Een degelijk matras gaat zo’n 8 tot 10 jaar mee. Echter zijn matrassen met een mindere kwaliteit al eerder aan vervanging toe. Een mogelijke kenmerk van een verouderd matras is kuilvorming. In dit artikel zullen de volgende vragen beantwoord worden:

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon

Wat is kuilvorming?

Kuilvorming houdt, simpel gezegd, in dat er een kuil ontstaat in uw matras. Dit kan ontstaan bij verouderde of kwalitatief laagwaardige matrassen. Dit fenomeen ontstaat door dagelijkse belasting van het matras door onder andere lichaamsgewicht, vochtverlies en temperatuurverschillen. Daarnaast zijn de heupen over het algemeen het zwaarste lichaamsdeel. Hierdoor wordt het matras rond dat punt meer belast dan de rest van het matras waardoor het logischer wijs sneller slijt.

De gevolgen van kuilvorming

Indien u kuilvorming ervaart bij uw huidige matras, is het raadzaam om zo spoedig mogelijk een nieuw matras aan te schaffen. Kuilvorming heeft namelijk slechte gevolgen voor uw algehele gezondheid. Zo kunnen er enerzijds verschillende klachten ontstaan zoals rugklachten en nekklachten en anderzijds kan uw nachtrust ernstig verstoord worden, wat vele negatieve gevolgen met zich mee kan brengen. In het geval van een kuil in uw matras, is uw matras niet meer in staat om uw lichaam de juiste ondersteuning te bieden. Hierdoor moeten uw spieren tijdens het slapen ontzettend veel moeite doen om uw lichaam in haar natuurlijke houding te brengen. Dit kan als gevolg hebben dat u met rug- en/of nekpijn wakker wordt.

Kuilvorming kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten.

Vindt u het prettiger om persoonlijk een gedegen slaapadvies te ontvangen? Vul dan het adviespaneel in op onze website. Onze experts zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u te voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies.

Een kuil in mijn matras, wat is de oplossing?

Op het internet zijn verschillende tips te lezen met betrekking tot het voorkomen van kuilvorming. Zo raden verschillende websites aan om uw matras regelmatig om te draaien. Hiermee wordt het drukpunt van uw heupen verplaats en slijt uw matras minder snel. Ook wordt er aangeraden om een badhanddoek in de lengte onder het matras te leggen om zo de kuil op te vangen.

Echter zijn deze ‘’oplossingen’’ slechts uitstel van executie. De enige echte manier om een kuil in uw matras te voorkomen, is het aanschaffen van een hoogwaardige matras van de juiste materialen. Kies in dit geval voor materialen waarbij kuilvorming niet mogelijk is.

Kuilvorming bij traagschuim en koudschuim

Voorbeelden van dergelijke materialen zijn traagschuim en koudschuim. Uit onderzoek is gebleken dat bij deze materialen de kans op kuilvorming nihil is indien er sprake is van een minimale HR-waarde van 55.

HR is een afkorting van High Resilience en betekent in het Nederlands ‘hoge veerkracht’. De HR-waarde staat dan ook voor de mate van veerkracht. Deze waarde geeft weer hoeveel kilo schuim er in het matras verwerkt is per kubieke meter. Een andere benaming voor de HR-waarde is soortelijk gewicht (SG).

Hoe hoger de HR-waarde, hoe beter de kwaliteit van het matras. Deze waarden variëren tussen de 20 en 60. Een lage HR-waarde houdt in dat er minder schuim en meer lucht in het matras verwerkt is waardoor de kwaliteit afneemt.

Kwalitatief hoogwaardige matrassen

Decupré levert kwalitatief hoogwaardige matrassen bestaande uit zowel traagschuim als High Resilience koudschuim met een HR-waarde van 55. Op die manier weet u zeker dat u geen last krijgt van kuilvorming. Bovendien heeft u bij Decupré 10 jaar garantie op productiefouten. Dus mocht het toch een keer voorkomen, dan zullen wij u een passende oplossing aanbieden. Ook hebben alle matrassen meerdere lagen met een progressieve opbouw van zacht naar steeds steviger. Op die manier past het matras zich perfect aan uw lichaam aan waardoor uw lichaam uitstekend ondersteund wordt.

Bij een HR-waarde van 55, is de kans op kuilvorming nihil.

Heeft u een kuil in uw matras en bent u daarom toe aan een nieuwe? Vul dan het adviespaneel in op onze website. Onze experts zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u te voorzien van gedegen slaapadvies.

Terug naar het overzicht met artikelen