Traagschuim

Wat is traagschuim?

Traagschuim is een schuim van polyurethaan. Dit schuim bestaat uit holle cellen die niet volledig zijn afgesloten. Hierdoor wordt de lucht in de cellen niet samengeperst als u het schuim in elkaar drukt. Dit leidt ertoe dat na het indrukken van traagschuim, het schuim weer langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Dit type schuim kent meerdere benamingen zoals visco-elastisch schuim, lazy foam, memory foam en NASA-schuim.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:

De voordelen van traagschuim

De belangrijkste eigenschap van traagschuim is dat het ontzettend drukverlagend werkt. Juist vanwege dit drukverlagend vermogen wordt dit schuim vaak gebruikt bij de productie van matrassen. Zoals eerder genoemd, komt dit doordat dit type schuim bestaat uit holle cellen. Op deze manier wordt de druk, die veroorzaakt wordt door het lichaamsgewicht, over een groot aantal cellen verspreid. Het voordeel hiervan is dat er geen piekdruk ontstaat op gewrichten zoals de schouders en heupen, waardoor de kans op lichamelijke klachten kleiner wordt. Het drukverlagende vermogen zorgt er daarnaast ook voor dat het een ontzettend comfortabel materiaal is om op te liggen.

Een foto waarop het aanpassend vermogen van traagschuim te zien is

Het ontstaan

Traagschuim is in 1966 door NASA ontwikkeld. NASA gebruikte het schuim om de enorme versnellingskrachten op te vangen door de druk op het lichaam beter te verdelen. Later werd dit NASA-schuim opgemerkt door de medische wereld en werd het in eerste instantie vooral gebruikt voor matrassen in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Sinds 2002 zijn deze matrassen ook populair geworden onder consumenten.

Gaat uw voorkeur uit naar persoonlijk slaapadvies van onze experts? Vul dan het adviespaneel in zodat zij u een geheel vrijblijvend en kosteloos advies op maat kunnen geven.

Traagschuim in matrassen

Matrassen moeten 7 centimeter traagschuim bevatten om de optimale combinatie van drukherverdeling en comfort te bereiken. Daarom heeft het traagschuim in de hoogwaardige Decupré matrassen een dikte van 7 centimeter, met uitzondering van het Sept Core matras die zelfs 9 centimeter traagschuim bevat! Echter bestaat een goed matras nooit alleen uit traagschuim. Als tegenhanger voor het comfort en drukverlagende vermogen is namelijk een ander materiaal nodig wat de benodigde ondersteuning biedt. Daarom wordt traagschuim aangebracht op een kern van koudschuim of pocketvering. Pocketvering heeft echter als nadeel dat het minder goed ondersteunt en over tijd veel veerkracht verliest, vaak kraakt bij het omdraaien in bed, en minder hygiënisch is omdat stof en vuil zich tussen de veren kunnen ophopen. Daarom is er bij Decupré gekozen voor zeer hoogwaardig High Resilience koudschuim om een uitstekende ondersteuning te kunnen realiseren.

Waar moet u op letten bij het kopen van een traagschuim matras?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar u rekening mee moet houden als u op zoek bent naar een goed traagschuim matras. Indien het schuim geen of geen volledige open celstructuur heeft, past het schuim zich niet optimaal aan uw lichaamsvormen aan. Tevens zal dit het ventilerend vermogen van het matras beperken. Hierdoor zal het matras enerzijds relatief warmer aanvoelen en zal het matras anderzijds een kortere levensduur hebben.

Daarnaast is de dichtheid van het NASA-schuim van uiterst belang. De dichtheid heeft namelijk een belangrijk effect op zowel het comfort als de duurzaamheid van het matras. Een hoogwaardig matras (zoals gebruikt wordt in de ziekenhuizen) moet een dichtheid van minimaal 50 hebben. De matrassen van Decupré hebben een dichtheid van 55 voor een optimale combinatie van comfort en duurzaamheid. 

Een foto van een vrouw die op het hoogwaardige traagschuim matras van Decupré ligt

Certificatie

Tot slot is het belangrijk dat uw matras gecertificeerd is. Echter zijn er veel verschillende instanties voor het testen en certificeren van matrassen. Om deze reden is het van belang om te kijken naar wat voor soort test er is gedaan en welk bedrijf de certificering heeft uit gegeven. Zo geven sommige instanties een beoordeling op basis van de subjectieve mening van een klein aantal gebruikers, terwijl het onafhankelijke kwaliteitsinstituut TÜV/TNO certificaten uitgeeft op basis van laboratorisch onderzoek.

Bent u benieuwd welk traagschuim matras het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie? Aarzel dan niet en vul het adviespaneel in! Dan ontvangt u een geheel vrijblijvend en professioneel slaapadvies van onze experts.

Wie is Decupré?

Decupré is al 15 jaar marktleider in de zorgsector en wil het beste slaapcomfort toegankelijk maken voor iedereen met een veelzijdig assortiment met kwalitatief hoogwaardige matrassen en boxsprings voor elke behoefte. Onze matrassen bestaan uit een combinatie van zeer hoogwaardig, gecertificeerd traagschuim en HR koudschuim met een innovatieve multi-layer opbouw en kunnen bovendien individueel ingesteld worden op basis van uw situatie en klachten. Op die manier kunnen wij optimale ondersteuning en comfort bieden voor ieder budget. Onze materialen zijn getest en gecertificeerd door het TÜV/TNO en hebben maar liefst 100 van de 100 te behalen punten ontvangen voor kwaliteit. Bovendien kunt u bij ons vrijblijvend proefslapen zonder betaling vooraf.

Koop vandaag nog een zeer hoogwaardig matras bij Decupré

Wilt u (weer) lekker slapen op een matras dat enerzijds de beste keuze is voor uw lichaam en anderzijds een zeer hoog slaapcomfort biedt? Dan bent u bij Decupré aan het juiste adres! Bovendien is traagschuim het meest geschikte materiaal om eventuele lichamelijke klachten te verminderen. Bent u benieuwd welk matras het beste bij uw lichaam en persoonlijke situatie past of heeft u nog vragen? Vul dan nu het adviespaneel in voor geheel vrijblijvend en kosteloos persoonlijk slaapadvies van onze experts.

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten
1.

Wat is uw geslacht?
2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon
By |2018-09-23T03:38:32+00:00april 26th, 2018|Matrassen|2 Comments