Slapen is essentieel voor de groei en ontwikkeling van je kindje. Een pasgeboren baby brengt gemiddeld zo’n 14 tot 18 uur per dag slapend door. Het is dus heel belangrijk dat je kindje deze tijd doorbrengt op een goed matras. Als papa of mama wil je natuurlijk alleen het aller beste voor je kindje. Het is daarom ook logisch dat u goed onderzoek doet naar welke matras het beste is voor baby’s. Het matras moet comfortabel genoeg zijn om langere tijd en meerdere keren per dag op te slapen en bovendien genoeg ondersteuning bieden.

Maar welk matras biedt deze combinatie van comfort en ondersteuning en is dus de beste keuze voor uw kindje? In dit artikel leest u daar alles over. Wilt u liever een persoonlijk advies omtrent het beste matras voor uw kindje? Vul dan het adviespaneel in! Onze experts bespreken graag de situatie van u en uw kindje

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?


2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?Laatste stap

Onze specialisten zullen uw adviespaneel bestuderen en u van een vrijblijvend persoonlijk advies voorzien. Indien wij aanvullende vragen hebben, nemen wij contact op. Uw advies sturen wij u per email toe.


Naam
Email
Telefoon

Polyether matras

Polyether is de meest gebruikte vulling in baby matrassen. Dit materiaal heeft veel weg van een badspons en is een van de goedkoopste babymatrassen. De vergelijking met een badspons doet al vermoeden dat dit matras niet erg comfortabel ligt en dat is ook het geval. Hoewel er bij de productie van polyether schuim gevarieerd kan worden met de dichtheid, biedt dit matras niet de juiste ondersteuning voor je kindje. Bovendien is het matras door het materiaal niet overal even stevig. Het midden van het matras is vaak harder dan de randen en de hoeken. Zo wordt je kindje dus niet gelijkmatig ondersteunt door het gehele matras.

Een goed matras is essentieel voor de nachtrust van je baby

Traagschuim matras

Een babymatras gemaakt van alleen traagschuim wordt over het algemeen afgeraden. Hoewel het materiaal zelf comfortabel ligt en bovendien drukverlagend werkt, biedt traagschuim niet de ondersteuning die je kindje nodig heeft. Je kindje kan namelijk niet goed bewegen tijdens het slapen doordat het traagschuim zich vormt aan het lichaam. Daarnaast houdt traagschuim lichaamswarmte beter vast dan andere materialen. Dit wordt gezien als een mogelijke oorzaak van wiegendood. Daarom is een matras gemaakt van uitsluitend traagschuim niet de goede keuze voor uw baby.

Koudschuim matras

Koudschuim matrassen zijn door de structuur van het materiaal erg veerkrachtig. Hierdoor liggen de matrassen erg comfortabel. Daarbij biedt koudschuim een uitstekende ondersteuning tijdens het slapen. Deze combinatie van comfort en ondersteuning draagt bij aan een betere slaapkwaliteit. Dit is essentieel voor de groei en ontwikkeling van jonge kinderen. Daarnaast zijn koudschuim matrassen erg ventilerend door de open cel structuur en bovendien duurzaam in gebruik. Een baby matras gemaakt van koudschuim is dus de beste keuze.

Voor de nachtrust van je kindje is een goed matras heel belangrijk

De babymatrassen van Decupre

De babymatrassen van Decupré worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig koudschuim van 10 centimeter dik. Deze laag koudschuim geeft uw baby in de groei een uitstekende ondersteuning. De luxe 550 gram boventijk biedt uw baby daarnaast het comfort om goed door te kunnen slapen. De matrassen zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten: 60x100cm en 70×120 cm Een fijne bijkomstigheid is dat de tijk afritsbaar is en te wassen op 60 graden Celsius. Dit is niet alleen heel hygiënisch, het geeft u net dat beetje extra gemak in een periode die vaak al zo druk is.

Onze producten voldoen aan de hoogste eisen van product en productie veiligheid en kwaliteit. Daarnaast zijn ze functioneel en innovatief. Dit is gebaseerd op resultaten van wetenschappelijke studies en tientallen jaren ervaring. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Decupré B.V. en de toepassing daarvan voldoet aan de eisen zoals neergelegd in de norm NEN-EN-ISO 9001:2015 en is door TÜV gecertificeerd. Evaluatie van het kwaliteitsmanagementsysteem heeft plaatsgevonden door TÜV Nederland voor het toepassingsgebied:

  • Het ontwikkelen, produceren en leveren van hoofdkussens, matrassen en anti-decubitus lig- en zitsystemen voor de medische-en de consumentenmarkt.

Daarnaast zijn onze producten in overeenstemming met het Decupré gedachtegoed, onder meer wat betreft de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen, ecologische aspecten en in het algemeen van MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bovendien zijn de ziekenhuizen al langer overtuigd van de werking en kwaliteit van de matrassen van Decupré. Decupré is namelijk al meer dan 15 jaar marktleider in de zorg.

Bent u geinteresseerd in een babymatras van Decupré of wilt u meer weten? Onze experts vertellen u graag uitgebreid over de babymatrassen! Vul het adviespaneel in of bestel het baby matras direct in de webshop!