Hoe om te gaan met een huisstofmijt allergie

Een van de redenen om na een aantal jaar een nieuw matras aan te schaffen is de hygiëne. Wanneer u gevoelig bent voor huisstofmijt is het belangrijk om voor een matras te kiezen die u gemakkelijk schoon kunt houden. Matrassen en hoofdkussens bieden namelijk uitstekende leefomstandigheden voor huisstofmijten, bacteriën en schimmels. Een matras telt gemiddeld maar liefst 2 miljoen huisstofmijten! Die huisstofmijten produceren weer uitwerpselen en deze uitwerpselen kunnen allergische reacties veroorzaken. Gelukkig kunt u hier wat tegen doen! Na het lezen van dit artikel weet u precies:

Wat is een huisstofmijt allergie

Huisstofmijten zijn witachtige beestjes met een afmeting van slechts 0,1 tot 0,6 mm. Ze zijn met het blote oog nauwelijks waar te nemen. Op zich zijn huisstofmijten onschadelijk, behalve wanneer u last heeft van een huisstofmijt allergie. Echter veroorzaken de diertjes zelf geen allergische reactie maar de uitwerpselen van de huisstofmijt.

Symptomen huisstofmijt allergie

Wordt u bijvoorbeeld vaak wakker met een verstopte neus of schiet u gelijk in een niesbui? Dan is het goed mogelijk dat u allergisch bent voor huisstofmijten. Andere symptomen zijn branderige, tranende ogen en ’s nachts moeite hebben met ademhalen.

Ontvangt u liever gedegen persoonlijk slaapadvies van de marktleider in de zorgsector? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts u kunnen voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies.

Waar leven huisstofmijten

Huisstofmijten komen het meest voor op donkere en vochtige plaatsen en gedijen bij een temperatuur van rond de 25 graden Celsius. Matrassen, dekbedden, hoofdkussens en knuffeldieren zijn ideale leefgebieden voor de huisstofmijt. Ook komen ze voor in onder andere kledingstukken, tapijt en stoffering van het meubilair.

Huisstofmijt allergie

Wat kunt u tegen huisstofmijt allergie doen

Het is zeer belangrijk om de slaapkamer goed te ventileren, dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid vocht in de slaapkamer verlaagd wordt. Ook wordt de temperatuur in de slaapkamer lager wanneer u ’s nachts een raam open heeft staan. Daarnaast moet de slaapomgeving zo hygiënisch mogelijk zijn. Door beddengoed regelmatig te wassen zorgt u dat zich niet teveel dode huidcellen op kunnen stapelen. In extreme gevallen kunt u ervoor kiezen om een matras aan te schaffen met een gesealde tijk.

De matrassen van Decupré hebben een tijk van Lyocell. Dit materiaal heeft de luxe uitstraling van zijde, is net zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen. Het wordt gemaakt van houtsnippers van onder andere de Eucalyptusboom en is een zeer milieuvriendelijk en 100% hypoallergeen materiaal. Daarnaast kunt u de tijk afritsen en wassen in de wasmachine. Zo houdt u uw slaapomgeving gemakkelijk hygiënisch.

Wilt u meer weten over onze matrassen en hoe zij de klachten van uw huisstofmijt allergie kunnen verlichten? Vul dan het adviespaneel in. Onze experts zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u te voorzien van gedegen slaapadvies dat aansluit bij uw persoonlijk situatie en klachten. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en kosteloos.

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten
1.

Wat is uw geslacht?
2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon
By |2018-09-20T08:25:18+00:00februari 24th, 2017|Slaaptips|0 Comments