Er bestaan veel verschillende soorten matrassen. In dit artikel gaan we het hebben over latex matrassen. Latex matrassen worden ook wel schuimrubber matrassen, natuurlatex matrassen of natuurrubber matrassen genoemd. Van oorsprong is latex een natuurproduct, het wordt afgetapt van onder andere Indische rubberboom,  de Braziliaanse rubberboom, de paardenbloem en de Euphorbia.

Hoe wordt latex gemaakt?

Dit plantaardige natuurlatex is vloeibaar en wordt blootgesteld aan een rottingsproces direct wanneer het getapt wordt. Om dit proces tegen te gaan, wordt de vloeistof met amoniak vermegd. Natuurrubber moet hevig verhit worden en het moet met onder andere zwavel vermengd worden om tot latex te komen. Nadat het latex is verwerkt kunnen er verschillende soorten producten van gemaakt worden zoals handschoenen, laarzen, regenpakken en matrassen.

Latex in matrassen

Voor matrassen is een ventilerend vermogen en een hoog ademend vermogen juist belangrijk, vaak ontbreekt dit bij latex matrassen. Het enige grote voordeel van latex matrassen is dat ze vaak goedkoop zijn. Daar staat dan helaas wel weer een korte levensduur en minder dan optimale ondersteuning tegenover.

Wat zijn dan de voordelen van latex matrassen?

  • Latex matrassen zijn geschikt voor mensen met een allergie, dit komt omdat latex van nature antibacterieel, schimmel- en huisstofmijt werend is.
  • Latex is van nature brandvertragend

Wat zijn de nadelen van latex?

  • Een latex matras heeft geen goed ventilerend vermogen. Het slapen op een latex matras is daarom warmer dan op een ander matras.
  • Latex zijn zware matrassen die vaak ook een geur kunnen afgeven

Decupré matrassen

Wij werken met een combinatie van traagschuim en koudschuim. Het traagschuim gebruiken wij voor het comfort, omdat dit een zeer goed aanpassend materiaal is wat zich goed naar het lichaam weet aan te passen en voor een goede drukherverdeling zorgt. Koudschuim gebruiken wij voor de ondersteuning en het dient als een efficiënte veer. De combinatie van deze twee materialen zorgen ervoor dat mens ‘s morgens weer fit uit bed komt. Door hoge kwaliteit van onze materialen kunnen onze klanten jaren genieten van een optimale nachtrust op hun Decupré matras. In onze matrassen werken wij met een open celstructuur, dit zorgt ervoor dat onze matrassen optimaal kunnen ventileren en een zeer hoog ademend vermogen hebben.

Wilt u graag weten welk matras het meest geschikt is voor u? Vul dan het adviespaneel in en ontvang gratis en vrijblijvend een slaapadvies van een van onze slaapexperts!

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Waterbedden

Waterbedden zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen dankzij verbeterde technieken en een algemene prijsdaling. Een waterbed is een zak met water in een stevige omranding of ledikant. Deze stevige omranding of ledikant is nodig om de zak met water...

Polyether matrassen

Polyether matrassen behoren tot het goedkopere segment. Dit komt omdat polyether weinig veerkracht heeft, datgene wat ontzettend belangrijk is bij een matras. In dit artikel zullen wij dieper ingaan op onderwerpen als: Waar bestaat een polyether matras uit? Wat zijn...

Pocketveren vs. traagschuim

Om uw slaapsituatie gezond te houden, is het van belang dat u minimaal eens in de tien jaar uw matras vervangt. Een matras verliest namelijk zijn veerkracht naarmate hij veroudert, wat schadelijke gevolgen kan hebben voor uw lichaam. Door het verliezen van de...