Van alle Nederlanders geeft 21% aan te kampen schouderklachten. Daarnaast wordt er geschat dat dit aantal met 0.9% tot 2.5% per jaar toeneemt. Dat is een forse toename. Het is eigenlijk niet gek dat veel mensen kampen met schouderklachten: het is namelijk het gewricht dat het meest gebruikt wordt. Omdat het schoudergewricht voor onze dagelijkse handelingen gebruikt wordt is het ook moeilijk om het gewricht te laten herstellen. Immers, we blijven de schouder gebruiken. Hierdoor kan het gewricht niet tot rust komen.

Dit betekent natuurlijk niet dat u met schouderklachten moet blijven rondlopen. Schouderklachten zijn immers ontzettend vervelend en kunnen uw dagelijkse bezigheden belemmeren. Bovendien kunnen blessures aan het schoudergewricht zeer pijnlijk zijn. Maar hoe ontstaan schouderklachten en wat is het verband tussen schouderklachten en een matras? Een matras kan een grote impact hebben op het ontwikkelen en herstellen van schouderklachten. Een goed matras zorgt ervoor dat het schoudergewricht ’s nachts tot rust kan komen. In dit artikel leest u over de mogelijke oorzaken van schouderklachten en het verband met uw matras. Heeft u last van schouderklachten en bent u benieuwd of uw matras hierbij een rol speelt? Vul dan het adviespaneel in op onze website en ontvang vrijblijvend advies van onze experts over uw schouderklachten.

In dit artikel kunt u onder andere lezen:

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon

De oorzaak van schouderklachten

Eén van de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten is het herhaaldelijk maken van dezelfde beweging. Dit kan namelijk leiden tot een (slijmbeurs)ontsteking. Een slijmbeursontsteking is verruit de meest voorkomende oorzaak van schouderklachten. Ook is het hebben van een verkeerde lichaamshouding, of het maken van een plotselinge, verkeerde beweging  vaak een boosdoener.Daarnaast kunnen schouderklachten ook veroorzaakt worden door een beklemde zenuw, een peesontsteking of een peesscheuring in de schouder of door schouderinstabiliteit.

Het verband tussen schouderklachten en een matras

Indien u direct na het opstaan last heeft van schouderklachten, of niet precies weet waar uw schouderklachten vandaan komen, dan is het mogelijk dat uw klachten veroorzaakt worden door uw matras. Een kwalitatief laagwaardig of verouderd matras biedt namelijk niet de ondersteuning die het lichaam nodig heeft. Zoals u wellicht weet, heeft uw ruggenwervel een natuurlijke lichaamshouding in de vorm van een dubbele S. Het is ontzettend belangrijk dat deze natuurlijke lichaamshouding tijdens het slapen behouden wordt. Alleen dan zijn de spieren rondom de wervelkolom in staat te ontspannen en te herstellen. Zo wordt u dus fit wakker, zonder stijve spieren. Tevens zijn de heupen en het schoudergewricht over het algemeen de twee zwaarste lichaamsdelen. Deze moeten daarom verder in het matras kunnen zakken dan de rest van het lichaam. Op die manier wordt de natuurlijke lichaamshouding behouden en is de kans op klachten kleiner.

Bovendien is het zo dat een slecht of verouderd matras piekdrukken kan veroorzaken. Dit komt omdat een slecht of verouderd matras niet meer in staat is om de druk van uw lichaam te herverdelen. Deze piekdruk verhoogt de druk en leidt ertoe dat uw schoudergewricht te zwaar wordt belast tijdens het slapen. Een mogelijk gevolg hiervan is dat er een slijmbeursontsteking ontstaat.

Een slecht of verouderd matras vergroot de kans op schouderklachten.

Vindt u het prettiger om persoonlijk (slaap)advies te ontvangen van onze experts? Vul dan het adviespaneel in. Onze experts zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u geheel vrijblijvend en kosteloos te adviseren over welk matras het beste bij u en uw persoonlijke situatie past.

Preventie van schouderklachten

Net zoals schouderklachten veroorzaakt kunnen worden door een matras dat niet (meer) de juiste ondersteuning biedt, kunnen schouderklachten ook voorkomen worden met behulp van een kwalitatief hoogwaardig matras. Hierbij is het essentieel dat het matras enerzijds de juiste mate van ondersteuning biedt en anderzijds de druk optimaal herverdeelt. De perfecte combinatie om dit te r