Nekklachten

Tegenwoordig kampen steeds meer mensen met nekklachten. Deze klachten hebben verschillende oorzaken en kunnen acuut of chronisch zijn. Maar niets is minder vervelend, want deze klachten kunnen uw dagelijks leven sterk beïnvloeden. Het is daarom van belang om meer aandacht te geven aan de oorzaak en de preventie van deze klachten. Vul nu het adviespaneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré.

In dit artikel komen de volgende onderwerpen met betrekking tot nekklachten aanbod:

Meest voorkomende oorzaken

Nekklachten kunnen voorkomen in alle vormen en maten en hebben daarom verschillende oorzaken, denk bijvoorbeeld aan: een verkeerde werkhouding, sporten, slijtage, overbelasting etc. Een van de meest voorkomende oorzaken voor nekklachten is een verkeerde slaaphouding. Tijdens het slapen is het van belang dat de nek- en ruggenwervel ten alle tijden zijn natuurlijke vorm behoudt. Het is daarom ook van belang dat naast een bezoek aan de fysiotherapeut ook de slaaphouding onder de loep wordt genomen.

De juiste houding voor de nek

Maar wat is dan de juiste slaaphouding voor de nek? Hier komt het belang van een goed kussen naar voren in combinatie met uw slaaphouding. Als u op uw rug ligt kan er niet veel fout gaan met uw slaaphouding. Echter is het wel van belang dat uw kussen niet te dik is, om eventuele nekklachten te voorkomen. Voor de zijslapers onder ons is het van noodzakelijk dat er een vol kussen wordt gebruikt die u vooral achter de nek veel steun geeft. Voor de buikslapers is het echter een moeilijker verhaal. Als buikslaper draait u de nek naar links en rechts om tijdens het slapen voldoende te kunnen ademen. Echter, zitten hier wel gevolgen aan vast. Door deze houding neemt de halscurve de verkeerde houding aan, waardoor er klachten en krampen in de nek kunnen ontstaan. In sommige gevallen is het als buikslaper daarom ook beter om geen kussen te gebruiken.

Vindt u het prettiger om persoonlijk gedegen slaapadvies te ontvangen van onze experts? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts u kunnen voorzien van een geheel vrijblijvend en kosteloos advies op maat.

Het juiste hoofdkussen

Het juiste kussen vinden is niet zo moeilijk als het lijkt. Onderzoek wijst uit dat orthopedische hoofdkussens de halscurve optimaal herstellen en zodoende zorgen voor een afname van nekpijn en ongemak in de slaap. Echter wordt er wel aangeraden om te kijken naar een kussen die bij u en uw slaaphouding past. Door het adviespaneel in te vullen weet u binnen twee minuten welk kussen het beste bij u past! Bovendien heeft het AP1000 kussen van Decupré twee verschillende rollen bijgeleverd. Op deze manier heeft u de mogelijkheid zelf te beslissen hoe u elke avond slaapt, om zodoende uw eigen gezonde slaapomgeving te creëren.

Het juiste hoofdkussen kan bijdragen aan de vermindering van uw nekklachten.

Slaapsysteem

Nekklachten en rugklachten staan vaak met elkaar in verband. Mede door deze reden is het van belang dat buiten een goed hoofdkussen ook aandacht wordt geschonken aan een druk herverdelend en ondersteunend matras. U kunt het hoofdkussen en het matras samen zien als een ‘slaapsysteem’ die beide op elkaar moeten inspelen voor het beste resultaat. De matrassen en hoofdkussens van Decupré zijn zo geproduceerd dat door het gebruik van dezelfde materialen van hoogwaardige kwaliteit, het hoofdkussen en matras nauwlettend met elkaar samenwerken.

Als u het adviespaneel invult krijgt u gedegen slaapadvies van de slaapexperts van Decupré. Op een Decupré hoofdkussen kunt u bovendien eerst 30 dagen proefslapen, voordat u tot de investering overgaat. Op deze manier bent u er zeker van dat uw nieuwe hoofdkussen u optimaal ondersteunt!

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Waarvoor is de proefslaap periode bedoeld?

Zoals u wellicht weet biedt Decupré een proefperiode aan. Gedurende deze proefperiode kunt u het door u gekozen matras en/of hoofdkussen geheel vrijblijvend en kosteloos ervaren in uw eigen vertrouwde slaapkamer. Maar waarom bieden wij proefslapen aan? Dat is één van...

Goed matras advies helpt u bij uw matraskeuze

Een nieuw matras aanschaffen is niet iets wat u iedere dag doet. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat u vragen heeft en zich afvraagt welk matras geschikt is voor uw persoonlijke situatie. Goed slapen is belangrijk maar een goed matras kiezen is daarentegen niet...

Aanbieders van matrassen

U heeft vast wel gehoord van de grote namen in de matrassenbranche. Naast deze kwalitatief hoogwaardige concurrenten zijn er ook tal van kleinere matras aanbieders. In dit artikel zullen wij u een beeld geven van de markt en de verschillende aanbieders. De volgende...