Door de bomen het bos niet meer zien: een nieuw bed kopen

Bent u op zoek naar een nieuw bed maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen paniek, aan de hand van dit artikel zullen wij u op weg helpen. Allereerst zult u zelf de vraag moeten beantwoorden of u opzoek bent naar enkel een nieuw matras of ook naar een nieuwe ledikant en bedbodem. In het laatste geval wordt het proces voor u nog iets ingewikkelder aangezien u naast het kiezen van het juiste type matras, ook het juiste type ledikant en bedbodem en moet kiezen.

In dit artikel wordt u op weg geholpen aan de hand van de volgende onderwerpen:

Het kiezen van een ledikant en bedbodem

Alhoewel hout het meest gebruikt wordt, kan een ledikant ook van andere materialen gemaakt worden. Denk hierbij aan metaal of schuim. Ledikanten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Voor welke ledikant u kiest, is sterk afhankelijk van uw eigen voorkeuren.

Het kiezen van de juiste bedbodem vergt daarentegen meer kennis. Desondanks er uit onderzoek van het Duitse Stiftung Warentest is gebleken dat een bedbodem geen toegevoegde waarde biedt qua ondersteuning, speelt een bedbodem wel een cruciale rol in de ventilatie van het matras. Een bijkomend voordeel van een goede ventilatie is dat het kans op schimmel kleiner wordt. Het type bedbodem dat de beste ventilatiemogelijkheden biedt voor het matras, is de boxspring.

De verschillende matrassen

Net als dat er veel verschillende bedbodems zijn, zijn er ook veel verschillende soorten matrassen. Zo heeft u de keuze uit onder andere waterbedden, polyether matrassen, latex matrassen, binnenveringsmatrassen, traagschuim matrassen en koudschuim matrassen. Deze verschillende soorten matrassen verschillen sterk in kwaliteit. Daarnaast zijn er binnen een bepaald type matras ook grote kwaliteitsverschillen. Hierdoor wordt het erg lastig om te achterhalen welk matras het beste bij u en uw persoonlijke situatie past. Wilt u meer weten over deze type matrassen? Dan kunt u op bovenstaande links klikken. Vind u het prettiger om persoonlijk slaapadvies van onze experts te ontvangen? Vul dan het adviespaneel in op onze website. Dan nemen de slaapexperts van Decupré contact met u op om u te voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies.

Waar moet u op letten?

Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras. Het eerste is de mate van aanpassend vermogen dat het matras biedt. Uw lichaam heeft namelijk een dubbele S-vorm, wat ook wel de natuurlijke houding genoemd wordt. Om deze natuurlijke houding te behouden, is het essentieel dat uw schouders, heupen en hielen iets verder in het matras zakken dan de rest van uw lichaam. Een voorbeeld van een materiaal met een zeer hoog aanpassend vermogen is traagschuim.

De juiste combinatie van boxspring en matras ondersteunt uw natuurlijke lichaamshouding.

Ten tweede is het ontzettend belangrijk dat uw matras de juiste ondersteuning biedt aan het lichaam. Een matras bestaande uit slechts traagschuim zou bijvoorbeeld veel te zacht zijn waardoor de het lichaam alsnog niet in de natuurlijke houding komt te liggen. Om die reden moet het traagschuim gecombineerd worden met een steviger materiaal zoals koudschuim of veren.

Daarnaast is het ook van belang dat u lekker ligt op uw matras. Comfort is net als het aanpassend vermogen en de juiste mate van ondersteuning een cruciale pijler als het gaat om matrassen. Een hoge mate van comfort kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld een combinatie van traagschuim en koudschuim. Om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen, wordt de boxspring aangeraden als bedbodem. Een boxspring creëert namelijk een mulit-layer opbouw waardoor er cadans ontstaat en het comfort geoptimaliseerd wordt.

Tenslotte is een hoge mate van kwaliteit essentieel. U wilt natuurlijk niet dat uw matras binnen de kortste keren aan vervanging toe is. Zorg er daarom ten alle tijden voor dat u de productspecificaties inziet alvorens u overgaat tot een aankoop. Let hierbij ook op dat u weet waar productspecificaties minimaal aan moeten voldoen om als goed bestempeld te worden.

