U weet ongetwijfeld hoe belangrijk een goede nachtrust is. Immers wordt niemand vrolijk wakker na een kort nachtje. Toch weten veel mesen inhoudelijk niet waarom een goede nachtrust essentieel is. Zo heeft een goede nachtrust invloed op uw fysieke en mentale gezondheid. Ook verkleint een goede nachtrust de kans op allerlei ziektes.

In dit artikel bespreken wij de onderstaande punten met betrekking tot een goede nachtrust. Slaapt u slecht en wilt u hier iets aan doen? Vul dan het adviespaneel in voor een persoonlijk advies van onze slaapexperts!

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon

Een goede nachtrust verkleint de kans op ziektes.

Gezondheid

Allereerst is een goede nachtrust essentieel voor een goede gezondheid. Tijdens het slapen krijgt uw lichaam namelijk de tijd om zich te herstellen en op te laden. Hoeveel slaap uw lichaam hiervoor nodig heeft, verschilt per persoon. Zo heeft de één genoeg aan 5 uur slaap per nacht terwijl de ander toch echt 9 uur slaap nodig heeft om fit uit bed te kunnen komen.

Maar wist u ook dat dagelijks minder dan 5 uur slapen, net zo slecht is als roken? Dit werd onlangs aangetoond door een onderzoek van de University of Oxford. Bovendien heeft langdurig slaaptekort nog vele andere gevolgen. Daar tegenover staat dat een goede nachtrust leidt tot een betere weerstand. Hierdoor bent u beter bestand tegen ziektes zoals de griep.

Ontvangt u liever persoonlijk advies over hoe u uw nachtrust zo optimaal kunt houden? Vul dan het adviespaneel in en ontvang geheel vrijblijvend en kosteloos advies van onze experts.

Mentale gezondheid

Ook leidt een goede nachtrust enerzijds tot een ‘fris hoofd’ en anderzijds tot betere mentale gezondheid. Dit laatste zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor bijvoorbeeld een depressie. Dit komt doordat u beter met emoties om kunt gaan indien u goed uitgeslapen bent. Daarnaast krijgt uw lichaam tijdens een goede nachtrust de mogelijkheid om zich te herstellen, waardoor u met een fris hoofd aan de volgende dag kunt beginnen. Bovendien zult u merken dat u meer energie heeft voor mentale inspanningen, u zich beter kunt concentreren en dat u beter met conflictsituaties om kunt gaan.

Een goede nachtrust draagt bij aan uw concentratievermogen.

Uw lichaamsgewicht

Onderzoek heeft aangetoond dat er een sterk verband is tussen slecht slapen en gewichtstoename. Tijdens bepaalde slaapfases  wordt namelijk het hormoon leptine aangemaakt. Dit hormoon geeft aan uw hersenen door wanneer u verzadigd bent. Op die manier reguleert het uw voedselinname. Hierbij geldt, des te meer leptine is opgenomen in uw bloed, des te verzadigd u zich voelt. Een gebrek aan slaap en dus een gebrek aan leptine zal er daarentegen voor zorgen dat u minder snel vol zit waardoor u meer gaat eten. Daarnaast zorgt een slechte nachtrust voor een verhoogd Gherlin-gehalte waardoor u meer eetlust zult ervaren. Hieruit kunnen we concluderen dat een goede nachtrust essentieel is om verschillende hormoonwaardes op pijl te houden om zodoende onze voedselinname beter te reguleren en op gewicht te blijven.

Een goede nachtrust is essentieel om op gewicht te blijven.

Ontvangt u liever persoonlijk advies over hoe u uw nachtrust zo optimaal kunt houden? Vul dan het adviespaneel in en ontvang geheel vrijblijvend en kosteloos advies van onze experts.

Kans op ziektes

Langdurig slecht slapen vergroot de kans op verschillende hart- en vaatziekten. Zo is aan de hand van een onderzoek dat maar liefst 14 jaar duurde, aangetoond dat tweederde van de 657 onderzochte mannen die een hartaanval hebben gehad, ook last hadden van één of meerdere slaapproblemen. Daarnaast wordt ook de kans op diabetes vergroot aangezien het bloedsuikerspiegel ontregelt wordt door een slechte nachtrust.

Conclusie

Zoals u heeft kunnen lezen, zijn er genoeg redenen waarom een goede nachtrust essentieel is. Een goede nachtrust draagt namelijk bij aan uw lichamelijke en bovendien mentale gezondheid. Daarnaast heeft een tekort aan slaap niet alleen op korte termijn verschillende gevolgen maar ook op lange termijn. Daarom is een goede nachtrust de basis voor uw gezondheid.

Een goede nachtrust realiseren

Maar voor de één is een goede nachtrust vanzelfsprekender voor de ander. Dus hoe doet u dat, zorgen voor een goede nachtrust? Allereerst is het belangrijk dat u een goede slaapomgeving voor uzelf creëert en daarnaast is een goede slaaphygiëne vereist.

Anderzijds is het ook essentieel dat u goed slaapt op uw matras. Een matras dat uw lichaam niet goed of niet voldoende ondersteunt, zal uw nachtrust verstoren. Zo zult u op bijvoorbeeld een verouderd of laagwaardig matras vaker draaien waardoor u mogelijk niet volledig in de diepe slaap komt. Daarnaast is het mogelijk dat u uit bed stapt met lichamelijke ongemakken zoals rugklachten, nekklachten, schouderklachten of heupklachten. Om dit te voorkomen en een goede nachtrust te kunnen realiseren, is een kwalitatief hoogwaardig matras aan te raden.

Bent u benieuwd wat u nog meer kunt doen om uw nachtrust en daarmee uw gezondheid te verbeteren? Vul dan geheel vrijblijvend en kosteloos het adviespaneel. Onze experts zullen vervolgens contact met u opnemen om uw vragen met betrekking tot slapen te beantwoorden.