De overgang: voor veel vrouwen een periode vol opvliegers, hoofdpijn en stemmingswisselingen. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg, maar soms komt daar ook nog eens slapeloosheid bij. Door een slechte of verstoorde nachtrust staat u ‘s ochtends vermoeid en misschien wat prikkelbaar op. Juist tijdens deze periode wilt u lekker in uw vel zitten.

In dit artikel bespreken we veel gehoorde slaap gerelateerde klachten tijdens de overgang en geven we tips om dit tegen te gaan. Wilt u weten hoe u tijdens de overgang beter kunt slapen? Vul dan het adviespaneel in voor een gedegen en kosteloos slaapadvies! Onze experts vertellen u graag hoe u uw nachtrust kunt verbeteren.

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?

2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?Wij zullen uw persoonlijke slaapadvies in een uitgebreide rapportage naar u toezenden. Indien wij aanvullende vragen hebben omtrent uw situatie zal een van onze specialisten contact met u opnemen.

Zonder uw contactgegevens kunnen wij u niet van een accuraat rapport voorzien. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van slaapadvies.Naam
Email
Telefoon

Slapeloosheid tijdens de overgang

Slapeloosheid is een veel gehoorde klacht van vrouwen in de overgang. Uit onderzoek blijkt dat 40-50% van de vrouwen in de overgang last heeft van slaapproblemen. Naast slapeloosheid komt nachtzweten, plotseling wakker worden en intense dromen ook vaak voor tijdens de overgang. Juist tijdens de overgang is een goede nachtrust essentieel. Het is namelijk zo dat slapenloosheid de kans op stress en depressieve symptomen vergroot bij vrouwen in de overgang.

Nachtzweten tijdens de overgang

Veel vrouwen in de overgang geven aan last te hebben van overmatig transpireren gedurende de nacht. Door de hormonale verandering zijn de hersenen niet meer in staat om goed te reageren op warmte. Zo denken de hersenen dan dat het te warm is, waardoor uw bloedvaten gaan verwijden en u gaat transpireren. Via deze weg probeert het lichaam af te koelen.

Een goede nachtrust is juist tijdens de overgang erg belangrijk

Vermoeidheid tijdens de overgang

Een van de meest voorkomende klachten bij vrouwen in de overgang is vermoeidheid. Niet fit uit bed komen, lusteloosheid en een verminderde concentratie resulteren hier uit.

Wat kunt u doen?

Om slapeloosheid tijdens de overgang te voorkomen is het belangrijk dat u een goed slaaproutine heeft. Denk hierbij aan vaste rituelen voor het slapen gaan en geen grote maaltijden eten vlak voor u naar bed gaat. Daarnaast is een goed matras ook erg belangrijk, juist tijdens de overgang. Het matras moet lekker liggen en goed ondersteunen. Daarnaast is het verstandig om voor een matras te kiezen dat goed ventileert en het eventuele vocht kan afvoeren. Een matras van traag-en koudschuim met een open celstructuur is hiervoor een uitstekende keuze. De open celstructuur zorgt ervoor dat het vocht goed kan worden afgevoerd en dat het matras niet te warm aanvoelt. Bovendien moet een goed matras u voldoende ondersteunen en aanpassen aan uw lichaam. Hoe comfortabeler u ligt, hoe makkelijker u in slaap zult vallen.

De hoogwaardige matrassen van Decupré

Alle matrassen van Decupré bestaan uit een unieke combinatie van kwalitatief hoogwaardig traagschuim met een densiteit van 55 en High Resilience koudschuim, eveneens met een densiteit van 55. Deze combinatie biedt enerzijds een ontzettend hoge mate van comfort en anderzijds een perfecte ondersteuning en druk herverdeling. Door het aanpassend vermogen, de optimale ondersteuning en de ultieme drukherverdeling die de matrassen van Decupré bieden ligt u niet alleen lekker, u wordt ook nog eens fit en uitgerust wakker. Dit is voor vrouwen in de overgang nou juist zo belangrijk.

Onze producten voldoen aan de hoogste eisen van product en productie veiligheid en kwaliteit. Daarnaast zijn ze functioneel en innovatief. Dit is gebaseerd op resultaten van wetenschappelijke studies en tientallen jaren ervaring. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Decupré B.V. en de toepassing daarvan voldoet aan de eisen zoals neergelegd in de norm NEN-EN-ISO 9001:2015 en is door