Om ervoor te zorgen dat er geen nekklachten ontstaan is het belangrijk om op een goed ondersteunend hoofdkussen te slapen. Dit draagt ook bij aan een goede nachtrust. Maar nu is de vraag: waarom is een goed hoofdkussen zo belangrijk en is hij al aan vervanging toe?

In dit artikel kunt u de volgende onderwerpen met betrekking tot het hoofdkussen verwachten:

De levensduur

De levensduur van een hoofdkussen varieert natuurlijk van soort tot soort en hangt  af van het gebruik. Wij als Decupré adviseren u om kussens elke drie jaar te vervangen. Dit heeft met de hygiëne te maken. Gesealde hoofdkussens gaan daarentegen langer mee (zolang de sealnaden dichtblijven).

Het belang van een goed hoofdkussen

Nekklachten kunnen worden veroorzaakt door het te lang slapen op een hoofdkussen dat niet meer de juiste ondersteuning geeft. Tevens zal dit kussen hygiënisch gezien niet meer optimaal zijn, waardoor je in sommige gevallen ook nog eens ziek kunt worden. Daarnaast heeft de hygiënische staat van het kussen ook invloed op de levensduur. Verder kan een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen ervoor zorgen dat u, naast de nekklachten, ook schouderklachten en zelfs hoofdpijn kunt krijgen. Dit kan tevens leiden tot slapeloze nachten.

Het hebben van een goed hoofdkussen is net zo belangrijk is het hebben van een goed matras.

Vindt u het prettiger om persoonlijk gedegen slaapadvies te ontvangen van onze experts? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts u kunnen voorzien van een geheel vrijblijvend en kosteloos advies op maat.

Goed hoofdkussen in combinatie met het matras

Naast het matras en de bedbodem is het hoofdkussen net zo belangrijk. Het kussen bepaalt namelijk voor ongeveer 20% het totale ligcomfort. Voor een goede nachtrust en de juiste slaaphouding is een goed en passend kussen van belang en het is dus ook zeker de moeite waard om u hier verder in te verdiepen.

Decupré hoofdkussens

Met het juiste hoofdkussen liggen de nek- en rugwervels op één lijn.  Dit zorgt ervoor dat het lichaam optimaal kan ontspannen. Decupré biedt de oplossing met orthopedische traagschuim hoofdkussens, waarmee u in elke slaaphouding (zij-, rug-, of buikligging) altijd de juiste ondersteuning heeft. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam zich in een goede en correcte houding kan ontspannen.

Bent u benieuwd welke van onze hoofdkussens het meest geschikt is voor uw specifieke situatie en klachten? Vul dan het adviespaneel in voor een geheel vrijblijvend en persoonlijk advies van onze experts!

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Waarvoor is de proefslaap periode bedoeld?

Zoals u wellicht weet biedt Decupré een proefperiode aan. Gedurende deze proefperiode kunt u het door u gekozen matras en/of hoofdkussen geheel vrijblijvend en kosteloos ervaren in uw eigen vertrouwde slaapkamer. Maar waarom bieden wij proefslapen aan? Dat is één van...

Goed matras advies helpt u bij uw matraskeuze

Een nieuw matras aanschaffen is niet iets wat u iedere dag doet. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat u vragen heeft en zich afvraagt welk matras geschikt is voor uw persoonlijke situatie. Goed slapen is belangrijk maar een goed matras kiezen is daarentegen niet...

Aanbieders van matrassen

U heeft vast wel gehoord van de grote namen in de matrassenbranche. Naast deze kwalitatief hoogwaardige concurrenten zijn er ook tal van kleinere matras aanbieders. In dit artikel zullen wij u een beeld geven van de markt en de verschillende aanbieders. De volgende...