Veelgestelde vragen

Vind hier uw antwoord op veelgestelde vragen.

Op deze pagina vindt u antwoord op veelgestelde vragen omtrent bijvoorbeeld de garantie voorwaarden, de levertijd en onze service. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of bel direct naar 0316 540 819. Ontvangt u liever een persoonlijk advies? Klik dan hier.

Wij geven 10 jaar garantie op onze matrassen. Dit is aanmerkelijk langer dan de gebruikelijke CBW-garantie. Uw aankoopfactuur is uw garantiebewijs.

Koop een goed traagschuim matras. Traagschuim geeft de beste drukverdeling, ondersteuning en het beste comfort. Daarom hebben vrijwel alle ziekenhuizen traagschuim matrassen. Een matras dat uit drie of vier lagen bestaat, past zich beter aan uw lichaam aan dan een 1-laags of 2-laags matras. Een matras met 7-zones past zich eveneens beter aan uw lichaam aan dan een matras met minder of geen zones. De onderlaag van het matras moet uit tenminste één laag koudschuim bestaan met een densiteit van ca. 50. De tijk van het matras moet goed ademen en absorberen, tenminste 300 gram/m2 zijn en in alle richtingen heel goed meegeven. Daarnaast moet de tijk ook wasbaar zijn op 60 graden celcius. Een lagere temperatuur dood de bacteriën namelijk niet. Zorg er daarnaast voor dat u het matras mag proberen, liefst 30 dagen, en mag teruggeven (niet omruilen).

Ja. Echter voelt visco-elastisch traagschuim iets warmer aan. Mocht u dit te warm vinden, dan heeft Decupré een oplossing zodat u toch van de voordelen van visco-elastisch traagschuim kunt profiteren, namelijk: ThermoProGel in de tijk. De ThermoProGel heeft een temperatuur regulerende werking en bevorderd via de daarmee gecombineerde Probiotica op een natuurlijke manier de hygiëne. Veilig en effectief. Heeft u het snel warm? Dan kunt u ook uw beddengoed en ventilatie hier op aanpassen. Het gewenste comfort is uiteindelijk ook een kwestie van smaak, dus zorg ervoor dat u het matras mag proberen en zo nodig mag teruggeven.

U kunt het adviespaneel  invullen voor een gedegen professioneel advies. Dit is uiteraard gratis, geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. U bent ook van harte welkom bij ons in de showroom in Didam of in Rotterdam, maar dit is uitsluitend mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen of het contactformulier op de contactpagina invullen. Wij zullen dan zorgen dat een van onze specialisten voor u klaar staat.

Wij bezorgen gratis in heel Nederland. De kosten van eventuele retourzendingen zijn voor uw rekening en bedragen voor een matras €34,50.

Het proefslapen is geheel vrijblijvend. U beslist binnen de 30 dagen proefslapen of u het Decupré product wil houden en wij zullen de factuur sturen zodra u uw keuze heeft gemaakt. Pas aan het einde van de proefperiode besluit u of u uw Decupré product wil behouden, dus tot die tijd mag u uw producten retourneren. Wij vragen voordat wij producten leveren voor een proefperiode een borg van 25% om onszelf te beschermen. De borg is geen aanbetaling en wordt verrekend met het openstaande bedrag indien u besluit het product te behouden. U ontvangt de volledige borg terug minus de eventuele kosten voor een retourzending (€34,50 voor een matras, gratis voor een kussen of topper) indien u besluit om een product te retourneren. Op deze manier is proefslapen geheel vrijblijvend en bovendien risicoloos voor u en ons.

Wij zijn een Nederlands familiebedrijf en wij vinden het belangrijk dat onze klanten zelf kunnen ervaren of onze producten voor hun geschikt zijn. Om deze reden bieden wij op al onze producten een  vrijblijvende en kosteloze proefperiode. Voorheen leverden wij onze matrassen zonder een borg te vragen, maar door schade en schande zijn wij erachter gekomen dat er de door bepaalde mensen misbruik wordt gemaakt van het door Decupré gestelde vertrouwen. Sinds wij een borg vragen zijn er geen mensen meer met onze producten vandoor gegaan en hebben wij de prijzen laag kunnen houden. Dit is dus een win-win situatie. De borg is geen aanbetaling. Indien een product onverhoopt toch niet bevalt, dan ontvangt u de volledige borg weer terug op uw rekening minus de retourkosten.

