Als u een nieuw matras wilt aanschaffen, staat u vaak voor een moeilijke keuze. Een matras is een grote investering, dus wilt u wel de juiste keuze maken. Vijf minuten proefliggen in een winkel gaat u niet veel wijzer maken. Daarom kunt u bij enkele matrasaanbieders proefslapen.

In dit artikel vertellen wij u alles over het proefslapen bij matrassen. Wilt u zelf gaan proefslapen en daar advies over? Vul dan het adviespaneel in voor een persoonlijk en gedegen slaapadvies van onze experts.

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?


2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?Laatste stap

Onze specialisten zullen uw adviespaneel bestuderen en u van een vrijblijvend persoonlijk advies voorzien. Indien wij aanvullende vragen hebben, nemen wij contact op. Uw advies sturen wij u per email toe.


Naam
Email
Telefoon

Wat houdt proefslapen in?

Proefslapen houdt in dat u het gewenste matras thuis ontvangt zonder dat u hiervoor hoeft te betalen. Tijdens de proefperiode mag u vrijblijvend en geheel kosteloos in uw eigen slaapkamer beleven wat de ‘Decupré ervaring’ inhoudt.

Waarom biedt Decupré proefslapen aan?

Bij Decupré zijn wij ervan overtuigd uw lichaam moet wennen aan een nieuw matras. Wij vinden het onzin dat u bij sommige aanbieders slechts één minuut op het matras ligt alvorens u moet beslissen of het matras u bevalt. Bovendien ligt natuurlijk elk matras lekker als u al urenlang van winkel naar winkel struint. Op die manier krijgt u een vertekend beeld van welk matras het beste bij u past. Daarom bieden wij een proefperiode aan, zo kunt u in uw eigen slaapkamer onze kwaliteit ervaren!

Waarom is een proefperiode aan te raden?

In het verleden heeft de universiteit van Leuven onderzoek gedaan naar proefslapen. Dit onderzoek duurde maar liefst 6 jaar! Uit dit onderzoek bleek dat een lichaam gemiddeld twee weken aan een matras moet wennen. Om die reden is het aan te raden om gebruik te maken van een proefperiode.

Waar is een proefperiode voor bedoeld?

Het doel van de proefperiode is dat u kunt ervaren hoe het nieuwe matras ligt ten opzichte van uw oude matras. Het is de bedoeling dat u ervaart dat het matras comfortabel ligt en dat de druk van uw lichaamsgewicht goed herverdeeld wordt. Ook gaat u uiteraard ervaren dat wij zeer hoogwaardig materiaal leveren. De proefperiode is er niet voor bedoeld dat u van uw (slaap)klachten afkomt. Hoe graag wij dit ook zouden willen oplossen binnen 30 dagen, helaas hebben zulke klachten vaak een lange periode nodig om te verminderen of te verdwijnen. Dit komt omdat lichamelijke klachten vaak ook over een langere tijd zijn opgebouwd of zelfs chronisch zijn. Als het comfort van uw Decupré matras u goed bevallen is tijdens de proefperiode en u er langere tijd op slaapt, zult u profiteren van een hoogwaardige ondersteuning en gezonde slaaphouding.

Een foto van een vrouw die haar traagschuim matras uitprobeert tijdens de proefslaap periode.

Moet ik betalen om te mogen proefslapen?

Nee, proefslapen is geheel vrijblijvend. Het matras wordt dan ook gratis bij u thuisbezorgd. Wij wijzen u er echter wel op dat uw lichaam moet wennen aan een nieuw matras. Om die reden raden wij aan om de gehele proefperiode af te maken voordat u een oordeel velt.

Vanaf wanneer gaat het proefslapen in?

Het proefslapen begint op de dag dat u het Decupré matras thuis ontvangen heeft.

De proefperiode is me bevallen en ik wil het matras houden, wat moet ik doen?

Indien het Decupré matras u goed bevallen is en u hem wilt houden, hoeft u hier niets voor te doen. Binnen 7 dagen na de laatste dag van uw proefperiode ontvangt u namelijk automatisch de factuur.

Ik twijfel nog of ik het matras dat ik heb, bij mij past. Wat moet ik doen?

Gelukkig komt het nauwelijks voor, maar uiteraard kan het een keer zo zijn dat u twijfelt of het matras bij u past. Indien uw proefperiode nog niet afgelopen is, kunt u contact opnemen met het secretariaat door te bellen naar 0316 750 441. Is het matras niet naar wens? Dan komen wij deze bij u ophalen. Indien u een hoofd– en/of zitkussen bij ons aangeschaft heeft die niet naar wens is, verzoeken wij u om het product naar ons retour te zenden. Staat uw vraag betreft proefslapen er niet bij of wilt u een proefperiode aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op door het adviespaneel in te vullen!

Terug naar het overzicht met artikelen