Wat is een binnenveringsmatras?

Binnenveringsmatrassen, ook wel bonellvering matrassen genoemd, zijn matrassen waar staaldraad veren in zitten die aan elkaar verbonden zijn doormiddel van een spiraalveer. De levensduur van een binnenveringsmatras wordt bepaald door meerdere factoren. Denk hierbij aan de dikte en de kwaliteit van het staaldraad en het aantal slagen van de veren. Maar ook de afdeklaag van het matras bepaalt de kwaliteit.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:

Verwarring met pocketveren

Vaak worden binnenveringsmatrassen verward met pocketveer matrassen. Het grootste verschil tussen binnenvering en pocketvering is dat pocketveren apart worden verpakt. Dit maakt het mogelijk om een pocketveer matras op een verstelbare bedbodem te gebruiken, omdat de veren elkaar dan niet aanraken.

Verstelbare bedbodem

Een nadeel van het binnenveringsmatras is dat dit type matras niet geschikt is voor een verstelbare bedbodem. Dit omdat de veren van binnenveringen matras met elkaar verbonden zijn door middel van een spiraalveer. Daarnaast worden binnenveringsmatrassen vaak als hard ervaren. Doordat ze zo hard zijn hebben ze minder aanpassend vermogen waardoor men meer draait in de slaap. Hetgeen dat de nachtrust niet ten goede komt.

Ontvangt u liever persoonlijk slaapadvies van de marktleider in de zorg? Vul dan nu het adviespaneel in zodat onze experts u kunnen voorzien van vrijblijvend en kosteloos slaapadvies op maat.

Conformiteit

Een binnenveringmatras wordt vaak als hard ervaren. De kans is hierdoor groot dat de wervelkolom haar natuurlijke houding verliest tijdens het slapen. De onderrug loopt ook risico niet goed te worden ondersteund. Het is niet mogelijk om verschillende zones is het matras te plaatsen omdat de veren verbonden zijn met elkaar. Dit houdt in dat de drukherverdeling niet goed is. Om deze reden is het aanpassend vermogen beperkt, dit merkt u vooral wanneer u op de zij ligt, de druk kan niet goed worden herverdeeld. Om deze redenen worden er vaak oplegmatrassen gebruikt op de binnenveringsmatrassen.

De matrassen en hoofdkussens van Decupré

Met onze multi-layer opbouw van traagschuim en koudschuim zorgen onze matrassen voor de perfecte combinatie van comfort en ondersteuning. Daarnaast hebben onze matrassen 7 zones die over de breedte lopen, zodat het matras zich perfect per zone en per lichaamsdeel kan aanpassen. De kwaliteit van onze matrassen is onder andere getest door het gerenommeerde kwaliteitsinstituut TÜV/TNO. Zij hebben ons beoordeeld met de maximale score van 100 van de 100 punten voor kwaliteit.

Wilt u graag weten welk matras het meest geschikt is voor u? Vul dan het adviespaneel in en ontvang gratis en vrijblijvend een slaapadvies van een van onze slaapexperts!

 

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Van welke materialen worden matrassen gemaakt?

Welk materiaal past het best bij mij? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet u eerst weten uit welke materialen een matras kan bestaan en wat per materiaal de kenmerken zijn. De meest voorkomende materialen zijn: polyether latex binnenvering koudschuim traagschuim...

Waterbedden

Waterbedden zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen dankzij verbeterde technieken en een algemene prijsdaling. Een waterbed is een zak met water in een stevige omranding of ledikant. Deze stevige omranding of ledikant is nodig om de zak met water...

Polyether matrassen

Polyether matrassen behoren tot het goedkopere segment. Dit komt omdat polyether weinig veerkracht heeft, datgene wat ontzettend belangrijk is bij een matras. In dit artikel zullen wij dieper ingaan op onderwerpen als: Waar bestaat een polyether matras uit? Wat zijn...