Wat zijn slapende ledematen?

Het ervaren van tintelingen in de ledematen is een bekend fenomeen en kan erg vervelend zijn. Slapende ledematen worden ook wel transient paresthesia genoemd. Het ervaren van de tintelingen kan op verschillende tijdstippen van de dag voorkomen, maar komt vooral voor tijdens de slaap of nachtrust. Maar hoe worden deze veroorzaakt? Slapende ledematen kunnen een goede nachtrust verhinderen. Wij zijn marktleider in de ziekenhuizen en wij hebben veel ervaring met klanten met slapende ledematen. Wij hebben veel mensen met slapende ledematen kunnen helpen. Vul nu het adviespaneel in en ontvang een kosteloos en vrijblijvend slaapadvies van onze specialisten.

Naast de vraag ”Wat zijn slapende ledematen?” kunt in dit artikel ook antwoord vinden op volgende vragen:

Vrijblijvend slaapadvies?
Vul dan hier het adviespaneel in.

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?


2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?Laatste stap

Onze specialisten zullen uw adviespaneel bestuderen en u van een vrijblijvend persoonlijk advies voorzien. Indien wij aanvullende vragen hebben, nemen wij contact op. Uw advies sturen wij u per email toe.


Naam
Email
Telefoon

Hoe ontstaan slapende ledematen?

Slapende ledematen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren. Een van de meest voorkomende factoren is een verminderde doorbloeding van een ledemaat. Zodra er een vermindering in de doorbloeding plaats vindt, krijgen de zenuwen minder informatie door vanuit dat lichaamsdeel. Daarnaast zorgt een vermindering in de doorbloeding ervoor dat er minder bloed bij de ledematen aanwezig is, waardoor de ledematen slap kunnen aanvoelen. Het tintelende gevoel geeft aan dat de hersenen van bepaalde zenuwen minder informatie binnen krijgen in vergelijking met andere zenuwen.

Slapende ledematen ontstaan door een verminderde doorbloeding van uw ledemaat.

Is het gevaarlijk?

Slapende ledematen zijn niet direct gevaarlijk. Maar het kan wel eng aanvoelen. Het is van belang dat zodra u last krijgt van slapende ledematen, u uw houding aanpast. Als de zenuwbeklemming namelijk lang aanwezig is, kan het zijn dat er een zenuwbeschadiging ontstaat. Dit kan op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben voor uw lichaam. Daarnaast is het van belang dat u voorzichtig omgaat met slapende ledematen. Het is namelijk vaak niet mogelijk om deze ledematen te bewegen, waardoor er een vergrootte kans is dat u valt of u zich bezeert.

Gaat uw voorkeur uit naar persoonlijk slaapadvies van onze slaapexperts? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts u kunnen voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos persoonlijk advies.

Slapende handen

De meest voorkomende vorm van slapende ledematen is slapende handen. Slapende handen leiden tot tintelingen, gevoelloosheid en krachtafname in uw armen en vingers. In de meeste gevallen ervaart u slapende handen tijdens of net na het slapen. Een slechte doorbloeding is hier over het algemeen de oorzaak van. Echter kunnen slapende handen ook veroorzaakt worden een medische reden. Denk hierbij aan diabetes, het Carpale Tunnel Syndroom en artritis.

Net zoals in het geval van slapende ledematen, zijn slapende handen tijdens of na het slapen eveneens niet gevaarlijk. Daarentegen verandert de situatie indien u regelmatig en zonder verklaarbare reden last heeft van slapende handen. Dit kan namelijk een teken van het lichaam zijn dat er sprake is van een achterliggende aandoening.

De hulp van een drukherverdelend matras

Vaak ziet u dat mensen die een slecht matras hebben, en waar de druk dus niet goed wordt herverdeeld, slapende ledematen ervaren. Een slecht of verouderd matras zorgt namelijk voor een ernstige belemmering van de bloedtoevoer. Dit komt doordat het matras in dat geval te veel druk uitoefent op uw lichaam, waardoor de bloedtoevoer belemmert.

Hoe kunt u dit voorkomen? Het is van belang dat u een matras heeft met een drukherverdelende traagschuimlaag als bovenste laag. Traagschuim zorgt er namelijk voor dat de druk over een groter oppervlakte verdeeld wordt. Op deze manier wordt de bloedtoevoer niet belemmert, waardoor slapende ledematen worden voorkomen.

Slapen is heel persoonlijk en matrassen en hoofdkussens zijn dat ook. Om u te helpen een gedegen matraskeuze te maken, kunt u gratis en vrijblijvend slaapadvies ontvangen van onze slaapexperts zodra u het adviespaneel heeft ingevuld. Daarnaast kunt u altijd eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe Decupré matras, zodat u zeker weet dat het matras ook geschikt voor u is.

Terug naar het overzicht met artikelen

Adviespaneel

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten
Adviespaneel

Uw slaapsituatie

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?