Veelgestelde vragen

Vind hier uw antwoord op veelgestelde vragen.

Op deze pagina vindt u antwoord op veelgestelde vragen omtrent bijvoorbeeld de garantie voorwaarden, de levertijd en onze service. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of bel direct naar 0316 740 441. Ontvangt u liever een persoonlijk advies? Klik dan hier.

Wij geven 10 jaar garantie op onze matrassen. Dit is aanmerkelijk langer dan de gebruikelijke CBW-garantie. Uw aankoopfactuur is uw garantiebewijs.

Koop een goed traagschuim matras. Traagschuim geeft de beste drukverdeling, ondersteuning en het beste comfort. Daarom hebben vrijwel alle ziekenhuizen traagschuim matrassen. Een matras dat uit drie of vier lagen bestaat, past zich beter aan uw lichaam aan dan een 1-laags of 2-laags matras. Een matras met 7-zones past zich eveneens beter aan uw lichaam aan dan een matras met minder of geen zones. De onderlaag van het matras moet uit tenminste één laag koudschuim bestaan met een densiteit van ca. 50. De tijk van het matras moet goed ademen en absorberen, tenminste 300 gram/m2 zijn en in alle richtingen heel goed meegeven. Daarnaast moet de tijk ook wasbaar zijn op 60 graden celcius. Een lagere temperatuur dood de bacteriën namelijk niet. Zorg er daarnaast voor dat u het matras mag proberen, liefst 30 dagen, en mag teruggeven (niet omruilen).

Ja, traagschuim geeft de beste drukverdeling en dat is bepalend voor uw nachtrust, comfort en ontlasting van uw spieren en gewrichten. Niet voor niets zijn ziekenhuis matrassen altijd gemaakt met traagsschuim en nooit met bijvoorbeeld pocketveren. Producten met een hogere densiteit zoals een goed schuimmatras zijn duurzamer maar hebben nu eenmaal ook meer massa en dat zorgt er voor dat kou en warmte langer worden vastgehouden. In de koude/warmte beleving tijdens het slapen speelt uw matras maar een zeer kleine rol.

Hieronder tips om te zorgen dat je het minder koud hebt in bed:

 • Zorg dat je slaapkamer temperatuur circa 18 graden celsius is.
 • Gebruik een ander dekbed of een andere overtrek of pyama. Ga niet te laat naar bed, je lichaam is dan vaak al in slaapmodus.

Hieronder tips om te zorgen dat je het minder warm hebt in bed:

 • Koel je slaapkamer door ventilatie of airconditioning. Slaap beneden.
 • Gebruik een ander dekbed of overtrek. Neem iets kouds mee naar bed.
 • Kijk eens goed naar je nachtkleding.
 • Neem een warme douche voordat je gaat slapen.
 • Drink koud water en eet ’s avonds kleinere maaltijden.
 • Stel vast of je in de menopauze zit.
 • Overleg met je arts over eventueel medicijn gebruik.

Bron: https://nl.wikihow.com/Zorgen-dat-je-het-minder-warm-hebt-als-je-slaapt

U kunt het adviespaneel  invullen voor een gedegen professioneel advies. Dit is uiteraard gratis, geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. U bent ook van harte welkom bij ons in de showroom in Didam of in Rotterdam, maar dit is uitsluitend mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen of het contactformulier op de contactpagina invullen. Wij zullen dan zorgen dat een van onze specialisten voor u klaar staat.

Wij bezorgen gratis in heel Nederland. De kosten van eventuele retourzendingen zijn voor uw rekening en bedragen voor een matras, boxspring of topper €34,50 per slaapplek. De verzendkosten voor het terugsturen van een los hoofdkussen of zitkussen zijn voor eigen rekening.

