Een van de meest vervelende en helaas meest voorkomende lichamelijke klachten van deze tijd is een hernia. Een hernia kan voorkomen op verschillende manieren en kan resulteren in onder andere klachten in de nek en onderrug. De intensiteit van de pijn kan verschillen en kan dusdanig uw werkzaamheden beïnvloeden. Buiten het belemmeren van de dagelijkse bezigheden, kunnen klachten van een hernia ook het slapen vermoeilijken. Maar, wat is een hernia dan precies? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u verlichting ervaart vanuit uw matras? Vul nu het adviespaneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend persoonlijk slaapadvies van de slaapexperts van Decupré.

In dit artikel worden de volgende vragen beantwoord:

De oorzaak van een hernia

Een hernia zijn scheuren of breuken die zich bevinden op de tusselwervelschijven. Dit zorgt er voor dat er een uitstulpsel ontstaat die drukt tegen uw zenuwen. Dit kan uiteindelijk resulteren in een hele vervelende pijn. Deze pijn kan soms doorstralen naar uw benen, en in sommige gevallen zelfs tot uw voeten. De meeste hernia’s ontstaan in de onderrug, maar ook in de nekwervels kan een hernia voorkomen. Daarnaast kan een hernia ontstaan door het aannemen van een verkeerde houding gedurende uw slaap. Als u beweegt, is de kans op een hernia daarom veel kleiner.

Baat bij een hard matras?

Bij mensen met een hernia heeft het gebruik van een goed ondersteunend matras enkele voordelen. Door het stevige materiaal is het makkelijker om van de linker- naar de rechterzij te draaien. Op deze manier hoeft er minder kracht gezet te worden, waardoor het voor de wervels in de onderrug aangenamer is. Echter, het heeft ook enkele nadelen. Door het gebruik van een harder matras is het vaak moeilijker voor de ruggenwervel om zijn natuurlijke vorm te behouden. Het behouden van de natuurlijke S-vorm is namelijk wel heel erg belangrijk.

Een matras moet de natuurlijke lichaamshouding optimaliseren. Op die manier heeft u minder last van uw hernia.

Geen perfect matras

Vaak ziet u dat de behandeling van een hernia het comfortabel liggen moeilijk of onmogelijk maakt. Het is daarom van belang dat het matras dat u gebruikt drukherverdelende eigenschappen van traagschuim bevat. Op deze manier krijgt u een optimaal ligcomfort. Daarnaast is het van belang om een stevig en ondersteunend materiaal in het matras toe te voegen, zoals koudschuim. Zodoende krijgt het lichaam een goede ondersteuning en kan de juiste slaaphouding worden aangenomen. Deze combinatie is bij een hernia cruciaal, omdat u op deze manier een verlichting vanuit het matras kunt ervaren. Als dit het geval is krijgt uw lichaam, en in het bijzonder uw spieren, veel beter de gelegenheid om uit te rusten waardoor het herstelproces voorspoediger zal gaan.

Maar, slapen blijft heel erg persoonlijk. Er is daarom ook geen matras dat goed of fout is bij een hernia, zolang traagschuim en koudschuim worden gecombineerd. Om u te helpen een gedegen matraskeuze te maken, kunt u gratis en vrijblijvend slaapadvies ontvangen van onze slaapexperts zodra u het adviespaneel heeft ingevuld. Daarnaast kunt u altijd eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe Decupré matras, zodat u zeker weet dat het matras ook geschikt voor u is.

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Pijn in de heup: wat kan ik doen?

Pijn in de heup kan op vele manieren en op elke leeftijd ontstaan. Voorbeelden waardoor klachten aan het heupgewricht kunnen ontstaan zijn (overmatig) sporten, overbelasting of slijtage. In dit artikel zult u onder andere lezen hoe heupklachten hand in hand samengaan...

Schouderklachten en het verband met een matras

Vandaag de dag heeft 21% van de mensen in Nederland last van schouderklachten. Daarnaast wordt er geschat dat dit aantal met 0.9% tot 2.5% per jaar toeneemt. Maar hoe ontstaan schouderklachten en wat is het verband tussen schouderklachten en een matras? U leest het in...

Hoofdpijn en moe zijn: wat is de oorzaak van deze combinatie?

Hoofdpijn is een aandoening die dagelijks bij ontzettend veel mensen voorkomt. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn met nog veel meer verschillende oorzaken. In dit artikel gaan we onder andere dieper in op de oorzaken van de combinatie hoofdpijn en moe zijn....