Schouderklachten en het verband met een matras

Vandaag de dag heeft 21% van de mensen in Nederland last van schouderklachten. Daarnaast wordt er geschat dat dit aantal met 0.9% tot 2.5% per jaar toeneemt. Maar hoe ontstaan schouderklachten en wat is het verband tussen schouderklachten en een matras? U leest het in dit artikel! Heeft u last van schouderklachten en ontvangt u liever persoonlijk advies van onze experts? Vul dan het adviespaneel in op onze website, dan nemen onze experts zo spoedig mogelijk contact met u op om u geheel vrijblijvend en kosteloos te voorzien van gedegen (slaap)advies.

Uiteraard kunt u ook onze artikelen raadplegen om uw kennis bij te schaven. In dit artikel kunt u onder andere lezen:

De oorzaak van schouderklachten

Eén van de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten is het herhaaldelijk maken van dezelfde beweging. Dit kan namelijk leiden tot een (slijmbeurs)ontsteking. Daarnaast is het hebben van een verkeerde lichaamshouding, of het maken van een plotselinge, verkeerde beweging ook vaak de boosdoener.

Het verband tussen schouderklachten en een matras

Indien u direct na het opstaan last heeft van schouderklachten, of niet precies weet waar uw schouderklachten vandaan komen, dan is het mogelijk dat uw klachten veroorzaakt worden door uw matras. Een kwalitatief laagwaardig of verouderd matras biedt namelijk niet de ondersteuning die het lichaam nodig heeft. Zoals u wellicht weet, heeft uw ruggenwervel een natuurlijke lichaamshouding in de vorm van een S. Het is ontzettend belangrijk dat deze natuurlijke lichaamshouding tijdens het slapen behouden wordt. Tevens zijn de heupen en het schoudergewricht over het algemeen de twee zwaarste lichaamsdelen. Deze moeten daarom verder in het matras kunnen zakken dan de rest van het lichaam. Op die manier wordt de natuurlijke lichaamshouding behouden en is de kans op klachten kleiner.

Bovendien is het zo dat een slecht of verouderd matras piekdrukken kan veroorzaken. Dit komt omdat een slecht of verouderd matras niet meer in staat is om de druk van uw lichaam te herverdelen. Deze piekdruk verhoogt de druk en leidt ertoe dat uw schoudergewricht te zwaar wordt belast tijdens het slapen. Een mogelijk gevolg hiervan is dat er een slijmbeursontsteking ontstaat.

Een slecht of verouderd matras vergroot de kans op schouderklachten.

Vindt u het prettiger om persoonlijk (slaap)advies te ontvangen van onze experts? Vul dan het adviespaneel in. Onze experts zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u geheel vrijblijvend en kosteloos te adviseren over welk matras het beste bij u en uw persoonlijke situatie past.

Preventie van schouderklachten

Net zoals schouderklachten veroorzaakt kunnen worden door een matras dat niet (meer) de juiste ondersteuning biedt, kunnen schouderklachten ook voorkomen worden met behulp van een kwalitatief hoogwaardig matras. Hierbij is het essentieel dat het matras enerzijds de juiste mate van ondersteuning biedt en anderzijds de druk optimaal herverdeeld. De perfecte combinatie om dit te realiseren bestaat uit traagschuim en koudschuim.

Deze combinatie is cruciaal omdat koudschuim een hoge mate van veerkracht heeft en daardoor de nodige ondersteuning biedt. Deze hoge mate van veerkracht zorgt ervoor dat het matras telkens weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Een bijkomend voordeel van deze veerkracht is dat koudschuim ontzettend duurzaam is.

Het grootste voordeel van traagschuim is dat het druk herverdelend werk. Dit heeft als gevolg dat de druk van uw lichaam over het gehele matras verdeeld wordt waardoor er geen piekdrukken kunnen ontstaan. Dit komt mede doordat traagschuim bestaat uit holle cellen. Op die manier wordt de kans op (schouder)klachten kleiner omdat uw schouder, samen met de heupen, verder in het matras zakt dan de rest van het lichaam. Hierdoor wordt natuurlijke lichaamshouding gedurende de nacht behouden.

Een kwalitatief hoogwaardig matras kan de kans op schouderklachten verkleinen.

