De meningen verschillen wat betreft eten voor het slapen gaan. Dit is ook waarom veel mensen het lastig vinden om een keuze te maken in wat men wel of niet moet eten en drinken voor het slapen. Hieronder volgen verschillende voorbeelden van wat wel en niet goed is om te eten en drinken voordat u naar bed gaat. De juiste keuze in eten en drinken voor het slapen gaan, kan in combinatie met het juiste matras, uw slaapsituatie bevorderen.

In dit artikel zullen een drietal onderwerpen behandeld worden:

 

Wat is goed om te eten voor het slapen gaan?

Omdat het lichaam gedurende uw slaap energie verbruikt bij het herstellen en het verwerken van informatie, is het van belang dat het lichaam energie kan omzetten. En als we dan toch iets willen eten in de avond, waarom dan niet iets wat ons slaperig maakt?! Kersen zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Kersen zijn namelijk een natuurlijke bron van melatonine. Dit is een hormoon dat vaak in slaappillen wordt gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat mensen die kersen eten voor het slapen gaan, beter en langer slapen!

Kersen eten voor het slapen gaan, heeft positieve gevolgen op uw nachtrust

Daarnaast zijn volkoren graanproducten ook een perfect slaapmiddel. Door het eten van deze producten komen er veel koolhydraten ons lichaam binnen, die ons vervolgens helpen met in slaap vallen! Echter, pas wel op dat je dit niet combineert met te veel suikers, om zodoende uw insuline gehalte laag te houden. Bananen zijn daarentegen ook niet bepaald koolhydraat-arm en helpen zodoende dus ook voor een goede nachtrust. Verder bevatten bananen ook bepaalde stoffen die ervoor zorgen dat onze spieren beter kunnen ontspannen. Oftewel: lekker en goed voor het slapen gaan!

Het eten van bananen voor het slapen gaan heeft positieve gevolgen op uw nachtrust

Wat is niet goed om te eten voor het slapen gaan?

Na bovenstaande voorbeelden van eten dat het slapen bevorderd, zijn er natuurlijk ook voorbeelden van eten en drinken dat het slapen juist niet bevorderd. Een belangrijk voorbeeld hierbij is het nuttigen van alcohol voor het slapen gaan. Het nuttigen van alcohol voor het slapen gaan zorgt ervoor dat we vaker wakker worden en minder diep slapen. Een andere fout die vaak wordt gemaakt is het drinken van koffie of het eten van pure chocolade voor het slapen gaan. Deze producten bevatten veel cafeïne wat dient als een stimulerende stof in plaats van een rustgevende stof.

Koffie drinken voor het slapen gaan, kan uw nachtrust belemmeren

En bent u een liefhebber van een stukje fruit voor het slapen gaan? Pas dan op! Verschillende soorten fruit die veel fruitsuiker bevatten kunnen een piek geven in uw insuline gehalte, wat ervoor zorgt dat de suikers opgeslagen worden in het lichaam. En dit is juist niet wat u wilt hebben gedurende het slapen.

Zelf bijdragen aan een goede nachtrust?

Voor een optimale nachtrust is het dus van belang dat u goed naar uw voeding kijkt voor het slapen gaan. Maar ook de keuze voor het juiste matras is van belang. Een gezonde nachtrust bereik je namelijk niet alleen met de juiste voeding, maar in combinatie met het juiste matras! Vul nu het adviespaneel in en ontvang gratis en vrijblijvend slaapadvies van onze slaapexperts.

Een foto van onze hoogwaardige Decupré matras

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

De smartphone in bed

Vandaag de dag is de smartphone niet meer uit ons leven weg te denken. Uit onderzoek is gebleken dat in Nederland maar liefst 93% van de bevolking in het bezit is van een smartphone. Hiermee heeft Nederland de hoogste smartphone-penetratie van alle onderzochte landen....

Melatonine, do or don’t?

Nachten achter elkaar wakker liggen is helaas voor veel mensen een bekend fenomeen. Van oudsher zijn er verschillende middelen die worden gebruikt om in slaap te komen. Tegenwoordig is melatonine een van de bekendste middelen die mensen gebruiken om hun slaapritme te...

Stop met piekeren, start met slapen

Iedereen piekert wel eens. Of het nu over werk, school, of dat bezoekje aan de tandarts is, leuk is piekeren zeker niet. Als u gespannen in bed ligt en gaat tobben, is een goede nachtrust al gauw ver te zoeken. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over deze...