Maar wat is een goed matras?

Dit is een erg subjectieve vraag. Wat u een goed matras vindt, is sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en eventuele klachten. Echter is de stevigheid van het matras wel cruciaal. De stevigheid van het matras in combinatie met uw voorkeuren en klachten bepaalt namelijk hoe goed u op het matras ligt. Echter is het wel zo dat hoe zwaarder u bent, hoe hogere mate van stevigheid aanbevolen wordt.

Een ander belangrijk punt is dat een matrasaanbieder openlijk communiceert over de eigenschappen en kwaliteit van de gebruikte materialen. Over het algemeen kunt u ervan uit gaan dat bedrijven die zulke belangrijke aspecten niet vermelden, geen gebruik maken van kwalitatief hoogwaardige materialen.

Advies over matrassen en de juiste ondersteuning

Verminder uw slaapklachten met een Decupré matras

Zoals hiervoor genoemd is een goed matras essentieel voor een goede nachtrust. Om die reden bestaan alle Decupré matrassen uit een unieke combinatie van koudschuim en traagschuim. Deze combinatie zorgt ervoor dat uw lichaam de juiste ondersteuning krijgt en garandeert optimale drukherverdeling wat leidt tot optimaal slaapcomfort.

Om dit comfort nog net een extra zetje te geven, hebben al onze matrassen 7 verschillende zones. Deze comfortzones verschaffen per zone tegendruk waardoor uw lichaam in de juiste slaaphouding komt te liggen. Zo verbetert u uw slaapkwaliteit!

Tenslotte zijn onze matrassen laboratorisch getest door het onafhankelijk kwaliteitsinstituut TÜV/TNO. Zij hebben onze matrassen beoordeeld met de maximale score van 100 van de 100 punten voor kwaliteit!

Wilt u zelf ervaren dat een kwalitatief hoogwaardig matras uw nachtrust kan bevorderen? Vul dan het adviespaneel in. Onze experts zullen vervolgens contact met u opnemen om u geheel vrijblijvend te adviseren over welk matras het beste past bij uw slaapklachten.

Klik hier om het adviespaneel binnen 2 minuten in te vullen voor vrijblijvend professioneel slaapadvies