Door de bomen het bos niet meer zien: een nieuw bed kopen

Bent u op zoek naar een nieuw bed maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen paniek, aan de hand van dit artikel zullen wij u op weg helpen. Allereerst zult u zelf de vraag moeten beantwoorden of u opzoek bent naar enkel een nieuw matras of ook naar een nieuw ledikant en nieuwe bedbodem. In het laatste geval wordt het proces voor u nog iets ingewikkelder aangezien u naast het kiezen van het juiste type matras, ook het juiste type ledikant en bedbodem en moet kiezen.

In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten als u toe bent aan een nieuw bed. Wilt u liever direct een persoonlijk advies van één van onze experts? Vul dan het adviespaneel paneel in en ontvang een kosteloos en vrijblijvend advies!

In dit artikel bespreken wij de volgende onderwerpen:

De tekst gaat hieronder verder

De tekst gaat onder het persoonlijke testpaneel verder ▼

Het kiezen van een ledikant en bedbodem

Alhoewel hout het meest gebruikt wordt, kan een ledikant ook van andere materialen gemaakt worden. Denk hierbij aan metaal of schuim. Ledikanten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Voor welke ledikant u kiest, is sterk afhankelijk van uw eigen voorkeuren.

Het kiezen van de juiste bedbodem vergt daarentegen meer kennis. Ondanks dat er uit onderzoek van het Duitse Stiftung Warentest is gebleken dat een bedbodem geen toegevoegde waarde biedt qua ondersteuning, speelt een bedbodem wel een cruciale rol in de ventilatie van het matras. Daarnaast zorgt een goede ventilatie ervoor dat de kans op beschimmeling van het matras verkleint. Het type bedbodem dat de beste ventilatiemogelijkheden biedt voor een matras, is de boxspring.

testen

De verschillende matrassen

Net als dat er veel verschillende bedbodems zijn, zijn er ook veel verschillende soorten matrassen. Zo heeft u de keuze uit onder andere waterbedden, polyether matrassen, latex matrassen, binnenveringsmatrassen, traagschuim matrassen en koudschuim matrassen. Deze verschillende soorten matrassen verschillen sterk in kwaliteit. Daarnaast zijn er binnen een bepaald type matras ook grote kwaliteitsverschillen. Hierdoor wordt het erg lastig om te achterhalen welk matras het beste bij u en uw persoonlijke situatie past. Wilt u meer weten over deze type matrassen? Dan kunt u op bovenstaande links klikken. Vind u het prettiger om persoonlijk slaapadvies van onze experts te ontvangen? Vul dan het adviespaneel in op onze website. Dan nemen de slaapexperts van Decupré contact met u op om u te voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies.

Waar moet u op letten?

Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras. Allereerst is de mate van aanpassend vermogen dat het matras biedt erg belangrijk. Uw lichaam heeft namelijk een dubbele S-vorm, wat ook wel de natuurlijke houding genoemd wordt. Om deze natuurlijke houding te behouden, is het essentieel dat uw schouders, heupen en hielen iets verder in het matras zakken dan de rest van uw lichaam. Wanneer een matras deze natuurlijke houding van het lichaam realiseert, hoeven de spieren zich niet aan te spannen gedurende de nacht. Hierdoor stapt u ‘s morgens fit uit bed. Een voorbeeld van een materiaal met een zeer hoog aanpassend vermogen is traagschuim.

Ten tweede is het ontzettend belangrijk dat uw matras de juiste ondersteuning biedt aan het lichaam. Een matras bestaande uit slechts traagschuim zou bijvoorbeeld veel te zacht zijn waardoor het lichaam alsnog niet in de natuurlijke houding komt te liggen. Om die reden moet het traagschuim gecombineerd worden met een steviger materiaal zoals koudschuim.

Daarnaast is het ook van belang dat u lekker ligt op uw matras. Comfort is net als het aanpassend vermogen en de juiste mate van ondersteuning een cruciale pijler als het gaat om matrassen. Een hoge mate van comfort kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld een combinatie van traagschuim en koudschuim. Om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen, wordt de boxspring aangeraden als bedbodem. Een boxspring creëert namelijk een mulit-layer opbouw waardoor er cadans ontstaat en het comfort geoptimaliseerd wordt.

