Pocketveren vs. traagschuim, welk type matras kiest u?

Om uw slaapsituatie gezond te houden, is het van belang dat u minimaal eens in de tien jaar uw matras vervangt. Een matras verliest namelijk zijn veerkracht naarmate hij veroudert, wat schadelijke gevolgen kan hebben voor uw lichaam. Door het verliezen van de veerkracht, en daarmee ook de ondersteuning vanuit uw matras, kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Het aanschaffen van een nieuw matras is voor veel mensen een vervelend proces, omdat ze simpelweg door de bomen het bos niet meer zien. Om u een handje te helpen bij de keuze tussen pocketveren en traagschuim, hebben wij een artikel geschreven waarin de volgende vragen beantwoord worden:
Ontvangt u liever persoonlijk advies? Vul dan nu het adviespaneel in en ontvang gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré.

De meest voorkomende materialen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende materialen die gebruikt worden in matrassen. U kunt bijvoorbeeld denken aan traagschuimkoudschuim, latex, pocketveren en bonellvering. Van deze materialen zijn traagschuim, koudschuim en pocketveren het meest voorkomend. Hieronder kunt u lezen wat de eigenschappen zijn van de meest voorkomende materialen in matrassen.

Pocketveren matrassen

Pocketveren is een materiaal dat graag wordt verkocht. Er zijn grote marges op te verdienen en daarnaast is de werking duidelijk uit te leggen aan de consument.

De voordelen van pocketveren

Een van de voordelen van pocketveren is een uitstekende ventilatie. Door de ruimte die is vrijgelaten naast de veren, kan het matras uitstekend ventileren en vocht afvoeren.

De nadelen van pocketveren

Echter, zijn er wel degelijk enkele nadelen verbonden aan het gebruik van dit materiaal. Bij pocketveren zit er in het matras een schuimrubberen omlijning. Deze kan soms wel 10 tot 15 cm dik zijn en dus al gauw 1/3 van uw matras innemen. De verschillende zones die door een pocketveren matras heen lopen, liggen niet in de schuimrubberen omlijning. Om deze reden liggen de zones dus niet in de gehele breedte, en is de werking van deze zones dus afhankelijk van uw lichaamsbouw en slaaphouding.

Een laatste nadeel van pocketveren is dat zij na verloop van tijd vaak piepen en kraken bij het omdraaien in bed. Een andere valkuil met betrekking tot pocketveren is de hoeveelheid en de kwaliteit van de veren die worden gebruikt in het matras. Bij een pocketveren matras geldt namelijk hoe meer veren er per m2 in het matras zijn verwerkt, hoe beter de ondersteuning. Hier dient men dus altijd rekening mee te houden bij de aanschaf van een pocketveren matras!

Traagschuim in matrassen

Traagschuim is een materiaal dat vroeger bekend stond als nasaschuim en tegenwoordig razend populair is. Vroeger werd dit materiaal gezien als vrij elitair. Daarnaast werkte het traagschuim in die tijd alleen bij lichaamswarmte. Dit betekent dat het schuim zich na het absorberen van lichaamswarmte zich pas ging vormen naar het lichaam. In de afgelopen jaren zijn er tientallen innovaties geweest op het gebied van traagschuim, wat er voor heeft gezorgd dat zo goed als alle nadelen zijn verdwenen. Traagschuim is een materiaal dat zich vormt naar het lichaam, zodat er geen piekdrukken kunnen ontstaan. Daarnaast zorgt het er voor dat de ledematen die wat verder in het matras moeten liggen, zodat de natuurlijke vorm van de wervels worden ondersteunt, hier de kans voor krijgen.

Een ander voordeel van traagschuim is dat het de bloedcirculatie in uw lichaam niet verstoort, omdat het zich vormt naar uw lichaam en er daardoor geen druk op uitoefent. Hierdoor wordt de kans op slapende ledematen nihil. Waar u tot slot rekening mee moet houden bij een traagschuim matras is de densiteit. Een goed ondersteunend traagschuim matras heeft een densiteit van minimaal 50 en maximaal 65. Op deze manier bent u er zeker van dat uw matras u de aankomende jaren op de juiste manier blijft ondersteunen.

Koudschuim in matrassen

Koudschuim is een materiaal dat bestaat uit een paar hele goede eigenschappen. Koudschuim levert namelijk een progressieve tegendruk, ookwel ondersteuning, aan het gehele lichaam. Daarnaast is door de open cel structuur van het koudschuim de mate van ventilatie in het matras extreem hoog. Op deze manier voelt het matras ook nooit te warm aan. Afhankelijk van de densiteit en de kwaliteit van het koudschuim dat u kiest, heeft dit materiaal een hoge mate van comfort en een lange levensduur.

De keuze is aan u…

Bent u toe aan een nieuw matras? Om u te helpen een gedegen matraskeuze te maken, kunt u gratis en vrijblijvend slaapadvies ontvangen van onze slaapexperts zodra u het adviespaneel heeft ingevuld. Daarnaast kunt u altijd eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe Decupré matras, zodat u zeker weet dat het matras voor u geschikt is.

De hoogwaardige matrassen van Decupré

Decupré levert kwalitatief hoogwaardige mutli-layer traagschuim matrassen. Onze matrassen bestaan uit een combinatie van hoogwaardig traagschuim en High Resilience koudschuim. Maar waarom is deze combinatie zo essentieel? Traagschuim werkt namelijk drukverlagend, is temperatuur regulerend en biedt daarnaast een optimaal comfort. Het drukverlagend vermogen van traagschuim zorgt ervoor dat uw lichaam er een beetje in zakt waardoor u comfortabeler ligt. Koudschuim zorgt voor de benodigde stevigheid en waanzinnig goede ondersteuning.

Tevens zijn al onze matrassen opgedeeld in 7 verschillende zones om ervoor te zorgen dat de druk van alle lichaamsdelen evenredig wordt verdeeld waardoor uw slaaphouding verbetert. Ten slotte worden onze matrassen persoonlijk ingesteld op uw lichaam en klachten. Deze unieke combinatie van bovengenoemde kenmerken zal ervoor zorgen dat u weer heerlijk gaat slapen!

Bent u benieuwd wat onze hoogwaardige traagschuim matrassen voor u kunnen betekenen? Klik dan hieronder op de button en vul het adviespaneel in. Onze experts zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u te voorzien van gedegen advies over onze matrassen.

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten
1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon
By |2018-12-21T15:31:40+00:00april 26th, 2018|Matrassen|0 Comments