Adviespaneel


Vul het adviespaneel binnen 2 minuten in en ontvang tot 35% advieskorting van onze specialisten.1. Wat is uw geslacht?

Voordelen van Decupré slaapcomfort

  • De expertise van de marktleider in de zorg

  • Matrassen worden individueel ingesteld
  • Gratis professioneel advies
  • Vrijblijvend proefslapen bij u thuis

  • Zeer hoge klantenwaardering
  • Het Decupré kwaliteitsmanagement is door TÜV ISO 9001:2015 gecertificeerd

  • Veelzijdig assortiment voor elke behoefte en prijzen vanaf € 295

Advies over matrassen

Wilt u een nieuw matras kopen maar ziet u door de bomen het bos niet meer? In dit artikel geven wij u advies over matrassen zodat u precies weet waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw matras.

Heel veel verschillende aanbieders op de markt

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel matrasaanbieders. Maar aangezien u één derde van uw leven slaapt, is het uitermate belangrijk dat u op een goed matras ligt! Wat een goed matras is, is natuurlijk subjectief want ieder persoon heeft andere voorkeuren. Echter zijn er een aantal merken die kwalitatief gezien eruit springen, waaronder Decupré. De kwaliteit van alle overige aanbieders valt in twijfel te nemen omdat zij gewoonweg geen gebruik maken van hoogwaardige materialen. Hierdoor wordt de levensduur van het matras korter en de kans op kuilvorming groter. Neem dus de tijd om een weloverwogen keuze te maken, want kuilvorming kan namelijk leiden tot rugklachten.

Het materiaal van matrassen

Indien u op zoek bent naar een nieuw matras is het allereerst raadzaam om te kijken naar de verschillende soorten materialen waar een matras van gemaakt kan worden. Net zoals dat er veel matrasaanbieders zijn, zijn er ook veel soorten materialen waar een matras uit kan bestaan. Wat het nog ingewikkelder voor u maakt om het juiste matras te kiezen is dat tegenwoordig de meeste matrassen niet bestaan uit slechts één materiaal maar uit meerdere. De meest gekozen materialen zijn polyether, latex, binnenvering, koudschuim en traagschuim. Wilt u meer weten over deze materialen en de bijbehorende eigenschappen? Dan kunt u dit artikel lezen.

Het belang van proefslapen

Veel matrasaanbieders hebben verspreid over het hele land mooie winkels waar u de verschillende matrassen kunt zien en testen. Echter is dit behoorlijk misleidend. Indien u op zoek bent naar een matras trekt u er waarschijnlijk een hele dag voor uit om naar een aantal verschillende winkels te gaan. Dit vergt erg veel energie van u en uw lichaam. Indien u dan bij een winkel aankomt en op een matras gaat liggen, zal elk matras, zelfs die van slechte kwaliteit, lekker liggen. Daarnaast zullen veel mensen zich niet op hun gemak voelen om in een drukke winkel de tijd te nemen om in verschillende houdingen op het bed te gaan liggen. Dit is echter wel ontzettend belangrijk!

Daarom kunt u beter kiezen voor proefslapen. Proefslapen houdt in dat u het matras voor een bepaalde periode thuis kunt uitproberen. Zo kunt u in uw eigen vertrouwde slaapkamer de tijd nemen om het matras te testen voor een langere periode in plaats van vijf minuten. Dit is belangrijk omdat in een onderzoek van de universiteit Leuven is gebleken dat een lichaam gemiddeld twee weken aan een matras moet wennen. Dit is nog een reden om te kiezen voor een proefslaapperiode van minimaal twee weken.

De prijs

Maar laten we niet vergeten dat ook de prijs een belangrijk element is indien u een nieuw matras wilt aanschaffen. Wat zegt de prijs van een matras nou eigenlijk over de kwaliteit? Als u even snel op internet een kijkje neemt, zult u er al snel achter komen dat de prijzen van matrassen enorm uiteenlopen. Echter betekent een hoge prijs niet in alle gevallen een goede kwaliteit. Sommige aanbieders besteden namelijk zo veel geld aan dure winkels op toplocaties of dure marketingcampagnes dat de consumentenprijs van het matras daardoor omhooggaat.

Maar waar moet u dan wel op letten?