Let bij de aanschaf van een boxspring goed op de prijs-kwaliteitverhouding.

De prijs van een matras

Naast de eigenschappen die het matras betreffen, is ook de prijs een belangrijke factor. Helaas geldt in de matrassen markt niet altijd dat een hogere prijs gelijk staat aan een hogere kwaliteit. Zoals u wellicht reeds opgemerkt heeft, kunnen de prijzen van matrassen sterk uiteenlopen. Dit komt bijvoorbeeld omdat sommige matrassenaanbieders voor dure winkellocaties of dure marketingcampagnes kiezen. Uiteraard moeten deze kosten terugverdiend worden, waardoor de consumentenprijs van het matras flink op kan lopen.

Waar moet u opletten bij de aanschaf van een boxspring?

Een boxspring is een ontzettend comfortabel en verend bed met een hele hoge mate van ventilatie. Het is niet voor niets dat de boxspring zo super populair is! Echter, is het belangrijk dat u alleen focust op het luxe uiterlijk van de boxspring. Waar het om draait, is dat u goed slaapt. Baseer uw aankoop dus niet op het uiterlijk van de boxspring maar kijk ook naar de materialen en de kwaliteit van de boxspring.

Er is namelijk een groot aantal aanbieders die deze zeer luxe bedbodem aanbieden in combinatie met een topper van mogelijk lage kwaliteit. Hierdoor gaat het comfort van uw boxspring sterk achteruit. Het is beter om een volwaardig matras op uw boxspring te leggen dan alleen een dunne topper. Hierdoor wordt uw lichaam nog beter ondersteund en neemt het comfort toe. Indien u dus op zoek bent naar een comfortabele boxspring, vraag dan altijd bij de aanbieder na of zij een topper of een matras aanbieden in combinatie met de boxspring.

Daarnaast kunt u ook de kwaliteit van een product achterhalen aan de hand van een onafhankelijk kwaliteitsinstituut. Een voorbeeld van zo’n instituut is het TÜV/TNO. Zij beoordelen, geheel onafhankelijk, producten op basis van een onderzoek in het laboratorium.

Slaapadvies van Decupré

Nu kunnen wij bij Decupré begrijpen dat er erg veel op u afkomt indien u opzoek bent naar een nieuw bed of matras. Ook begrijpen wij dat u misschien niet van de laatste ontwikkelingen op de hoogte bent. Maar, omdat wij graag het beste ligcomfort toegankelijk willen maken voor iedereen, bieden wij geheel gratis en vrijblijvend slaapadvies aan. Op die manier kunnen wij u uitgebreid adviseren over welke bedbodem en matras het beste bij uw persoonlijke situatie past. Ook eventuele lichamelijke klachten zoals rugklachten, nekklachten, schouderklachten etc. worden in acht genomen. Zo hopen wij u te helpen om weer lekker te kunnen slapen.

Bent u op zoek naar een nieuwe boxspring? Kies dan voor gedegen slaapadvies.

Decupré als bedrijf

Onze kennis en kunde is niet uit de lucht komen vallen, de basis van ons bedrijf ligt namelijk in de zorgsector. Met trots kunnen wij vertellen dat wij reeds 30 jaar ervaring hebben en bovendien al 15 jaar marktleider zijn in deze sector. Maar aangezien wij van mening zijn dat het beste slaapcomfort toegankelijk moet zijn voor een ieder, bieden wij onze matrassen sinds enkele jaren ook particulier aan.

Dat wij het beste slaapcomfort toegankelijk willen maken voor iedereen, kunt u ook aan onze prijs merken. Zo hebben wij er namelijk expliciet voor gekozen om geen gebruik te maken van dure winkels op A-locaties of dure marketingcampagnes. Op die manier kunnen wij onze consumentenprijs zo scherp mogelijk houden. Al deze keuzes maken wij speciaal voor u!