Tenslotte is een hoogwaardige kwaliteit essentieel. U wilt natuurlijk niet dat uw matras binnen de kortste keren aan vervanging toe is. Zorg er daarom ten alle tijden voor dat u de productspecificaties inziet alvorens u overgaat tot een aankoop. Let hierbij ook op dat u weet waar productspecificaties minimaal aan moeten voldoen om als goed bestempeld te worden.

testen

De prijs van een matras

Naast de eigenschappen van een matras is ook de prijs een belangrijke factor. Helaas geldt in de matrassen markt niet altijd dat een hogere prijs gelijk staat aan een hogere kwaliteit. Zoals u wellicht reeds opgemerkt heeft, kunnen de prijzen van matrassen sterk uiteenlopen. Dit komt bijvoorbeeld omdat sommige matrassenaanbieders voor dure winkellocaties of dure marketingcampagnes kiezen. Uiteraard moeten deze kosten terugverdiend worden, waardoor de consumentenprijs van het matras flink opgeschroefd wordt.

Waar moet u opletten bij de aanschaf van een boxspring?

Een boxspring is een ontzettend comfortabel en verend bed met een hele hoge mate van ventilatie. Het is niet voor niets dat de boxspring zo populair is! Echter is het belangrijk dat u niet alleen focust op het luxe uiterlijk van de boxspring. Waar het om draait, is dat u goed slaapt.

Een groot aantal aanbieders bied een zeer luxe bedbodem aan in combinatie met een topper van mogelijk lage kwaliteit. Hierdoor gaat het comfort van uw boxspring sterk achteruit. Het is beter om een volwaardig matras op uw boxspring te leggen dan alleen een dunne topper. Uw lichaam wordt dan nog beter ondersteund. Indien u dus op zoek bent naar een comfortabele boxspring, vraag dan altijd bij de aanbieder na of zij een topper of een matras aanbieden in combinatie met de boxspring.

Daarnaast kunt u ook de kwaliteit van een product achterhalen aan de hand van een onafhankelijk kwaliteitsinstituut. Een voorbeeld van zo’n instituut is het TÜV/TNO. Zij beoordelen, geheel onafhankelijk, producten op basis van een onderzoek in het laboratorium.

Slaapadvies van Decupré

Nu kunnen wij bij Decupré begrijpen dat er erg veel op u afkomt als u opzoek bent naar een nieuw bed of matras. Ook begrijpen wij dat u misschien niet van de laatste ontwikkelingen op de hoogte bent. Maar, omdat wij graag het beste ligcomfort toegankelijk maken voor iedereen, bieden wij geheel gratis en vrijblijvend slaapadvies aan. Op die manier kunnen wij u uitgebreid adviseren over welke bedbodem en welk matras het beste bij uw persoonlijke situatie past. Ook eventuele lichamelijke klachten zoals rugklachten, nekklachten, schouderklachten etc. worden in acht genomen. Zo hopen wij u te helpen om weer lekker te kunnen slapen.

Vul het adviespaneel in en ontvang vrijblijvend persoonlijk advies en tot 35% advieskorting op uw aankoop.

150 dagen proefslapen

Decupré als bedrijf

Onze kennis en kunde is niet uit de lucht komen vallen, de basis van ons bedrijf ligt namelijk in de zorgsector. Met trots kunnen wij vertellen dat wij reeds 30 jaar ervaring hebben en bovendien al 15 jaar marktleider zijn in deze sector. Maar aangezien wij van mening zijn dat het beste slaapcomfort toegankelijk moet zijn voor iedereen, bieden wij onze matrassen sinds enkele jaren ook particulier aan.

Dat wij het beste slaapcomfort toegankelijk willen maken voor iedereen, kunt u ook aan onze prijs merken. Zo hebben wij er namelijk expliciet voor gekozen om geen gebruik te maken van dure winkels op A-locaties of dure marketingcampagnes. Op die manier kunnen wij onze consumentenprijs zo scherp mogelijk houden. Al deze keuzes maken wij speciaal voor u!

