Pijn in de heup kan op vele manieren en op elke leeftijd ontstaan. Voorbeelden waardoor klachten aan het heupgewricht kunnen ontstaan zijn (overmatig) sporten, overbelasting of slijtage. In dit artikel zult u onder andere lezen hoe heupklachten hand in hand samengaan met de kwaliteit van uw matras. Heeft u heupklachten en wilt u liever direct een persoonlijk advies van één van onze experts? Vul dan het adviespaneel in voor een gedegen slaapadvies.

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon

 

Waar zit uw heup?

Het heupgewricht is het meest verstopte gewricht in het menselijk lichaam. De heup zit daar waar het dijbeen en het bekken elkaar ontmoeten. Een makkelijkere manier om te achterhalen waar de heup precies zit, is om rechtop te gaan staan met uw armen langs uw lichaam. Het breedste gedeelte ter hoogte van uw pols, is uw heup.

Waar zit je heup?

Heupklachten en het effect van een matras

Net als bij andere lichamelijke klachten zoals rugklachten, nekklachten, schouderklachten, etc. kunnen ook heupklachten zowel ontstaan als verminderen aan de hand van een matras.

Een kwalitatief laagwaardig of verouderd matras (ouder dan 8 jaar) biedt namelijk niet de mate van ondersteuning die uw lichaam nodig heeft, waardoor de natuurlijke lichaamshouding niet gerealiseerd kan worden. Het gevolg hiervan is dat uw spieren zich gaan inspannen om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Maar, net zoals u uw slaap nodig heeft om uit te rusten en te herstellen, hebben uw spieren dit om diezelfde redenen ook nodig. Indien uw spieren door middel van een slecht of verouderd matras dus niet de mogelijkheid krijgen om zich te herstellen, zullen er lichamelijke klachten ontstaan.

Daar tegen over staat dat een kwalitatief hoogwaardig matras juist uw klachten kan verminderen. Maar wat maakt een matras een hoogwaardig matras? Een hoogwaardig matras is een matras dat enerzijds de nodige ondersteuning biedt aan uw lichaam en anderzijds een hoog aanpassend vermogen heeft. Het aanpassende vermogen is essentieel om de natuurlijke lichaamshouding te behouden, zodat uw spieren de mogelijkheid krijgen om te herstellen. Het meest geschikte materiaal hiervoor is traagschuim. Traagschuim past zich namelijk aan uw lichaam aan. Hierdoor zakken de schouders, de heupen en de hielen iets verder in het matras dan de rest van het lichaam. Op die manier wordt de natuurlijke lichaamshouding gerealiseerd en wordt de kans op klachten na het slapen kleiner.

Maar, een matras dat bestaat uit enkel traagschuim biedt niet de juiste mate van ondersteuning. Om die reden is het ontzettend belangrijk dat in uw matras  een combinatie van zowel traagschuim als koudschuim is verwerkt. Koudschuim is een steviger materiaal ten opzichte van traagschuim waardoor het een waanzinnig goede ondersteuning biedt, het dient dan ook als efficiënte veer. Door deze twee materialen te combineren, ontstaat er een matras dat beschikt over de perfecte combinatie van ondersteuning en comfort. Zo wordt slapen weer een pretje.

Pijn in heup: uw matras heeft invloed op uw heupklachten.

Vindt u het prettiger om persoonlijk (slaap)advies te ontvangen van één van onze experts? Geen probleem, dat kan! Vul nu het adviespaneel in, dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Een slijmbeursontsteking in de heup

Een andere mogelijke oorzaak van pijn in de heup, is een slijmbeursontsteking. De symptomen van een slijmbeursontsteking in de