Wanneer u opzoek bent naar een nieuw matras heeft u ongetwijfeld wel eens gehoord van het pocketveren matras. Misschien heeft u wel eens op een pocketveren matras geslapen. Het pocketveer matras wordt gekenmerkt door de rijen met veren en aanbieders die pochen met hoeveel pocketveren wel niet in hun matras zitten. De pocketveer is al jaren een populair materiaal, omdat het graag verkocht wordt door matrasaanbieders vanwege de grote marges die erop te verdienen zijn. Daarnaast is de werking van een pocketveer matras eenvoudig uit te leggen aan u als consument. Maar is de populariteit van het pocketveer matras wel terecht?

Daartegenover staat het traagschuim matras, een volledig ander, moderner materiaal. De werking van traagschuim is gecompliceerder en bovendien is het produceren van traagschuim relatief duur. Echter heeft traagschuim een betere drukherverdeling, een beter aanpassend vermogen en ligt het comfortabeler. Hierdoor wordt traagschuim steeds populairder. Het wordt bijvoorbeeld door ziekenhuizen ingezet (die willen ook niets anders) en door de betere matrasfabrikanten geproduceerd.

In het uitgebreide artikel hieronder leest u de kenmerken van beiden matrasssen en zetten wij het pocketveer matras lijnrecht tegenover het traagschuim matras. Zo zult u na het lezen inzien waarom een pocketveer matras eigenlijk achterhaald is en zelfs voor klachten kan zorgen. Wilt u liever direct een persoonlijk advies van onze experts om te kijken wat voor uw situatie het beste is? Vul dan het adviespaneel op onze website in voor een geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies! Benieuwd naar een gedetailleerde  vergelijking van het pocketveren matras en het traagschui matras? Lees dan verder.

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?


2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?