Het proefslapen is geheel vrijblijvend. U beslist binnen de 30 dagen proefslapen of u het Decupré product wil houden en wij zullen de factuur sturen zodra u uw keuze heeft gemaakt. Pas aan het einde van de proefperiode besluit u of u uw Decupré product wil behouden, dus tot die tijd mag u uw producten retourneren. Wij vragen voordat wij producten leveren voor een proefperiode een borg van 35% om onszelf te beschermen. De borg is geen aanbetaling en wordt verrekend met het openstaande bedrag indien u besluit het product te behouden. U ontvangt de volledige borg terug minus de eventuele kosten voor een retourzending. Deze bedragen €34,50 voor een matras of topper. De verzendkosten van het terugsturen van een los hoofdkussen zijn voor eigen rekening. Op deze manier is proefslapen geheel vrijblijvend en bovendien risicoloos voor u en ons.

Wij zijn een Nederlands familiebedrijf en wij vinden het belangrijk dat onze klanten zelf kunnen ervaren of onze producten voor hun geschikt zijn. Om deze reden bieden wij op al onze producten een  vrijblijvende en kosteloze proefperiode. Voorheen leverden wij onze matrassen zonder een borg te vragen, maar door schade en schande zijn wij erachter gekomen dat er de door bepaalde mensen misbruik wordt gemaakt van het door Decupré gestelde vertrouwen. Sinds wij een borg vragen zijn er geen mensen meer met onze producten vandoor gegaan en hebben wij de prijzen laag kunnen houden. Dit is dus een win-win situatie. De borg is geen aanbetaling. Indien een product onverhoopt toch niet bevalt, dan ontvangt u de volledige borg weer terug op uw rekening minus de retourkosten. Voor het ophalen van matrassen, boxsprings of toppers bedragen de retourkosten €34,50 per slaapplek. Indien u een los hoofdkussen of zitkussen wilt terugsturen dan zijn de verzondkosten voor eigen rekening. U heeft 10 jaar garantie op het door u bestelde matras.

Alle klanten krijgen altijd een proefperiode van 30 dagen op onze consumer producten

Of er wordt gekozen voor een borg van 35%, of dat als het hele bedrag in een keer wordt overgemaakt of als er met iDeal wordt betaalt, maakt daarvoor niet uit. U ontvangt de volledige borg/betaling (wat van toepassing is) terug minus de eventuele kosten voor een retourzending (€34,50 voor een matras of topper) indien u besluit om een product te retourneren. Op deze manier is proefslapen geheel vrijblijvend en bovendien risicoloos voor u en ons.

U mag 30 dagen proefslapen. Is het matras niet naar wens? Dan komen wij deze bij u ophalen. Wenst u liever een ander matras? Dan komen wij deze eventueel bij u omruilen. Voor het ophalen van een matras rekenen wij een bijdrage voor de transportkosten van €34,50 per slaapplek. Voor hoofd en zitkussens vragen wij u het product naar ons retour te sturen. Ook heeft u 10 jaar garantie op de matrassen.

De levertijd van Decupré artikelen is circa 2 tot 10 werkdagen in geval van voorraadartikelen. Wij hebben alle standaardmaten op voorraad. Onze transporteur neemt contact met u op om een afspraak te maken voor de levering zodra het product uit de productie komt.

Ja, wij geven ook telefonische ondersteuning. Wij kunnen u adviseren om te kiezen voor het juiste matras. Om te zorgen dat u voor uw situatie de juiste productspecialist aan de lijn krijgt, verzoeken wij u het adviespaneel in te vullen. Het invullen van het adviespaneel is in twee minuutjes gebeurt.

Uiteraard kunt u ons ook mailen. Vul uw vraag en/of opmerking in op ons contactformulier op de contact pagina. Wij streven ernaar om uw vraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Een aantal van onze artikelen zijn uit te proberen in de showroom van ons kantoor in Didam, en bij een aantal fysiotherapeuten die de Decupré producten adviseren. U bent ook van harte welkom bij ons in de showroom in Didam of in de showroom in Rotterdam, maar dit is uitsluitend mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen of het adviespaneel invullen. Wij zullen dan zorgen dat een van onze specialisten voor u klaar staat. Wij adviseren overigens om voor de proefperiode van 30 dagen te gaan. De proefperiode van 30 dagen waarbij u slaapt in uw eigen slaapkamer zegt veel meer dan even vijf minuten liggen in een showroom.

