Bent u op zoek naar een nieuw bed maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen paniek, aan de hand van dit artikel zullen wij u op weg helpen. Allereerst zult u zelf de vraag moeten beantwoorden of u opzoek bent naar enkel een nieuw matras of ook naar een nieuw ledikant en nieuwe bedbodem. In het laatste geval wordt het proces voor u nog iets ingewikkelder aangezien u naast het kiezen van het juiste type matras, ook het juiste type ledikant en bedbodem en moet kiezen.

In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten als u toebent aan een nieuw bed. Wilt u liever direct een persoonlijk advies van één van onze experts? Vul dan het adviespaneel paneel in en ontvang een kosteloos en vrijblijvend advies!

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon

Het kiezen van een ledikant en bedbodem

Alhoewel hout het meest gebruikt wordt, kan een ledikant ook van andere materialen gemaakt worden. Denk hierbij aan metaal of schuim. Ledikanten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Voor welke ledikant u kiest, is sterk afhankelijk van uw eigen voorkeuren.

Het kiezen van de juiste bedbodem vergt daarentegen meer kennis. Ondanks dat er uit onderzoek van het Duitse Stiftung Warentest is gebleken dat een bedbodem geen toegevoegde waarde biedt qua ondersteuning, speelt een bedbodem wel een cruciale rol in de ventilatie van het matras. Daarnaast zorgt een goede ventilatie ervoor dat de kans op beschimmeling van het matras verkleint. Het type bedbodem dat de beste ventilatiemogelijkheden biedt voor een matras, is de boxspring.

De verschillende matrassen

Net als dat er veel verschillende bedbodems zijn, zijn er ook veel verschillende soorten matrassen. Zo heeft u de keuze uit onder andere waterbedden, polyether matrassen, latex matrassen, binnenveringsmatrassen, traagschuim matrassen en koudschuim matrassen. Deze verschillende soorten matrassen verschillen sterk in kwaliteit. Daarnaast zijn er binnen een bepaald type matras ook grote kwaliteitsverschillen. Hierdoor wordt het erg lastig om te achterhalen welk matras het beste bij u en uw persoonlijke situatie past. Wilt u meer weten over deze type matrassen? Dan kunt u op bovenstaande links klikken. Vind u het prettiger om persoonlijk slaapadvies van onze experts te ontvangen? Vul dan het adviespaneel in op onze website. Dan nemen de slaapexperts van Decupré contact met u op om u te voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies.

Waar moet u op letten?

Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras. Allereerst is de mate van aanpassend vermogen dat het matras biedt erg belangrijk. Uw lichaam heeft namelijk een dubbele S-vorm, wat ook wel de natuurlijke houding genoemd wordt. Om deze natuurlijke houding te behouden, is het essentieel dat uw schouders, heupen en hielen iets verder in het matras zakken dan de rest van uw lichaam. Wanneer een matras deze natuurlijke houding van het lichaam realiseert, hoeven de spieren zich niet aan te spannen gedurende de nacht. Hierdoor stapt u ’s morgens fit uit bed. Een voorbeeld van een materiaal met een zeer hoog aanpassend vermogen is traagschuim.

De juiste combinatie van boxspring en matras ondersteunt uw natuurlijke lichaamshouding.

Ten tweede is het ontzettend belangrijk dat uw matras de juiste ondersteuning biedt aan het lichaam. Een matras bestaande uit slechts traagschuim zou bijvoorbeeld veel te zacht zijn waardoor het lichaam alsnog niet in de natuurlijke houding komt te liggen. Om die reden moet het traagschuim gecombineerd worden met een steviger materiaal zoals koudschuim.

Daarnaast is het ook van belang dat u lekker ligt op uw matras. Comfort is net als het aanpassend vermogen en de juiste mate van ondersteuning een cruciale pijler als het gaat om matrassen. Een hoge mate van comfort kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld een combinatie van traagschuim en koudschuim. Om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen, wordt de boxspring aangeraden als bedbodem. Een boxspring creëert namelijk een mulit-layer opbouw waardoor er cadans ontstaat en het comfort geoptimaliseerd wordt.

Tenslotte is een hoogwaardige kwaliteit essentieel. U wilt natuurlijk niet dat uw matras binnen de kortste keren aan vervanging toe is. Zorg er daarom ten alle tijden voor dat u de productspecificaties inziet alvorens u overgaat tot een aankoop. Let hierbij ook op dat u weet waar productspecificaties minimaal aan moeten voldoen om als goed bestempeld te worden.