Rugklachten: de meeest voorkomende aandoening

Rugklachten zijn een van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Het is daarom ook niet gek dat rugklachten vallen onder de meest voorkomende redenen voor ziekteverzuim. Lage rugklachten zijn vaak een chronisch probleem, welke bijvoorbeeld kunnen ontstaan door een verkeerde zithouding of tiltechniek. Maar wist u dat het hebben van een verkeerde slaaphouding of verslechterde ondersteuning vanuit het matras ook kan bijdragen aan rugklachten?

In dit artikel zullen de volgende onderwerpen besproken worden:

Wat is de juiste slaaphouding?

Voor een gezonde slaaphouding is het van belang dat de natuurlijke vorm van uw wervelkolom wordt aangehouden en ondersteund. Dit betekent dat uw billen net wat meer moeten wegzakken in het matras in vergelijking met het gedeelte erboven. Op deze manier kunnen de spieren in de holte van uw onderrug volledig uitrusten tijdens het slapen, omdat ze zich niet hoeven aan te spannen. Als dit niet gebeurt, en uw spieren dus niet voldoende kunnen uitrusten tijdens het slapen, wordt de kans vergroot dat deze spieren overdag sneller ‘uitgeput’ zijn. En dit vergroot op zijn beurt weer de kans op rugklachten…

Indien u last heeft van rugklachten is het ontzettend belangrijk dat u tijdens het slapen uw natuurlijke slaaphouding aanneemt.

Wilt u liever gedegen persoonlijk slaapadvies van de marktleider in de zorgsector? Vul dan het adviespaneel in voor geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies op maat van onze experts.

Belang van een drukherverdelend en ondersteunend matras

U weet nu wat een gezonde slaaphouding inhoudt. Echter, dit is nog niet alles. Veel mensen haken af bij de vraag hoe je deze gezonde slaaphouding kunt aannemen en behouden. Hier komt het belang van een drukherverdelend en ondersteunend matras naar voren. De vraag die hieruit volgt luidt: ”Welk materiaal geeft u deze drukherverdeling en ondersteuning?”

Drukherverdelende eigenschappen

Traagschuim, ook wel bekend als NASA-schuim, is een bekend materiaal dat gebruikt wordt in matrassen. Dit comfortabele materiaal vormt zich helemaal naar uw lichaam. Op deze manier verdeelt het de druk over het gehele lichaam, om de zogenoemde ‘piekdrukken’ bij bijvoorbeeld de schouders en heupen te voorkomen. Daarnaast zorgt traagschuim, om nog even terug te komen op de gezonde slaaphouding, voor een hoge accommodatie bij de heupen om de natuurlijke vorm van de wervelkolom te behouden. Wilt u meer weten over traagschuim? Lees dan dit artikel!

Holistische benadering

Heel veel mensen kampen dus met rugklachten. Deze mensen zijn veel bezig met hun eetpatroon en brengen vaak een bezoek aan de sportschool. Dit alles voor een gezond en vitaal leven. Echter missen veel mensen hierbij een cruciaal punt: gezond slapen. Het hebben van de juiste ondersteuning en een drukherverdelend matras is ook een heel belangrijk ingrediënt voor uw gezondheid. Ik zie het als een hollistische benadering. Gezonde voeding, voldoende beweging en een goede nachtrust dragen bij aan een vitaal leven. Wees dus zuinig op uw lichaam. Een goede nachtrust op een goed matras en kussen kunnen veel lichamelijke klachten voorkomen.

Hiervoor is het essentieel om een goed matras en hoofdkussen uit te zoeken. Slapen is heel persoonlijk en matrassen en hoofdkussens zijn dat ook. Om u te helpen een gedegen keuze te maken, kunt u gratis en vrijblijvend slaapadvies ontvangen van onze experts. Daarnaast kunt u altijd eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe Decupré matras en hoofdkussen, zodat u zeker weet dat zij ook geschikt voor u zijn.

Bent u benieuwd naar welk traagschuim matras het beste bij u past indien u last heeft van rugklachten? Vul dan het adviespaneel in op onze website. Onze experts zullen vervolgens contact met u opnemen en u voorzien van persoonlijk slaapadvies. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en kosteloos!

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Waarvoor is de proefslaap periode bedoeld?

Zoals u wellicht weet biedt Decupré een proefperiode aan. Gedurende deze proefperiode kunt u het door u gekozen matras en/of hoofdkussen geheel vrijblijvend en kosteloos ervaren in uw eigen vertrouwde slaapkamer. Maar waarom bieden wij proefslapen aan? Dat is één van...

Goed matras advies helpt u bij uw matraskeuze

Een nieuw matras aanschaffen is niet iets wat u iedere dag doet. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat u vragen heeft en zich afvraagt welk matras geschikt is voor uw persoonlijke situatie. Goed slapen is belangrijk maar een goed matras kiezen is daarentegen niet...

Aanbieders van matrassen

U heeft vast wel gehoord van de grote namen in de matrassenbranche. Naast deze kwalitatief hoogwaardige concurrenten zijn er ook tal van kleinere matras aanbieders. In dit artikel zullen wij u een beeld geven van de markt en de verschillende aanbieders. De volgende...