Veel patiënten die in een ziekenhuis op een Decupré matras hebben gelegen willen dit ook voor thuis hebben. Echter levert Decupré de matrassen voor de zorgsector met een Polyurethaan tijk. Daarnaast mogen de matrassen in de meeste ziekenhuisbedden niet hoger zijn dan 15 cm. Dit is voor de meeste mensen niet optimaal voor thuis, dus daarom is er een aparte productielijn voor consumenten opgezet.

Uit de kennis die Decupré heeft ontwikkeld op het gebied van decubitus preventie weet Decupré als geen ander met welke combinatie van materialen een zo lage mogelijke druk op het lichaam kan worden bereikt. Dit levert ook het beste comfort op, wat erg belangrijk is voor u als consument. Het afzetvolume dat Decupré als marktleider in de gezondheidszorg behaalt maakt Decupré een van de grootste verwerkers van traagschuim. Het grote voordeel van één van de grootste inkopers. Dit levert voor u een prijsvoordeel op.

Decupré bestaat sinds 2002 en is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in traagschuim matrassen, hoofdkussens en zitkussens. Decupré wordt geleid door Irene Best. U bent van harte welkom bij ons in de showroom in Didam of in Rotterdam, maar dit is uitsluitend mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen of het contactformulier op de contactpagina invullen. Wij zullen dan zorgen dat een van onze specialisten voor u klaar staat.

Recent ontwikkelde Decupré de lijn INDIVIDUAL en ADAPTABLE traagschuim matrassen en hoofdkussens. Deze producten zijn uniek in hun kwaliteit, maar vooral ook in de prijsstelling. Deze top-of-the-line producten worden niet in fysieke winkels verkocht, maar worden door fysiotherapeuten geadviseerd of kunnen rechtstreeks in de Decupre webwinkel worden besteld. Hierdoor zijn deze matrassen ca. 70% voordeliger. Daarnaast kunt u altijd vragen naar onze aanbiedingen.

U loopt geen enkel risico. U krijgt uw Decupé bestelling thuisgestuurd en u mag uw bestelling tot 30 dagen gratis proberen. Dat is pas proefliggen! Als u binnen 30 dagen aangeeft dat u uw bestelling niet wil houden, dan haalt Decupré uw bestelling op (in geval van een matras) of u stuurt zelf uw bestelling terug (in geval van hoofd- of zitkussens). Als u de bestelling houdt, dan betaalt u de factuur na 30 dagen. Er worden bij de levering geen bezorgkosten in rekening gebracht. Voor het ophalen van matrassen, boxsprings of toppers bedragen de retourkosten €34,50 per slaapplek. Indien u een los hoofdkussen of zitkussen wilt terugsturen dan zijn de verzondkosten voor eigen rekening. U heeft 10 jaar garantie op het door u bestelde matras. U loopt dus geen enkel risico.

Het TÜV certificaat van Decupré zal u op aanvraag worden gemaild.

Alle Decupré producten (inclusief de componenten en grondstoffen) worden geproduceerd in Noord-west Europa. Circa 95% van onze producten komt uit de landen Nederland, Duitsland en België.

 1. Onze anti-decubitus matrassen realiseren NUL-druk op de relevante plaatsen op het lichaam. Dit is in een onafhankelijke wetenschappelijke studie aangetoond en is inmiddels door een zeer groot aantal zieken- en verpleeghuizen ervaren. Dit bespaart veel leed en draagt bij aan belangrijke kwaliteitsverhoging en kostenbesparing in de gezondheidszorg.
 2. Onze gesealde matrassen en hoofdkussens helpen astma en allergie patiënten en helpen instellingen in de zorg om de zieken- en verpleeghuishygiëne te verbeteren (denk aan MRSA). Onze producten zijn uniek in de kwaliteit van de gebruikte PU tijkstoffen en de lastechniek die door Decupré speciaal daarvoor is ontwikkeld.
 3. Onze consumenten matrassen zijn uniek in hun multi-layer opbouw en in de gebruikte multi-layer tijkstoffen. Hierdoor worden alle doorslaggevende voordelen van traagschuim versterkt en wordt een optimaal slaapklimaat gerealiseerd. Dit alles tegen een prijs die 70% lager ligt doordat u direct koopt bij de leverancier (zonder tussenpersonen of winkels).
 4. Ons orthopedisch OP1000 hoofdkussen heeft een schouder uitsparing waardoor u niet alleen in de zijligging optimaal ligt maar ook op uw rug. Het Adaptable AP 1000 hoofdkussen is verstelbaar in hardheid zodat deze voor iedereen geschikt is.