Alle klanten krijgen altijd een proefperiode van 30 dagen op onze consumer producten

Of er wordt gekozen voor een borg van 25%, of dat als het hele bedrag in een keer wordt overgemaakt of als er met iDeal wordt betaalt, maakt daarvoor niet uit. U ontvangt de volledige borg/betaling (wat van toepassing is) terug minus de eventuele kosten voor een retourzending (€34,50 voor een matras, gratis voor een kussen of topper) indien u besluit om een product te retourneren. Op deze manier is proefslapen geheel vrijblijvend en bovendien risicoloos voor u en ons.

U mag 30 dagen proefslapen. Is het matras niet naar wens? Dan komen wij deze bij u ophalen. Wenst u liever een ander matras? Dan komen wij deze gratis omruilen. Voor hoofd en zitkussens vragen wij u het product naar ons retour te sturen. Ook heeft u 10 jaar garantie op de matrassen.

De levertijd van Decupré artikelen is circa 2 tot 10 werkdagen in geval van voorraadartikelen. Wij hebben alle standaardmaten op voorraad. Onze transporteur neemt contact met u op om een afspraak te maken voor de levering zodra het product uit de productie komt.

Ja, wij geven ook telefonische ondersteuning. Wij kunnen u adviseren om te kiezen voor het juiste matras. Om te zorgen dat u voor uw situatie de juiste productspecialist aan de lijn krijgt, verzoeken wij u het adviespaneel in te vullen. Het invullen van het adviespaneel is in twee minuutjes gebeurt.

Uiteraard kunt u ons ook mailen. Vul uw vraag en/of opmerking in op ons contactformulier op de contact pagina. Wij streven ernaar om uw vraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Een aantal van onze artikelen zijn uit te proberen in de showroom van ons kantoor in Didam, en bij een aantal fysiotherapeuten die de Decupré producten adviseren. U bent ook van harte welkom bij ons in de showroom in Didam of de showroom in Rotterdam, maar dit is uitsluitend mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen of het contactformulier op de contactpagina invullen. Wij zullen dan zorgen dat een van onze specialisten voor u klaar staat.

Veel patiënten die in een ziekenhuis op een Decupré matras hebben gelegen willen dit ook voor thuis hebben. Echter levert Decupré de matrassen voor de zorgsector met een Polyurethaan tijk. Daarnaast mogen de matrassen in de meeste ziekenhuisbedden niet hoger zijn dan 15 cm. Dit is voor de meeste mensen niet optimaal voor thuis, dus daarom is er een aparte productielijn voor consumenten opgezet.

Uit de kennis die Decupré heeft ontwikkeld op het gebied van decubitus preventie weet Decupré als geen ander met welke combinatie van materialen een zo lage mogelijke druk op het lichaam kan worden bereikt. Dit levert ook het beste comfort op, wat erg belangrijk is voor u als consument. Het afzetvolume dat Decupré als marktleider in de gezondheidszorg behaalt maakt Decupré een van de grootste verwerkers van traagschuim. Het grote voordeel van één van de grootste inkopers. Dit levert voor u een prijsvoordeel op.

Decupré bestaat sinds 2002 en is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in traagschuim matrassen, hoofdkussens en zitkussens. Decupré wordt geleid door Irene Best. U bent van harte welkom bij ons in de showroom in Didam of in Rotterdam, maar dit is uitsluitend mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen of het contactformulier op de contactpagina invullen. Wij zullen dan zorgen dat een van onze specialisten voor u klaar staat.

Recent ontwikkelde Decupré de lijn INDIVIDUAL en ADAPTABLE traagschuim matrassen en hoofdkussens. Deze producten zijn uniek in hun kwaliteit, maar vooral ook in de prijsstelling. Deze top-of-the-line producten worden niet in fysieke winkels verkocht, maar worden door fysiotherapeuten geadviseerd of kunnen rechtstreeks in de Decupre webwinkel worden besteld. Hierdoor zijn deze matrassen ca. 70% voordeliger. Daarnaast kunt u altijd vragen naar onze aanbiedingen.

U loopt geen enkel risico. U krijgt uw Decupé bestelling thuisgestuurd en u mag uw bestelling tot 30 dagen gratis proberen. Dat is pas proefliggen! Als u binnen 30 dagen aangeeft dat u uw bestelling niet wil houden, dan haalt Decupré uw bestelling op (in geval van een matras) of u stuurt zelf uw bestelling terug (in geval van hoofd- of zitkussens). Als u de bestelling houdt, dan betaalt u de factuur na 30 dagen. Er worden bij de levering geen bezorgkosten in rekening gebracht. U heeft 10 jaar garantie op het door u bestelde matras. U loopt dus geen enkel risico.

Het TÜV certificaat van Decupré zal u op aanvraag worden gemaild.

Alle Decupré producten (inclusief de componenten en grondstoffen) worden geproduceerd in Noord-west Europa. Circa 95% van onze producten komt uit de landen Nederland, Duitsland en België.