Pijn tussen de schouderbladen

Een veel voorkomende vorm van schouderklachten is pijn tussen de schouderbladen. Deze pijn kan op verschillende manieren tot uiting komen. Zo kunt u bijvoorbeeld last hebben van een zeurende pijn maar ook van pijnscheuten. U kunt pijn ervaren tussen uw schouderbladen, maar het is ook mogelijk dat u pijn voelt achter of onder de schouderbladen.

De reden waarom een groot aantal mensen last heeft van pijn tussen de schouderbladen is doordat de schouders het centrum zijn van het bovenlichaam. De schouderbladen dragen namelijk een grote last van het bovenlichaam. Pijn tussen de schouderbladen wordt over het algemeen veroorzaakt door het veelvuldig uitvoeren van een bepaalde handeling. Op deze manier kunnen chronische klachten ontstaan. Voorbeelden die deze pijn in gang kunnen zetten zijn:

  • Langdurig en bovendien dagelijks werken achter de computer en/of laptop;
  • Langdurig auto rijden;
  • Een verkeerde lichaamshouding;
  • Stress

Verder is het ook mogelijk dat de pijn ontstaat door een medische oorzaak. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u pijn tussen de schouderbladen ervaart door een hartaandoening, zenuwontsteking of longklachten. Andere medische oorzaken zijn brandend maagzuur, een reumatische aandoening of hormonale stoornissen.

Vindt u het prettiger om persoonlijk (slaap)advies te ontvangen van onze experts? Vul dan het adviespaneel in. Onze experts zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u geheel vrijblijvend en kosteloos te adviseren over welk matras het beste bij u en uw persoonlijke situatie past.

Schouderklachten: pijn tussen de schouderbladen.

Wat kunt u doen tegen pijn tussen de schouderbladen?

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen waardoor uw klachten tussen de schouderbladen ontstaan. Pas als u dit weet, kunt u een gepaste behandeling toepassen. Daarnaast is het raadzaam om na te gaan wat de leeftijd en kwaliteit is van uw huidige matras. Een kwalitatief hoogwaardig matras gaat namelijk maximaal tien jaar mee. Echter, zijn vele matrassen met een minder goede kwaliteit al veel eerder aan vervanging toe.

Zoals u reeds heeft kunnen lezen in dit artikel, biedt een slecht of verouderd matras niet de juiste mate van ondersteuning. Dit kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten zoals schouderklachten maar ook rugklachten, nekklachten, heupklachten etc. Om die reden is het uitermate belangrijk dat u ook de huidige kwaliteit van uw matras in acht neemt. Vraagt u zich af wat de kwaliteit van uw huidige matras is en of deze wellicht toe is aan vervanging? Vul dat het adviespaneel in, onze slaapexperts zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u te voorzien van een geheel vrijblijvend en kosteloos advies die aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Wilt u weer lekker slapen?

Kies dan voor één van onze hoogwaardige matrassen bestaande uit de unieke combinatie van traagschuim en High Resilience koudschuim. Deze combinatie biedt enerzijds een ontzettend hoge mate van comfort en helpt u anderzijds bij het verminderen van uw klachten. Uiteraard hebben deze klachten in de meeste gevallen een lange tijd gehad om zich te ontwikkelen en zullen dus ook niet van de één op de andere dag overgaan. Echter, zult u wel verbetering ervaren. Bent u op zoek naar het allerbeste comfort? Kies dan voor onze luxe Decupré boxspring. Op die manier gaat u voor de ultieme Decupré ervaring.

Tevens hebben al onze matrassen 7 comfortzones, waarmee de druk per lichaamsdeel aangepast wordt. Op die manier past het matras zich nóg beter aan op uw lichaam.

Wilt u weten welk model het beste bij u en uw (eventuele) klachten past? Ook dan kunt u het adviespaneel invullen zodat onze experts u uitgebreid kunnen adviseren. Want, goed slapen dat willen we toch allemaal!

Terug naar het overzicht met artikelen

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten
1.

Wat is uw geslacht?
2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon
By |2018-09-23T01:45:42+00:00augustus 23rd, 2018|Klachten|Reacties uitgeschakeld voor Schouderklachten en het verband met een matras