Bent u benieuwd naar onze hoogwaardige matrassen en luxe boxsprings? Dan kunt u bij ons gebruik maken van proefslapen. Deze proefperiode houdt in dat u geheel vrijblijvend onze kwaliteit kunt ervaren in uw eigen slaapkamer. Wij vinden het namelijk onzin dat sommige aanbieders u de mogelijkheid geven om proef te liggen in de winkel. Nadat u een paar minuten in een winkel op een matras gelegen heeft, zult u echt niet weten of u ook daadwerkelijk goed op het betreffende matras gaat slapen. Om dit te achterhalen, zult u het matras in uw eigen, vertrouwde omgeving, gedurende een langere periode moeten ervaren. Vandaar dat wij u graag de mogelijkheid om te proefslapen aanbieden.

De kwaliteit van Decupré

Al onze producten zijn gemaakt van uitsluitend de allerbeste materialen. Onze matrassen bestaan uit een speciale combinatie van zowel traagschuim en koudschuim. Deze combinatie zorgt enerzijds voor een geweldige ondersteuning en anderzijds voor een ongeëvenaard hoog comfort. Daarnaast heeft het schuim in al onze matrassen een HR-waarde van 55. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bij deze waarde kuilvorming uitgesloten wordt. Een ander voordeel hiervan is dat onze matrassen buitengewoon duurzaam zijn. Ook het onafhankelijke kwaliteitsinstituut TÜV/TNO heeft onze kwaliteit opgemerkt. Zo hebben zij onze matrassen beoordeeld met de maximale score van 100 van de 100 punten voor kwaliteit.

Bovendien hebben al onze matrassen 7 comfortzones. Deze comfortzones passen per lichaamsdeel de tegendruk van het matras aan. Op die manier krijgt elk lichaamsdeel de ondersteuning die het nodig heeft. Ook dit verbetert het comfort.

Daarnaast is onze zeer luxe boxspring uitmuntend afgewerkt met een luxe tijk die volledig afritsbaar is. Hierdoor is hij eenvoudig te wassen op 60 graden Celsius, wel zo hygiënisch. Bovendien is er geen hout of metaal verwerkt in de bedbodem waardoor de boxspring niet piept of kraakt. Verder is onze luxe boxspring zeer stabiel en comfortabel vanwege haar multi-layer foam kern opbouw.

De zeer luxe Decupré boxspring.

Conclusie

Bent u op zoek naar een nieuw bed of matras en wilt u daarbij een hoog slaapcomfort realiseren? Dan kunt u het beste kiezen voor een boxspring in combinatie met een hoogwaardig matras. Belangrijk hierbij is dat u de productspecificaties grondig doorneemt en de boxspring en/of het matras beoordeelt op kwaliteit en niet op uiterlijke kenmerken. Verder moet u er opletten dat de door u gekozen combinatie van bedbodem en matras uw lichaam goed ondersteunt, ventilerend vermogen heeft en u een hoge mate van slaapcomfort biedt. Uiteraard is ook de kwaliteit van de producten cruciaal, u wilt natuurlijk niet binnen twee jaar alweer een nieuwe boxspring of een nieuw matras aanschaffen.

Tenslotte is het fundamenteel dat u kiest voor een bedbodem en matras dat bij uw persoonlijke situatie past. Slapen is zeer persoonlijk en ieder persoon is anders. Om die reden is het heel erg belangrijk dat u ten alle tijden slaapadvies aanvraagt voordat u een boxspring of matras aanschaft. Slaapexperts zullen u op weg helpen met het kiezen van de bedbodem en het matras die het beste bij u passen. Hoe beter deze combinatie bij u, uw lichaam en eventuele klachten past, hoe beter uw slaapkwaliteit wordt. Kies dus voor gedegen slaapadvies. Want, goed slapen, dat wilt toch iedereen!

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten
1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon
By |2018-12-30T19:45:40+00:00augustus 23rd, 2018|Advies|Reacties uitgeschakeld voor Door de bomen het bos niet meer zien: een nieuw bed kopen