Een van de meest vervelende en helaas meest voorkomende lichamelijke klachten van deze tijd is een hernia. Een hernia kan voorkomen op verschillende manieren en kan resulteren in onder andere klachten in de nek en onderrug. De intensiteit van de pijn kan verschillen en kan dusdanig uw werkzaamheden beïnvloeden. Buiten het belemmeren van de dagelijkse bezigheden, kunnen klachten van een hernia ook het slapen vermoeilijken. Maar, wat is een hernia dan precies? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u verlichting ervaart vanuit uw matras?  Vul nu het adviespaneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré.

De oorzaak van een hernia

Een hernia zijn scheuren of breuken die zich bevinden op de tusselwervelschijven. Dit zorgt er voor dat er een uitstulpsel ontstaat die drukt tegen uw zenuwen. Dit kan uiteindelijk resulteren in een hele vervelende pijn. Deze pijn kan soms doorstralen naar uw benen, en in sommige gevallen zelfs tot uw voeten. De meeste hernia’s ontstaan in de onderrug, maar ook in de nekwervels kan een hernia voorkomen. Daarnaast kan een hernia ontstaan door het aannemen van een verkeerde houding gedurende uw slaap. Als u beweegt, is de kans op een hernia daarom veel kleiner.

Baat bij een hard matras?

Bij mensen met een hernia heeft het gebruik van een goed ondersteunend matras enkele voordelen. Door het stevige materiaal is het makkelijker om van de linker- naar de rechterzij te draaien. Op deze manier hoeft er minder kracht gezet te worden, waardoor het voor de wervels in de onderrug aangenamer is. Echter, het heeft ook enkele nadelen. Door het gebruik van een harder matras is het vaak moeilijker voor de ruggenwervel om zijn natuurlijke vorm te behouden. Het behouden van de natuurlijke S-vorm is daarentegen wel heel erg belangrijk.

Geen perfect matras

Vaak zie je dat de behandeling van een hernia het comfortabel liggen moeilijk of onmogelijk maakt. Het is daarom van belang dat het matras dat u gebruikt drukherverdelende eigenschappen van traagschuim bevat. Op deze manier krijgt u een optimaal ligcomfort. Daarnaast is het van belang om een stevig en ondersteunend materiaal in het matras toe te voegen, zoals koudschuim. Zodoende krijgt het lichaam een goede ondersteuning en kan de juiste slaaphouding worden aangenomen. Deze combinatie is bij een hernia cruciaal, omdat u op deze manier een verlichting vanuit het matras kunt ervaren. Als dit het geval is krijgt uw lichaam, en in het bijzonder uw spieren, veel beter de gelegenheid om uit te rusten waardoor het herstelproces voorspoediger zal gaan.

Maar, slapen blijft heel erg persoonlijk. Er is daarom ook geen matras dat goed of fout is bij een hernia, zolang traagschuim en koudschuim worden gecombineerd. Om u te helpen een gedegen matraskeuze te maken, kunt u gratis en vrijblijvend slaapadvies ontvangen van onze slaapexperts zodra u het adviespaneel heeft ingevuld. Daarnaast kunt u altijd eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe Decupré matras, zodat u zeker weet dat het matras ook geschikt voor u is.

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Restless legs, wat kan ik ertegen doen?

Restless legs is de Engelse benaming voor rusteloze benen. In het geval van rusteloze benen heeft men de onbedwingbare behoefte om de onderbenen, knieën en soms zelfs de armen te bewegen. De symptomen van deze slaapstoornis worden van persoon tot persoon verschillend...

Welk materiaal is de beste keuze bij verschillende klachten?

Rugpijn, nekpijn en pijn in de heup zijn veel voorkomende klachten onder de Nederlandse bevolking. Een bezoekje aan de fysiotherapeut is vaak het eerste waar mensen aan denken op het moment dat zij pijn ervaren in één van deze lichaamsdelen. Maar wist u dat ook een...

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking is een vervelende aandoening die uw dagelijks leven behoorlijk kan beïnvloeden. In sommige gevallen is de pijn zo heftig dat u nog maar amper naar behoren kunt functioneren. Een slijmbeursontsteking, dat wilt niemand. Om die reden worden in...