Iedereen piekert wel eens. Of het nu over werk, school, of dat bezoekje aan de tandarts is, leuk is piekeren zeker niet. Als u gespannen in bed ligt en gaat tobben, is een goede nachtrust al gauw ver te zoeken. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over deze gebeurtenis, zo komende de volgende onderwerpen aanbod:

Piekeren in verband met slapeloosheid

Slaapproblemen en piekeren staan met elkaar in verband. Zoals wordt uitgelegd in een artikel van de RU, speelt piekeren een belangrijke rol in de vicieuze cirkel tussen stress en slaap. Na een nacht slecht geslapen te heben, voelt u zich al snel gespannen. Met als gevolg dat u meer gaat piekeren en nog slechter gaat slapen. Op deze wijze kan iemand in een negatieve spiraal terecht komen. Het is daarom belangrijk dat het piekergedrag niet escaleert tot het punt waarop het chronische slaapproblemen of andere klachten veroorzaakt.

Rust krijgen voor lichaam en geest

Afgezien van het feit dat piekeren op zichzelf vervelend is, staat het ook in verband met nare klachten op het fysiek en mentaal gebied. Op mentaal gebied kunnen mensen last hebben van bijvoorbeeld een verslechterde concentratie. Op fysiek gebied zijn niet alleen de genoemde slapeloze nachten een mogelijk probleem, maar ook spanning of pijn in de nek– en/of schouderspieren. Daarom is het belangrijk om te slapen op een goed matras dat bij u past.

Als u op een comfortabel matras ligt van goede kwaliteit, ligt u in een gezonde lichaamshouding tijdens het slapen. Dit zorgt ervoor dat u ’s ochtends weer uitgerust wakker wordt. Zo is het voor mensen met bijvoorbeeld schouderklachten van belang om op een materiaal te slapen die de druk goed herverdeelt, zoals traagschuim. Daarnaast moeten alle spieren tot rust kunnen komen tijdens het slapen. Dit kan gerealiseerd worden door het materiaal koudschuim. Door de eigenschappen van bovengenoemde materialen is een combinatie deze twee materialen het meest gewenst.

Vindt u het prettiger om persoonlijk gedegen slaapadvies te ontvangen van onze experts? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts u kunnen voorzien van een geheel vrijblijvend en kosteloos advies op maat.

Minder kwalen door minder te malen?

Niemand houdt er van om te piekeren. Maar helaas gebeurt het wel eens. Maar wat kunt u doen om minder te piekeren? Hier zijn enkele tips die kunnen helpen om minder te piekeren:

  • Ontspanningsoefeningen kunnen helpen om “minder in uw hoofd te zijn”. Als mediteren niks voor u is, dan niet gevreesd. U kunt namelijk ook denken aan activiteiten als (eventueel buiten) bewegen, iets creatiefs doen of ontspannen door een warm bad of warme douche.
  • Kunt u ’s nachts toch de gedachtetrein niet tot stilstand laten komen als u in bed ligt? Schrijf dan uw zorgen in een notitieboekje zodat ze op papier staan en u ze los kunt laten. Dat lijstje komt morgen wel.
  • Zorg ervoor dat u comfortabel ligt bij het slapen en een gezonde nachtrust pakt. Als u beter uitgerust aan de dag begint, dan is het piekeren ook minder snel aanwezig.

Uw gedachten opschrijven kan ervoor zorgen dat u minder piekert

Het effect van een goed matras

Zoals eerder in dit artikel al besproken is, leidt een kwalitatief hoogwaardig matras tot een beter slaapcomfort. Dat u comfortabel ligt, is een belangrijk punt als u het piekeren wilt laten afnemen. Maar op welk matras ligt u comfortabel? Wellicht zijn de matrassen van Decupré iets voor u!

Decupré levert kwalitatief hoogwaardige mutli-layer traagschuim matrassen. Onze matrassen bestaan uit een combinatie van hoogwaardig traagschuim en koudschuim. Maar waarom is deze combinatie zo essentieel? Traagschuim werkt namelijk drukverlagend, is temperatuur regulerend en biedt daarnaast een optimaal comfort. Het drukverlagend vermogen van traagschuim zorgt ervoor dat uw lichaam er een beetje in zakt waardoor u zeer comfortabel ligt. Koudschuim zorgt voor de benodigde stevigheid en bovendien een waanzinnig goede ondersteuning.

Tevens zijn al onze matrassen opgedeeld in 7 verschillende zones om ervoor te zorgen dat de druk van alle lichaamsdelen evenredig wordt verdeeld waardoor uw slaaphouding verbetert en de pijn afneemt. Ten slotte worden onze matrassen persoonlijk ingesteld op uw lichaam en klachten. Deze unieke combinatie van bovengenoemde kenmerken zal ervoor zorgen dat u verschil gaat merken!

Onze slaapexperts staan graag voor u klaar om u persoonlijk te helpen bij het vinden van een matras dat goed bij u past. U kunt altijd een gratis en vrijblijvend slaapadvies krijgen door binnen twee minuten het adviespaneel op onze website in te vullen.

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

De smartphone in bed

Vandaag de dag is de smartphone niet meer uit ons leven weg te denken. Uit onderzoek is gebleken dat in Nederland maar liefst 93% van de bevolking in het bezit is van een smartphone. Hiermee heeft Nederland de hoogste smartphone-penetratie van alle onderzochte landen....

Melatonine, do or don’t?

Nachten achter elkaar wakker liggen is helaas voor veel mensen een bekend fenomeen. Van oudsher zijn er verschillende middelen die worden gebruikt om in slaap te komen. Tegenwoordig is melatonine een van de bekendste middelen die mensen gebruiken om hun slaapritme te...

Eten voor het slapen

De meningen verschillen wat betreft eten voor het slapen gaan. Dit is ook waarom veel mensen het lastig vinden om een keuze te maken in wat men wel of niet moet eten en drinken voor het slapen. Hieronder volgen verschillende voorbeelden van wat wel en niet goed is om...