Een van de redenen om na een aantal jaar een nieuw matras aan te schaffen is de hygiëne. Wanneer u gevoelig bent voor huisstofmijt is het belangrijk om voor een matras te kiezen die u gemakkelijk schoon kunt houden. Matrassen en hoofdkussens bieden namelijk uitstekende leefomstandigheden voor huisstofmijten, bacteriën en schimmels. Een matras telt gemiddeld maar liefst 2 miljoen huisstofmijten! Die huisstofmijten produceren weer uitwerpselen en deze uitwerpselen kunnen allergische reacties veroorzaken. Gelukkig kunt u hier wat tegen doen! Na het lezen van dit artikel weet u precies:

Wat is een huisstofmijt allergie

Huisstofmijten zijn witachtige beestjes met een afmeting van slechs 0,1 tot 0,6 mm. Ze zijn met het blote oog nauwelijks waar te nemen. Op zich zijn huisstofmaten onschadelijk, behalve wanneer u dus allergisch voor ze bent. U bent niet allergisch voor de diertjes zelf maar voor de uitwerpselen van de huisstofmijt.


Wordt u bijvoorbeeld vaak wakker met een verstopte neus of schiet u gelijk in een niesbui? Dan is het goed mogelijk dat u allergisch bent voor huisstofmijten. Andere symptomen zijn branderige, tranende ogen en ’s nachts moeite hebben met ademhalen.

Ontvangt u liever gedegen persoonlijk slaapadvies van de marktleider in de zorgsector? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts u kunnen voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies.

Waar leven huisstofmijten

Huisstofmijten komen het meest voor op donkere en vochtige plaatsen en gedijen bij een temperatuur van rond de 25 graden Celsius. Matrassen, dekbedden, hoofdkussens en knuffeldieren zijn ideale leefgebieden voor de huisstofmijt. Ook komen ze voor in onder andere kledingstukken, tapijt en stoffering van het meubilair.

Huisstofmijt allergie

Wat kunt u tegen huisstofmijt allergie doen

Het is zeer belangrijk om de slaapkamer goed te ventileren, dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid vocht in de slaapkamer verlaagd wordt. Ook wordt de temperatuur in de slaapkamer lager wanneer u ’s nachts een raam open heeft staan. Daarnaast moet de slaapomgeving zo hygiënisch mogelijk zijn. Door beddengoed regelmatig te wassen zorgt u dat zich niet teveel dode huidcellen op kunnen stapelen. In extreme gevallen kunt u ervoor kiezen om een matras aan te schaffen met een gesealde tijk.

De matrassen van Decupré hebben een tijk van Lyocell. Dit materiaal heeft de luxe uitstraling van zijde, is net zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen. Het wordt gemaakt van houtsnippers van onder andere de Eucalyptusboom en is een zeer milieuvriendelijk en 100% hypoallergeen materiaal. Daarnaast kunt u de tijk afritsen en wassen in de wasmachine. Zo houdt u uw slaapomgeving gemakkelijk hygiënisch.

Wilt u meer weten over onze matrassen en hoe zij de klachten van uw huisstofmijt allergie kunt verlichten? Vul dan het adviespaneel in. Onze experts zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u te voorzien van gedegen slaapadvies dat aansluit bij uw persoonlijk situatie en klachten. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en kosteloos.

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

De smartphone in bed

Vandaag de dag is de smartphone niet meer uit ons leven weg te denken. Uit onderzoek is gebleken dat in Nederland maar liefst 93% van de bevolking in het bezit is van een smartphone. Hiermee heeft Nederland de hoogste smartphone-penetratie van alle onderzochte landen....

Melatonine, do or don’t?

Nachten achter elkaar wakker liggen is helaas voor veel mensen een bekend fenomeen. Van oudsher zijn er verschillende middelen die worden gebruikt om in slaap te komen. Tegenwoordig is melatonine een van de bekendste middelen die mensen gebruiken om hun slaapritme te...

Stop met piekeren, start met slapen

Iedereen piekert wel eens. Of het nu over werk, school, of dat bezoekje aan de tandarts is, leuk is piekeren zeker niet. Als u gespannen in bed ligt en gaat tobben, is een goede nachtrust al gauw ver te zoeken. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over deze...