Naar de gevolgen van slecht slapen is veel onderzoek gedaan. Waarschijnlijk wist u al dat slaaptekort negatieve gevolgen heeft voor uw gezondheid. Maar wist u ook dat een slechte nachtrust niet alleen erg schadelijk is op de korte termijn, maar ook op de lange termijn? Na één nachtje slecht slapen ondervindt u al negatieve gevolgen. Het is dus ontzettend belangrijk om uw nachtrust serieus te nemen, we brengen immers 1/3e deel van ons leven door in bed.
In dit artikel kunt u lezen over de korte termijn gevolgen van slecht slapen, zoals:

En over de lange termijn gevolgen, zoals een vergrote kans op:

Korte termijn gevolgen van slecht slapen

Minder alert

U hoeft maar één nacht minder dan 6 uur te slapen om uw hand-oog coördinatie drastisch te verzwakken. Na een nacht slecht slapen verdriedubbelt de kans op een verkeersongeval.

Sneller ziek

Wanneer u slaapt worden er stofjes aangemaakt die ontstekingen, infecties en stress tegengaan. Voldoende slapen is dus belangrijk voor het immuunsysteem. In het geval van langdurig slecht slapen, worden deze stofjes te weinig aangemaakt waardoor er ook te weinig antilichamen geproduceerd worden. U wordt dus sneller ziek.

Een nacht slecht slapen, vergroot de kans op ziekte

Ontvangt u liever direct persoonlijk slaapadvies dat aansluit bij uw situatie en eventuele klachten? Vul dan het adviespaneel zodat onze specialisten contact met u op kunnen nemen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en kosteloos!

Slechter geheugen

Na een slechte nacht zult u een stuk vergeetachtiger zijn. Slapen is namelijk bepalend voor de vorming van langdurige herinneringen.

Honger

Wanneer u moe bent, heeft u niet alleen meer drang om te eten, maar ook vooral zin in vet en koolhydraat-rijk voedsel. Wanneer u kort heeft geslapen grijpt u dus sneller naar ongezonde snacks en etenswaren.

Slecht slapen leidt ertoe dat u meer honger ervaart

Ongeremd in emoties

De Harvard Medical School heeft met onderzoek aangetoond dat slaaptekort het emotiecentrum in uw brein tot 60% reactiever maakt. U kunt emotionele gebeurtenissen dus minder goed relativeren en hierdoor kunt u buiten proportioneel reageren.

Ongezond uiterlijk

Uit onderzoek is gebleken dat anderen u na één nacht slecht slapen er al ongelukkiger en ongezonder vinden uitzien dan personen die wel een goede nachtrust hebben gehad. Het schoonheidsslaapje is dus geen fabeltje!

Lange termijn gevolgen van een slechte nachtrust

Diabetes

Slaapproblemen gaan vaak hand in hand met overgewicht en diabetes. Overgewicht verhoogt de kans op diabetes en daarnaast kan te weinig slaap resulteren in een lagere gevoeligheid voor insuline. Dit is een risicofactor voor diabetes.

Langdurig slecht slapen kan leiden tot diabetes

Ontvangt u liever direct persoonlijk slaapadvies dat aansluit bij uw situatie en eventuele klachten? Vul dan het adviespaneel zodat onze specialisten contact met u op kunnen nemen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en kosteloos!

Hartziekten

Personen met chronisch slaaptekort (gedurende een langere periode minder dan 6 uur per nacht slapen) hebben vele malen meer kans op een hartaanval. Er bestaat een verband tussen chronisch slaaptekort en een verhoogde bloeddruk, aderverkalking, hartaanvallen en hartfalen.

Langdurig slecht slapen kan leiden tot hartziekten

Vruchtbaarheid

Bij mannen treft een chronisch slaaptekort de vruchtbaarheid. Jonge mannen die vaak te weinig slapen produceren tot 29% minder spermacellen.

Depressie

Na een nachtje minder slapen voel je je al een beetje down en uit je hum. Langdurig slaapgebrek kan zelfs leiden tot depressie.

Hoe kan Decupré helpen bij het verminderen van uw slaaptekort?

Komen bovenstaande symptomen u bekend voor? Decupré levert kwalitatief hoogwaardige mutli-layer traagschuim matrassen. Onze matrassen bestaan uit een combinatie van hoogwaardig traagschuim en koudschuim. Maar waarom is deze combinatie zo essentieel indien u last heeft van slaaptekort? Traagschuim werkt namelijk drukverlagend, is temperatuur regulerend en biedt daarnaast een optimaal comfort. Het drukverlagend vermogen van traagschuim zorgt ervoor dat uw lichaam er een beetje in zakt waardoor u comfortabeler ligt. Koudschuim zorgt voor de benodigde stevigheid en waanzinnig goede ondersteuning.

Tevens zijn al onze matrassen opgedeeld in 7 verschillende zones om ervoor te zorgen dat de druk van alle lichaamsdelen evenredig wordt verdeeld waardoor uw slaaphouding verbetert en de pijn afneemt. Ten slotte worden onze matrassen persoonlijk ingesteld op uw lichaam en klachten. Deze unieke combinatie van bovengenoemde kenmerken zal ervoor zorgen dat u verschil gaat merken!

Wilt u zelf ervaren dat uw slaaptekort na verloop van tijd vermindert? Vul dan het adviespaneel in. Onze experts zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen en u voorzien van persoonlijk slaapadvies.

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Waarvoor is de proefslaap periode bedoeld?

Zoals u wellicht weet biedt Decupré een proefperiode aan. Gedurende deze proefperiode kunt u het door u gekozen matras en/of hoofdkussen geheel vrijblijvend en kosteloos ervaren in uw eigen vertrouwde slaapkamer. Maar waarom bieden wij proefslapen aan? Dat is één van...

Goed matras advies helpt u bij uw matraskeuze

Een nieuw matras aanschaffen is niet iets wat u iedere dag doet. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat u vragen heeft en zich afvraagt welk matras geschikt is voor uw persoonlijke situatie. Goed slapen is belangrijk maar een goed matras kiezen is daarentegen niet...

Aanbieders van matrassen

U heeft vast wel gehoord van de grote namen in de matrassenbranche. Naast deze kwalitatief hoogwaardige concurrenten zijn er ook tal van kleinere matras aanbieders. In dit artikel zullen wij u een beeld geven van de markt en de verschillende aanbieders. De volgende...