Materialen van matrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Een veel gebruikt materiaal is pocketveren. Pocketveren waren vooral vroeger erg populair. Een pocketveren matras is gevuld met stalenveertjes die afzonderlijk ingepakt zijn. De veren worden gemaakt staaldraad. Toch zijn er daadwerkelijk kwaliteitsverschillen in pocketveren matrassen. In dit artikel bespreken we waaraan een pocketveren matras van hoge kwaliteit moet voldoen.

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon

De veren

De kwaliteit van een pocketveren matras is afhankelijk van het aantal veren per vierkante meter. Men beweert dat meer veren voor meer comfort zorgen. Als maatstaf wordt hiervoor een minimum van 150 veren per vierkante meter gebruikt. Bovendien zitten de veren bij een kwalitatief hoogwaardig pocketveren matras in een soort jasje van textiel. Hierdoor raken de veren elkaar niet en schijn je de veren niet door het matras heen te voelen. Ook zorgen de zakjes of ‘pockets’ ervoor dat er gebruik gemaakt kan worden van veren in verschillende sterktes. Dit zou bijdragen aan het comfort.

Comfort zones

Een kwalitatief hoogwaardig pocketveren matras bevat meerdere comfortzones. Dit zijn gebieden waar respectievelijk veren met meer of minder weerstand zijn gebruikt. De comfortzones zorgen hierdoor voor extra ondersteuning in de gebieden die dit nodig hebben. Dit zijn voornamelijk de heupen en de schouders. De betere, kwalitatief hoogwaardige pocketveren matrassen hebben 5 tot 7 comfortzones.

Hoge kwaliteit pocketveren, maar toch vele nadelen

Hoewel er dusdanig verschil bestaat tussen de kwaliteit van pocketveren matrassen, hebben ze allemaal een ding gemeen: Een pocketveren matras is niet het juiste martas voor een goede nachtrust. De pocketveer zelf is nou eenmaal niet in staat om u het beste comfort te bieden en de druk op het lichaam te verlagen. De veren zullen er ten alle tijden voor zorgen dat er druk komt te staan op (bepaalde delen van) uw lichaam. Hierdoor zult u nooit écht comfortable kunnen liggen. Dit zorgt er weer voor dat u veel gaat draaien en maar moeizaam in de diepe, belangrijke slaapfase komt. Deze slaapfase is juist heel belangrijk voor een goede nachtrust, omdat uw lichaam in deze fase pas echt kan herstellen van de prikkels van de dag ervoor.

Als u opzoek bent naar een matras wat u een ultiem comfort biedt, zich aanpast aan uw lichaam en bovendien geen tegendruk geeft aan uw lichaam, steekt er één met kop en schouders boven de rest uit: een matras van traag- en koudschuim. Op dit matras ligt u comfortabel en zult u aanzienlijk minder draaien, waardoor een betere nachtrust gerealiseerd wordt. Daarnaast past het zich aan uw lichaam aan, en hoeft dit andersom dus niet te gebeuren, waardoor uw spieren kunnen ontspannen. Zo staat u fit en energiek op ’s ochtends.

De kwalitatief hoogwaardige matrassen van Decupré

Alle matrassen van Decupré bestaan uit een unieke combinatie van kwalitatief hoogwaardig traagschuim met een densiteit van 55 en High Resilience koudschuim eveneens met een densiteit van 55. Door het aanpassend vermogen, de optimale ondersteuning en de ultieme drukherverdeling die de matrassen van Decupré bieden ligt u niet alleen lekker, u wordt ook nog eens fit en uitgerust wakker

De matrassen van Decupré zijn uitgebreid getest door het onafhankelijke kwaliteitsinstituut TÜV/TNO en kregen een score van 100 van de 100 punten voor de kwaliteit. Daarnaast zijn de ziekenhuizen al langer overtuigd van de werking en kwaliteit van de matrassen van Decupré. Decupré is namelijk al meer dan 15 jaar marktleider in de zorg. Ook de fysiotherapeuten in Nederland raden de matrassen van Decupré al jaren aan.

Bent u benieuwd welk van de modellen het best aansluit bij uw situatie? Vul dan het adviespaneel in! Onze experts zullen u dan een uitgebreid en persoonlijk advies geven.