Ja, sinds kort is Decupré ook actief in Duitsland en België.

Een goed matras gaat lang mee, maar na 5-10 jaar wordt de veerkracht en het absorptie (hygiëne) vermogen minder en kan de matras beter vervangen worden. Dit hangt af van het gebruik. Door vocht en een hoger gewicht gaat de veerkracht van uw matras sneller achteruit. Vocht en vuil zijn de vijanden van uw matras, ventileer daarom, verschoon uw beddengoed en was uw tijk regelmatig. Het keren van een matras heeft geen effect op de levensduur, immers de druk die het hoogst is bij de heupen (vrouwen) en schouders (mannen) wordt doorgegeven door de matras en door de bodem teruggegeven.

Wij adviseren om hoofdkussens elke drie jaar te vervangen. Dit heeft met de hygiëne te maken. Gesealde hoofdkussens gaan langer mee (zolang de sealnaden dichtblijven).

Allergische reacties worden vaak veroorzaakt door huisstofmijt. Huisstofmijt heeft een vochtige omgeving nodig. Om huisstofmijt tegen te gaan moet u ventileren. Voor extreme gevallen raden wij een gesealde PU tijk aan. Een geconfectioneerde PU tijk is door de stiknaden immers nog altijd open.

Het keren van een Decupré matras is niet nodig.

Nee, in de koude beleving tijdens het slapen speelt uw matras maar een zeer kleine rol.

Hieronder tips om te zorgen dat je het minder koud hebt in bed:

 • Zorg dat je slaapkamer temperatuur circa 18 graden celsius is.
 • Gebruik een ander dekbed of een andere overtrek of pyama.
 • Ga niet te laat naar bed, je lichaam is dan vaak al in slaapmodus.

Nee, in de warmte beleving tijdens het slapen speelt uw matras maar een zeer kleine rol.

Hieronder tips om te zorgen dat je het minder warm hebt in bed:

 • Koel je slaapkamer door ventilatie of airconditioning.
 • Slaap beneden.
 • Gebruik een ander dekbed of overtrek.
 • Neem iets kouds mee naar bed.
 • Kijk eens goed naar je nachtkleding.
 • Neem een warme douche voordat je gaat slapen.
 • Drink koud water en eet ’s avonds kleinere maaltijden.
 • Stel vast of je in de menopauze zit.
 • Overleg met je arts over eventueel medicijn gebruik.

Bron: https://nl.wikihow.com/Zorgen-dat-je-het-minder-warm-hebt-als-je-slaapt

Wij zijn te bereiken via de telefoon, fax en e-mail. Ook kunt u een afspraak maken om bij ons langs te komen in de showroom. Het is ook mogelijk om ons contact formulier in te vullen om met ons in contact te komen.

Tel +31 (0) 316 750441 | Fax +31 (0) 316 540 819 | [email protected]

U bent ook van harte welkom bij ons in de showroom in Didam of in Rotterdam, maar dit is uitsluitend mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen of het contactformulier op de contactpagina invullen. Wij zullen dan zorgen dat een van onze specialisten voor u klaar staat.

U bent van harte welkom bij ons in de showroom in Didam, maar dit is uitsluitend mogelijk op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen of het contactformulier op de contactpagina invullen. Wij zullen dan zorgen dat een van onze specialisten voor u klaar staat. Wij adviseren overigens om voor de proefperiode van 30 dagen te gaan. De proefperiode van 30 dagen waarbij u slaapt in uw eigen slaapkamer zegt veel meer dan even vijf minuten liggen in een showroom.

Alle Decupré matrassen kunnen gebruikt worden op een (elektrisch) verstelbare bedbodem. Voor tweepersoons matrassen kunnen wij een split in de tijk bij het hoofdeinde maken. Zo kan ook een tweepersoons Decupré matras op een verstelbare bedbodem gebruikt worden.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust even contact met ons op.