U ligt al een tijdje niet meer lekker op uw matras. U heeft het gevoel dat u niet goed meer ondersteund wordt en u wordt ’s ochtends stijf wakker. U besluit uw matras eens te inspecteren. Wat blijkt? Er zit een kuil in uw matras! Een kuil in uw matras ligt niet alleen ontzettend vervelend, het kan ook lichamelijke klachten veroorzaken. U komt daarnaast minder fit uit bed ’s morgens omdat uw lichaam niet kan herstellen of omdat u vaker draait in uw slaap. Immers is het matras niet meer in staat om uw lichaam te ondersteunen.

Een goed matras zou zo’n 8 tot 10 jaar mee moeten gaan. Echter, zijn er matrassen die al eerder aan vervanging toe zijn, bijvoorbeeld omdat u in een kuil ligt.  Kuilvorming is een van de mogelijke kenmerken van een verouderd matras. Wanneer u vermoedt dat uw matras kuilvorming vertoont dan is het belangrijk om actie te ondernemen, voordat uw slaapsituatie van kwaad tot erger gaat.

In het uitgebreide artikel hieronder vertellen we u alles wat u moet weten over kuilvorming en wat u moet doen als u in zo’n vervelende kuil ligt. Ligt u in zo’n vervelende kuil en wilt u hierover persoonlijk advies van onze experts? Vul dan het adviespaneel in voor een geheel vrijblijvend en kosteloos slaap advies van de specialisten van de marktleider in de zorg! Benieuwd naar de gevolgen van een kuil in uw matras? Lees dan verder.

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon

Wat is kuilvorming?

Kuilvorming houdt, simpel gezegd, in dat er een kuil ontstaat in uw matras. Dit kan ontstaan bij verouderde of kwalitatief laagwaardige matrassen. Dit fenomeen ontstaat door dagelijkse belasting van het matras door onder andere lichaamsgewicht, vochtverlies en temperatuurverschillen. Daarnaast zijn de heupen over het algemeen het zwaarste lichaamsdeel. Hierdoor wordt het matras rond dat punt meer belast dan de rest van het matras waardoor het logischer wijs sneller slijt.

De gevolgen van kuilvorming

Indien u kuilvorming ervaart bij uw huidige matras, is het raadzaam om zo spoedig mogelijk een nieuw matras aan te schaffen. Kuilvorming heeft namelijk slechte gevolgen voor uw algehele gezondheid. Zo kunnen er enerzijds verschillende klachten ontstaan zoals rugklachten en nekklachten en anderzijds kan uw nachtrust ernstig verstoord worden, wat vele negatieve gevolgen met zich mee kan brengen. In het geval van een kuil in uw matras, is uw matras niet meer in staat om uw lichaam de juiste ondersteuning te bieden. Hierdoor moeten uw spieren tijdens het slapen ontzettend veel moeite doen om uw lichaam in haar natuurlijke houding te brengen. Dit kan als gevolg hebben dat u met rug- en/of nekpijn wakker wordt.

Kuilvorming kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten.

Vindt u het prettiger om persoonlijk een gedegen slaapadvies te ontvangen? Vul dan het adviespaneel in op onze website. Onze experts zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u te voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies.

Een kuil in mijn matras, wat is de oplossing?

Op het internet zijn verschillende tips te lezen met betrekking tot het voorkomen van kuilvorming. Zo raden verschillende websites aan om uw matras regelmatig om te draaien. Hiermee wordt het drukpunt van uw heupen verplaats en slijt uw matras minder snel. Ook wordt er aangeraden om een badhanddoek in de lengte onder het matras te leggen om zo de kuil op te vangen.

Echter zijn deze ‘’oplossingen’’ slechts uitstel van executie. De enige echte manier om een kuil in uw matras te voorkomen, is het aanschaffen van een hoogwaardige matras van de juiste materialen. Kies in dit geval voor materialen waarbij kuilvorming niet mogelijk is.

Kuilvorming bij traagschuim en koudschuim

Voorbeelden van dergelijke materialen zijn traagschuim en koudschuim. Uit onderzoek is gebleken dat bij deze materialen de kans op kuilvorming nihil is indien er sprake is van een minimale