Bent u benieuwd naar onze hoogwaardige matrassen en luxe boxsprings? Dan kan u bij ons 150 dagen proefslapen! Deze proefperiode houdt in dat u geheel vrijblijvend onze kwaliteit kunt ervaren in uw eigen slaapkamer. Wij vinden het namelijk onzin dat sommige aanbieders u de mogelijkheid geven om proef te liggen in de winkel. Nadat u een paar minuten in een winkel op een matras gelegen heeft, zult u echt niet weten of u ook daadwerkelijk goed op het betreffende matras gaat slapen. Om dit te achterhalen, zult u het matras in uw eigen, vertrouwde omgeving, gedurende een langere periode moeten ervaren. Vandaar dat wij u graag de mogelijkheid aanbieden om 150 dagen te proefslapen.

De kenmerken van Decupré

Al onze producten zijn gemaakt van uitsluitend de allerbeste materialen. Onze matrassen bestaan uit een speciale combinatie van zowel traagschuim en koudschuim. Deze combinatie biedt een hoog aanpassend vermogen, een optimale drukherverdeling en bovendien een ongeëvenaard hoog comfort. Daarnaast heeft het schuim in al onze matrassen een HR-waarde van 55. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bij deze waarde kuilvorming uitgesloten wordt. Een ander voordeel hiervan is dat onze matrassen buitengewoon duurzaam zijn.

Het kwaliteitsmanagementsysteem van Decupré B.V. en de toepassing daarvan voldoet aan de eisen zoals neergelegd in de norm NEN-EN-ISO 9001:2015 en is door TÜV gecertificeerd. Evaluatie van het kwaliteitsmanagementsysteem heeft plaatsgevonden door TÜV Nederland voor het toepassingsgebied:

Het ontwikkelen, produceren en leveren van hoofdkussens, matrassen en anti-decubitus lig- en zitsystemen voor de medische-en de consumentenmarkt.

Bovendien hebben al onze matrassen 7 comfortzones. Deze comfortzones passen per lichaamsdeel de tegendruk van het matras aan. Op die manier krijgt elk lichaamsdeel de ondersteuning die het nodig heeft. Ook dit verbetert het comfort.

Daarnaast is onze zeer luxe boxspring uitmuntend afgewerkt met een luxe tijk die volledig afritsbaar is. Hierdoor is hij eenvoudig te wassen op 60 graden Celsius, wel zo hygiënisch. Bovendien is er geen hout of metaal verwerkt in de bedbodem waardoor de boxspring niet piept of kraakt. Verder is onze luxe boxspring zeer stabiel en comfortabel vanwege haar multi-layer foam kern opbouw.

Conclusie

Bent u op zoek naar een nieuw bed of matras en wilt u daarbij een hoog slaapcomfort realiseren? Dan kunt u het beste kiezen voor een boxspring in combinatie met een hoogwaardig matras. Belangrijk hierbij is dat u de productspecificaties grondig doorneemt en de boxspring en/of het matras beoordeelt op kwaliteit en niet op uiterlijke kenmerken. Verder moet u er opletten dat de door u gekozen combinatie van bedbodem en matras uw lichaam goed ondersteunt, ventilerend vermogen heeft en u een hoge mate van slaapcomfort biedt. Uiteraard is ook de kwaliteit van de producten cruciaal, u wilt natuurlijk niet binnen twee jaar alweer een nieuwe boxspring of een nieuw matras aanschaffen.

Tenslotte is het fundamenteel dat u kiest voor een bedbodem en matras dat bij uw persoonlijke situatie past. Slapen is zeer persoonlijk en ieder persoon is anders. Om die reden is het heel erg belangrijk dat u ten alle tijden slaapadvies aanvraagt voordat u een boxspring of matras aanschaft. Slaapexperts zullen u op weg helpen met het kiezen van de bedbodem en het matras die het beste bij u passen. Hoe beter deze combinatie bij u, uw lichaam en eventuele klachten past, hoe beter uw slaapkwaliteit wordt. Kies dus voor gedegen slaapadvies. Want, goed slapen, dat wilt toch iedereen!

Adviespaneel


Vul het adviespaneel binnen 2 minuten in en ontvang tot 35% advieskorting van onze specialisten.


Meteen iemand aan de lijn?
Bel 0316 750 441.


1. Wat is uw geslacht?

Vul het adviespaneel in en ontvang tot 35% advieskorting op uw aankoop.

Wat is uw leeftijd, gewicht, lengte en slaaphouding?
Gratis proefslapen, persoonlijk ingesteld, kwaliteit van de marktleider in de zorg en gratis retourneren.
Start gratis 150 nachten proefslapen. Bel of bestel online, wij helpen u graag.