Wat zijn slapende ledematen?

Het ervaren van tintelingen in de ledematen is een bekend fenomeen. Zodra deze tintelingen opspelen is het voor veel mensen onmogelijk om deze ledematen naar behoren te gebruiken, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen optreden. Deze slapende ledematen worden ook wel transient paresthesia genoemd. Het ervaren van de tintelingen kan op verschillende tijdstippen van de dag voorkomen, zo ook gedurende uw slaap. Maar hoe worden deze veroorzaakt? En wat kan uw matras bijdragen aan het voorkomen van slapende ledematen? Vul nu het adviespaneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré.

Naast de vraag ”Wat zijn slapende ledematen?” kunt in dit artikel ook antwoord vinden op volgende vragen:

Hoe ontstaan slapende ledematen?

Slapende ledematen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren. Een van de meest voorkomende factoren is een verminderde doorbloeding van een ledemaat. Zodra er een vermindering in de doorbloeding plaats vindt, krijgen de zenuwen minder informatie door vanuit dat lichaamsdeel. Daarnaast zorgt een vermindering in de doorbloeding ervoor dat er minder bloed bij de ledematen aanwezig is, waardoor de ledematen slap kunnen aanvoelen. Het tintelende gevoel geeft aan dat de hersenen van bepaalde zenuwen minder informatie binnen krijgen in vergelijking met andere zenuwen.

Slapende ledematen ontstaan door een verminderde doorbloeding van uw ledemaat.

Is het gevaarlijk?

Slapende ledematen zijn niet direct gevaarlijk. Maar het kan wel eng aanvoelen. Het is van belang dat zodra u last krijgt van slapende ledematen, u uw houding aanpast. Als de zenuwbeklemming namelijk lang aanwezig is, kan het zijn dat er een zenuwbeschadiging ontstaat. Dit kan op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben voor uw lichaam. Daarnaast is het van belang dat u voorzichtig omgaat met slapende ledematen. Het is namelijk vaak niet mogelijk om deze ledematen te bewegen, waardoor er een vergrootte kans is dat u valt of u zich bezeert.

Gaat uw voorkeur uit naar persoonlijk slaapadvies van onze slaapexperts? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts u kunnen voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos persoonlijk advies.

De hulp van een drukherverdelend matras

Vaak ziet u dat mensen die een slecht matras hebben, en waar de druk dus niet goed wordt herverdeeld, slapende ledematen ervaren. Het matras zorgt namelijk op deze manier voor een ernstige belemmering van de bloedtoevoer. De plek waar uw lichaam het matras raakt en de plek die de bloedtoevoer verzorgt zitten op dezelfde plek. Door een verouderd of slecht matras, is er een verhoogde kans dat u te maken krijgt met een te hoge druk die ertoe kan leiden dat de bloedtoevoer belemmert.

Hoe kan u dit voorkomen? Het is van belang dat u een matras heeft waarbij er een drukherverdelende traagschuimlaag bovenop het matras zit. Dit zorgt ervoor dat de druk over een groter oppervlakte verdeeld wordt. Op deze manier wordt de bloedtoevoer niet belemmert, waardoor slapende ledematen worden voorkomen.

Slapen is heel persoonlijk en matrassen en hoofdkussens zijn dat ook. Om u te helpen een gedegen matraskeuze te maken, kunt u gratis en vrijblijvend slaapadvies ontvangen van onze slaapexperts zodra u het adviespaneel heeft ingevuld. Daarnaast kunt u altijd eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe Decupré matras, zodat u zeker weet dat het matras ook geschikt voor u is.

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Pijn in de heup: wat kan ik doen?

Pijn in de heup kan op vele manieren en op elke leeftijd ontstaan. Voorbeelden waardoor klachten aan het heupgewricht kunnen ontstaan zijn (overmatig) sporten, overbelasting of slijtage. In dit artikel zult u onder andere lezen hoe heupklachten hand in hand samengaan...

Schouderklachten en het verband met een matras

Vandaag de dag heeft 21% van de mensen in Nederland last van schouderklachten. Daarnaast wordt er geschat dat dit aantal met 0.9% tot 2.5% per jaar toeneemt. Maar hoe ontstaan schouderklachten en wat is het verband tussen schouderklachten en een matras? U leest het in...

Hoofdpijn en moe zijn: wat is de oorzaak van deze combinatie?

Hoofdpijn is een aandoening die dagelijks bij ontzettend veel mensen voorkomt. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn met nog veel meer verschillende oorzaken. In dit artikel gaan we onder andere dieper in op de oorzaken van de combinatie hoofdpijn en moe zijn....