Een goed matras gaat lang mee, maar na 5 tot 10 jaar wordt de veerkracht en het absorptie (hygiëne) vermogen minder en is het tijd voor een nieuw matras. De veerkracht van uw matras gaat sneller achteruit door vocht en een hoger lichaamsgewicht. Vocht en vuil zijn de vijanden van uw matras. Ventileer daarom uw matras geregeld, verschoon uw beddengoed en was uw tijk regelmatig. Het keren van een matras heeft geen effect op de levensduur, immers de druk die het hoogst is bij de heupen (vrouwen) en schouders (mannen) wordt doorgegeven door de matras en door de bodem teruggegeven. Maar wanneer bent u toe aan een nieuw matras?

In dit artikel bespreken we de drie peilers waaraan u kunt meten of een matras aan vervanging toe is. Vermoedt u dat uw matras aan vervanging toe is? Vul dan het adviespaneel in voor een gedegen en persoonlijk slaapadvies.

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?


2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?Laatste stap

Onze specialisten zullen uw adviespaneel bestuderen en u van een vrijblijvend persoonlijk advies voorzien. Indien wij aanvullende vragen hebben, nemen wij contact op. Uw advies sturen wij u per email toe.


Naam
Email
Telefoon

Ligt uw matras niet meer comfortabel? Dan is het tijd voor een nieuw matras.

Op een goed matras kunt u jarenlang heerlijk slapen maar op een gegeven moment is het matras gewoon ‘op’. Bij matrassen van lage kwaliteit krijgt u sneller te maken met kuilvorming. Indien uw matras niet meer comfortabel ligt, is het tijd voor een nieuw matras. Oudere matrassen ondersteunen niet meer voldoende en slapen op een matras dat op is, is niet goed voor uw nachtrust en algehele gezondheid. Hier kunt u zelfs lichamelijke klachten van krijgen zoals schouder– en rugklachten. Daarom is het ontzettend belangrijk dat op tijd uw verouderde matras vervangt door een nieuw matras.

Ontvangt u liever direct persoonlijk slaapadvies dat aansluit bij uw situatie en eventuele klachten? Vul dan het adviespaneel zodat onze specialisten contact met u op kunnen nemen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en kosteloos!

Hygiëne

Het kan zijn dat u niet merkt dat het ligcomfort van uw matras vermindert is. Na 10 jaar is uw matras er echter qua hygiëne ook sterk op achteruit gegaan en doet u er goed aan een nieuw matras aan te schaffen. De gemiddelde persoon verliest ’s nachts ongeveer een halve liter vocht, vandaar dat het belangrijk is om het beddengoed regelmatig (wekelijks) te verschonen en overdag te laten luchten. Ook zijn er matrassen waar de tijk kan worden afgeritst en gewassen, dit houdt het matras langer hygiënisch.

Verkeerd matras

Het is natuurlijk ook mogelijk dat uw matras nog helemaal niet zo oud is maar u gewoon slecht slaapt. Sommige matrassen zijn van slechte kwaliteit en geven u niet de ondersteuning en drukverdeling die u nodig heeft. Wanneer u een matras koopt in een winkel kunt u maar heel eventjes op het matras liggen en dan ligt alles lekker. Zo maakt u snel de verkeerde keuze. Bij Decupré kunt u eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe matras voordat u besluit deze aan te schaffen. Zo weet u dus dat wat u koopt ook echt goed is voor u persoonlijk.

Wilt u graag meer informatie? Vraag dan hier een persoonlijk en vrijblijvend slaapadvies aan en kom er achter welk matras het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Terug naar het overzicht met artikelen