Een goed matras gaat lang mee, maar na 5 tot 10 jaar wordt de veerkracht en het absorptie (hygiëne) vermogen minder en is het tijd voor een nieuw matras. De veerkracht van uw matras gaat sneller achteruit door vocht en een hoger lichaamsgewicht. Vocht en vuil zijn de vijanden van uw matras. Ventileer daarom uw matras geregeld, verschoon uw beddengoed en was uw tijk regelmatig. Het keren van een matras heeft geen effect op de levensduur, immers de druk die het hoogst is bij de heupen (vrouwen) en schouders (mannen) wordt doorgegeven door de matras en door de bodem teruggegeven. Maar wanneer bent u toe aan een nieuw matras? Dat kunt u achterhalen aan de hand van de volgende drie pijlers:

Ligt uw matras niet meer comfortabel? Dan is het tijd voor een nieuw matras.

Op een goed matras kunt u jarenlang heerlijk slapen maar op een gegeven moment is het matras gewoon ‘op’. Bij matrassen van lage kwaliteit krijgt u sneller te maken met kuilvorming. Indien uw matras niet meer comfortabel ligt, is het tijd voor een nieuw matras. Oudere matrassen ondersteunen niet meer voldoende en slapen op een matras dat op is, is niet goed voor uw nachtrust en algehele gezondheid. Hier kunt u zelfs fysieke klachten van krijgen zoals schouder- en rugklachten. Daarom is het ontzettend belangrijk dat op tijd uw verouderde matras vervangt door een nieuw matras.

Ontvangt u liever direct persoonlijk slaapadvies dat aansluit bij uw situatie en eventuele klachten? Vul dan het adviespaneel zodat onze specialisten contact met u op kunnen nemen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en kosteloos!

Hygiëne

Het kan zijn dat u niet merkt dat het ligcomfort van uw matras vermindert is. Na 10 jaar is uw matras er echter qua hygiëne ook sterk op achteruit gegaan en doet u er goed aan een nieuw matras aan te schaffen. De gemiddelde persoon verliest ’s nachts ongeveer een halve liter vocht, vandaar dat het belangrijk is om het beddengoed regelmatig (wekelijks) te verschonen en overdag te laten luchten. Ook zijn er matrassen waar de tijk kan worden afgeritst en gewassen, dit houdt het matras langer hygiënisch.

Verkeerd matras

Het is natuurlijk ook mogelijk dat uw matras nog helemaal niet zo oud is maar u gewoon slecht slaapt. Sommige matrassen zijn van slechte kwaliteit en geven u niet de ondersteuning en drukverdeling die u nodig heeft. Wanneer u een matras koopt in een winkel kunt u maar heel eventjes op het matras liggen en dan ligt alles lekker. Zo maakt u snel de verkeerde keuze. Bij Decupré kunt u eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe matras voordat u besluit deze aan te schaffen. Zo weet u dus dat wat u koopt ook echt goed is voor u persoonlijk.

Wilt u graag meer informatie? Vraag dan hier een persoonlijk en vrijblijvend slaapadvies aan en kom er achter welk matras het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

De smartphone in bed

Vandaag de dag is de smartphone niet meer uit ons leven weg te denken. Uit onderzoek is gebleken dat in Nederland maar liefst 93% van de bevolking in het bezit is van een smartphone. Hiermee heeft Nederland de hoogste smartphone-penetratie van alle onderzochte landen....

Melatonine, do or don’t?

Nachten achter elkaar wakker liggen is helaas voor veel mensen een bekend fenomeen. Van oudsher zijn er verschillende middelen die worden gebruikt om in slaap te komen. Tegenwoordig is melatonine een van de bekendste middelen die mensen gebruiken om hun slaapritme te...

Stop met piekeren, start met slapen

Iedereen piekert wel eens. Of het nu over werk, school, of dat bezoekje aan de tandarts is, leuk is piekeren zeker niet. Als u gespannen in bed ligt en gaat tobben, is een goede nachtrust al gauw ver te zoeken. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over deze...