Meest voorkomende aandoening

Rugklachten zijn een van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Het is daarom ook niet gek dat rugklachten vallen onder de meest voorkomende redenen voor ziekteverzuim. Lage rugklachten zijn vaak een chronisch probleem, die kunnen ontstaan door een verkeerde zithouding of bijvoorbeeld een verkeerde tiltechniek. Maar wist u dat het hebben van een verkeerde slaaphouding of verslechterde ondersteuning vanuit het matras ook kan bijdragen aan de rugklachten?

Wat is de juiste slaaphouding?

Voor een gezonde slaaphouding is het van belang dat de natuurlijke vorm van uw wervelkolom wordt aangehouden en ondersteunt.  Dit betekent dat uw billen net wat meer moeten wegzakken in het matras in vergelijking met het gedeelte erboven. Op deze manier kunnen de spieren in de holte van uw onderrug volledig uitrusten tijdens het slapen, omdat ze zich niet hoeven aan te spannen. Als dit niet gebeurd, en uw spieren dus niet voldoende kunnen uitrusten tijdens het slapen, wordt de kans vergroot dat deze spieren overdag sneller ‘uitgeput’ zijn. En dit vergroot op zijn beurt weer de kans op rugklachten..

Belang van een drukherverdelend en ondersteunend matras

U weet nu wat een gezonde slaaphouding inhoud. Echter, dit is nog niet alles. Veel mensen haken af bij de vraag hoe je deze gezonde slaaphouding kan aannemen en behouden. Hier komt het belang van een drukherverdelend en ondersteunend matras naar voren. De vraag de hieruit volgt: welk materiaal geeft u deze drukherverdeling en ondersteuning ?

Drukherverdelende eigenschappen

Traagschuim, ook wel bekend als nasa schuim, is een bekend materiaal dat gebruikt wordt in matrassen. Dit comfortabele materiaal vormt zich helemaal naar uw lichaam. Op deze manier verdeeld het de druk over het gehele lichaam, om de zogenoemde ‘piekdrukken’ bij bijvoorbeeld de schouders en heupen te voorkomen. Daarnaast zorgt traagschuim, om nog even terug te komen op de gezonde slaaphouding, voor een hoge accommodatie bij de heupen om de natuurlijke vorm van de wervelkolom te behouden.

Hollistische benadering

Heel veel mensen kampen dus met rugklachten. Deze mensen zijn veel bezig met hun eetpatroon en plegen vaak een bezoek aan de sportschool. Dit alles, voor een gezond en vitaal leven. Echter missen veel mensen hier een cruciaal punt: gezond slapen. Het hebben van de juiste ondersteuning en een drukherverdelend matras is heel belangrijk. Misschien wel een van de de belangrijkste ingrediënten voor uw gezondheid. Ik zie het als een hollistische benadering. Gezonde voeding, voldoende beweging en een goede nachtrust dragen bij aan een vitaal leven. Wees dus zuinig op je lichaam. Een goede nachtrust op een goed matras en kussen kunnen veel lichamelijke klachten voorkomen.

Hiervoor is het essentieel om een goed matras en hoofdkussen uit te zoeken. Slapen is heel persoonlijk en matrassen en hoofdkussens zijn dat ook. Om u te helpen een gedegen matraskeuze te maken, kunt u gratis en vrijblijvend slaapadvies ontvangen van onze slaapexperts.  Daarnaast kunt u altijd eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe Decupré matras, zodat u zeker weet dat het matras ook geschikt voor u is.