Een van de meest vervelende en helaas meest voorkomende lichamelijke klachten van deze tijd is een hernia. Een hernia kan voorkomen op verschillende manieren en kan resulteren in onder andere klachten in de nek en onderrug. De intensiteit van de pijn kan verschillen en kan dusdanig uw werkzaamheden beïnvloeden. Buiten het belemmeren van de dagelijkse bezigheden, kunnen klachten van een hernia ook het slapen vermoeilijken. Maar, wat is een hernia dan precies? En hoe kan u er voor zorgen dat u verlichting ervaart vanuit uw matras?  Vul nu het advies paneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré.

De oorzaak van een Hernia

Een hernia zijn scheuren of breuken die zich bevinden op de tusselwervelschijven. Dit zorgt er voor dat er een uitstulpsel ontstaat die drukt tegen uw zenuwen. Dit kan uiteindelijk resulteren in een hele vervelende pijn. Deze pijn kan soms doorstralen naar uw benen, en in sommige gevallen zelfs tot uw voeten. De meeste hernia’s ontstaan in de onderrug, maar ook in de nekwervels kan een hernia voorkomen. Daarnaast kan een hernia ontstaan door het aannemen van een verkeerde houding gedurende uw slaap. Als u beweegt, is de kans op een hernia daarom veel kleiner.

Baat bij een hard matras?

Bij  mensen met een hernia heeft het gebruik van een goed ondersteunend matras enkele voordelen. Door het stevige materiaal is het makkelijker om van de linker- naar de rechterzij te draaien. Op deze manier hoeft er minder kracht gezet te worden, waardoor het voor de wervels in de onderrug aangenamer is. Echter, heeft het ook enkele nadelen. Door het gebruik van een harder matras is het vaak moeilijker voor de ruggenwervel om zijn natuurlijke vorm te behouden. Het behouden van de natuurlijke ’S-Vorm’ is daarentegen wel heel erg belangrijk.

Geen perfect matras

Vaak zie je dat de behandeling van een hernia het comfortabel liggen moeilijk- of onmogelijk maakt. Het is daarom van belang dat het matras dat u gebruikt drukherverdelende eigenschappen van traagschuim bevat. Op deze manier krijgt u een optimaal ligcomfort. Daarnaast is het van belang om een stevig en ondersteunend materiaal in het matras toe te voegen, zoals bijvoorbeeld koudschuim. Zodoende krijgt het lichaam een goede ondersteuning en kan de juiste slaaphouding worden aangenomen. Deze combinatie is bij een hernia cruciaal, omdat u op deze manier een  verlichting vanuit het matras kan ervaren. Als dit het geval is krijgt uw lichaam, en in het bijzonder uw spieren, veel beter de gelegenheid om uit te rusten waardoor het herstelproces voorspoediger zal gaan.

Maar, slapen blijft heel erg persoonlijk. Er is daarom ook geen matras dat goed of fout is bij een hernia, zolang traagschuim en koudschuim worden gecombineerd. Om u te helpen een gedegen matraskeuze te maken, kunt u gratis en vrijblijvend slaapadvies ontvangen van onze slaapexperts zodra u het advies paneel heeft ingevuld. Daarnaast kunt u altijd eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe Decupré matras, zodat u zeker weet dat het matras ook geschikt voor u is.