Een groot aantal mensen vindt het heerlijk om zo nu en dan eens lekker uit te slapen. Echter is de vraag: ‘’Uitslapen, is dit wel of geen goed idee?’’ Recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat te veel slaap kan leiden tot serieuze hartkwalen en zelfs vroegtijdig overlijden. Dit blijkt uit een Canadees onderzoek dat maar liefst in 21 landen en onder 116.000 mensen van 35 tot 70 jaar is gehouden. Maar hoe komt het dat iemand meer dan 8 uur per nacht slaap nodig heeft?

Uit het 8 jaar durende onderzoek blijkt dat volwassenen die meer dan 9 uur per nacht slapen, meer kans hebben op een aandoening aan het hart en de bloedvaten. Daarnaast neemt in dit geval ook de kans op vroegtijdig overlijden toe. Zo overleden er in de periode dat het onderzoek liep 4381 mensen van de testgroep en werden 4365 mensen overvallen met een hart en of vaatincident.

In dit artikel bespreken we het fenomeen uitslapen, en of dit wel of niet goed voor u is. Wilt u liever direct een persoonlijk slaapadvies van één van onze experts? Vul dan het adviespaneel in en ontvang kosteloos en vrijblijvend een gedegen advies!

De tekst gaat hieronder verder

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1.

Wat is uw geslacht?


2.

Wat is uw leeftijd?


3.

Wat is uw lengte?


4.

Hoeveel weegt u?


5.

Postuur


6.

Temperatuur


7.

Lichamelijke bijzonderheden?


8.

Ik slaap nu op een ... matras


9.

Leeftijd huidige matras


10.

Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?


11.

Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?