Let bij het kiezen van een matras vooral op uw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is het belangrijk om de juiste stevigheid te kiezen. Welke stevigheid het beste bij u past hangt sterk samen met uw lichaamsgewicht en lichaamsbouw. Hoe zwaarder u bent, hoe hogere mate van stevigheid aanbevolen wordt. Vraag dit dus altijd na bij het bedrijf waar u uw matras wilt kopen.

Daarnaast is het van belang dat een matrasaanbieder openlijk communiceert over de eigenschappen en kwaliteit van de gebruikte materialen. U kunt er over het algemeen van uit gaan dat bedrijven die hier niet voor uit komen, geen gebruik maken van kwalitatief hoogwaardige materialen.

De matrassen van Decupré

Alle Decupré matrassen bestaan uit de unieke combinatie van koudschuim en traagschuim. Uit hoeveel lagen koudschuim en traagschuim het matras bestaat, is afhankelijk van het model dat u kiest. Wij bieden namelijk vier verschillende modellen aan. De unieke combinatie waar wij gebruik van maken zorgt ervoor dat uw lichaam de juiste ondersteuning krijgt vanwege het koudschuim en optimaal herverdeeld wordt door het traagschuim, wat leidt tot optimaal comfort. Ons traagschuim heeft een HR-waarde van 55, wat inhoudt dat het een hoge mate van ondersteuning biedt, kuilvormig uitgesloten is en de levensduur toeneemt.

Tevens hebben alle matrassen die wij aanbieden hebben twee varianten; de Individual matrassen en de Adaptable Air matrassen. De Adaptable Air matrassen bevatten instelbare luchtbanen waardoor het matras telkens opnieuw ingesteld kan worden op uw lichaam en voorkeuren. Hierdoor zijn het aanpassend vermogen en ligcomfort nog verder verbeterd ten opzichte van de Individual matrassen. Bent u benieuwd naar ons complete assortiment? Bekijk dan deze pagina.

Bovendien hebben al onze matrassen 7 verschillende zones waarbij de tegendruk per zone ingesteld wordt. Hierdoor komt uw lichaam in de juiste houding te liggen en krijgen alle lichaamsdelen de benodigde tegendruk. Dit bevordert de natuurlijke slaaphouding en komt ten goede aan uw slaapkwaliteit.

Het kwaliteitsmanagementsysteem van Decupré B.V. en de toepassing daarvan voldoet aan de eisen zoals neergelegd in de norm NEN-EN-ISO 9001:2015 en is door TÜV gecertificeerd. Evaluatie van het kwaliteitsmanagementsysteem heeft plaatsgevonden door TÜV Nederland voor het toepassingsgebied:

  • Het ontwikkelen, produceren en leveren van hoofdkussens, matrassen en anti-decubitus lig- en zitsystemen voor de medische-en de consumentenmarkt.

Over Decupré

Decupré is al 15 jaar de nummer één keuze van ziekenhuizen. Echter streeft Decupré ernaar om het beste slaap-, lig- en zitcomfort toegankelijk te maken voor iedereen en op die manier bij te dragen aan een gezond slaapklimaat voor iedereen. Om die reden zijn onze matrassen sinds enkele jaren ook voor bij u thuis verkrijgbaar.

Dat wij het beste slaap-, lig- en zitcomfort toegankelijk willen maken voor iedereen kunt ook zien aan onze scherpe prijs. Wij hebben namelijk bewust de keuze gemaakt om, in tegenstelling tot een aantal van onze concurrenten, geen gebruik te maken dure winkels op toplocaties en dure marketingcampagnes.

Wilt u toch graag met eigen ogen zien hoe onze matrassen eruitzien alvorens u over gaat tot een aankoop? Uiteraard is dat wel mogelijk. Wij hebben namelijk showrooms is Didam en Rotterdam. Wilt u een kijkje komen nemen? Neem dan even contact op om een afspraak in te plannen.

Heeft u interesse in één van onze matrassen of heeft u nog vragen met betrekking tot uw klachten? Vul dan het adviespaneel in. Vervolgens zullen onze experts zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u geheel vrijblijvend te adviseren over welk matras het beste bij u past!

Wat is uw leeftijd, gewicht, lengte en slaaphouding?
Gratis proefslapen, persoonlijk ingesteld, kwaliteit van de marktleider in de zorg en gratis retourneren.
Start gratis 150 nachten proefslapen. Bel of bestel online, wij helpen u graag.