Wat is TÜV/TNO?

Onder de naam TÜV opereren een vrij groot aantal BV’s in Nederland die onafhankelijk testen en certificeren. Decupré gebruikt de aanduiding TÜV of TÜV/TNO.  TÜV/TNO omdat bij veel mensen TNO wel bekend is en TÜV minder. Een aantal TNO testinstituten zijn in het verleden opgegaan in een van de TÜV instellingen.

In dit artikel vertellen wij wat meer over TÜV. Wilt u meer weten over Decupré en TÜV of een persoonlijk slaapadvies? Vul dan het adviespaneel is voor een kosteloos en vrijblijvend advies van onze slaapexperts!

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?


2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?Laatste stap

Onze specialisten zullen uw adviespaneel bestuderen en u van een vrijblijvend persoonlijk advies voorzien. Indien wij aanvullende vragen hebben, nemen wij contact op. Uw advies sturen wij u per email toe.


Naam
Email
Telefoon

De geschiedenis van TÜV

Onder de afkorting TÜV (Technischer Überwachungsverein) worden in Duitsland verenigingen verstaan die zich bezighouden met keuringen van materieel en apparatuur en certificering van producten en managementsystemen.

In Duitsland zijn drie TÜV Holdings actief:

  • TÜV Nord
  • TÜV Rheinland en
  • TÜV Süd

Nederland

Na fusie van verschillende TÜVRheinland BV’s in Nederland is TÜVRheinland Nederland BV ontstaan. TÜV Nederland BV is onderdeel van de TÜV Nord Group. TÜV Nederland heeft zich gespecialiseerd in het verstrekken van onafhankelijke beoordelingen zoals certificering, keuring, inspectie en training. Sinds 1981 bevordert TÜV Nederland onder andere de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving van organisaties, overheid en samenleving. Hierbij vormen objectiviteit, onafhankelijkheid, transparantie, deskundigheid en bovendien integriteit het fundament. Dagelijks worden in Nederland door meer dan 200 vakkundige mensen producten, diensten, systemen, arbeidsmiddelen, transsportmiddelen en machines beoordeeld. TÜV Nederland heeft een nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op het beoordelen. Aan de hand van een TÜV Nederland beoordeling wordt er aangetoond dat een bepaald product voldoet aan de gestelde eisen betreft betrouwbaarheid. Tijdens een beoordeling benoemt TÜV Nederland alle risico’s en pijnpunten zodat er gestreefd kan worden naar verbetering.

Wat houdt de TÜV certificering in?

Deze certificering houdt in dat een product, dienst, proces of organisatie voldoet aan eisen betreft wetgeving, normen en keurmerken. Het TÜV-certificaat toont op basis van een onafhankelijk onderzoek door ervaren wetenschappers aan dat het betreffende product voldoet aan de kwaliteitsvereisten. Het TÜV-certificaat wordt ook internationaal erkend.

Decupré is door TÜV gecertificeerd

Het kwaliteitsmanagementsysteem van Decupré B.V. en de toepassing daarvan voldoet aan de eisen zoals neergelegd in de norm NEN-EN-ISO 9001:2015 en is door TÜV gecertificeerd. Evaluatie van het kwaliteitsmanagementsysteem heeft plaatsgevonden door TÜV Nederland voor het toepassingsgebied:

  • Het ontwikkelen, produceren en leveren van hoofdkussens, matrassen en anti-decubitus lig- en zitsystemen voor de medische-en de consumentenmarkt.

Wilt u meer weten over onze hoogwaardige matrassen? Vul hieronder het adviespaneel in om in contact te komen met onze experts!

Terug naar het overzicht met artikelen