Voordelen van goed slapen

De term ‘slapend rijk worden’ is bekend onder velen, maar moeilijk om te behalen. Slapend mooi worden is daarentegen wel binnen handbereik. Er zijn namelijk verschillende voordelen van goed slapen. Zo heeft slapen niet alleen maar voordelen voor de gezondheid, maar ook voor uw uiterlijk. Iedereen wil zo lang mogelijk hun jong uitziende huid behouden, waardoor er dagelijks vele crèmetjes op het gezicht gesmeerd worden. Dit moet toch ook veel makkelijker kunnen? Dat klopt! Een gezonde nachtrust is namelijk het geheime ingrediënt voor onder andere een jong uitziende huid. Vul nu het adviespaneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré. In dit artikel leest u wat de verschillende voordelen van goed slapen zijn zoals:

Slapen is herstellen

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat slapen zorgt voor een betere uitstraling en gezonde huid. Zo laat een Zweeds onderzoek zien dat bij 8 uur slaap per nacht, u er op uw aantrekkelijkst uitziet! Dit heeft verschillende oorzaken. Als u slaapt gebeuren er namelijk veel dingen met uw lichaam. Het lichaam heeft gedurende uw slaap de mogelijkheid om te herstellen en maakt zodoende verschillende stoffen aan. Deze stoffen verbeteren het immuunsysteem, wat ons gezond en vitaal maakt. Maar daarnaast zorgen die stoffen die vrijkomen ook voor andere fijne bijkomstigheden.

Wilt u liever gedegen persoonlijk slaapadvies van de marktleider in de zorgsector? Vul dan het adviespaneel in voor geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies op maat van onze experts.

Slapend slank worden

Gedurende uw slaap is er een verhoging in de stofwisseling zichtbaar. Dit is een voordeel voor mensen die willen afvallen, want door een snellere stofwisseling is afvallen gemakkelijker. Daarentegen is het bewezen dat mensen met slaaptekort juist meer stresshormonen in hun lichaam hebben. Deze stresshormonen zorgen ervoor dat het lichaam gemakkelijker vet opslaat, waardoor afvallen bemoeilijkt wordt.

Slapend mooi en slank worden: een goede nachtrust draagt bij aan gewichtsverlies

Slapen laat uw haar glanzen

Zodra u slaapt komen zoals hierboven beschreven stoffen vrij die uw immuunsysteem verbeteren, wat ons vervolgens weer gezonder maakt. Dit is vervolgens ook weer terug te zien in uw haar! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat 8 uur slaap per nacht er voor zorgt dat uw haar sneller groeit, doordat er groeihormonen gedurende uw slaap worden vrijgegeven. Daarentegen is er ook bewezen dat bij slaaptekort, uw haar ‘doffer’ wordt, omdat er minder voedingsstoffen bij de haarwortels terecht komen.

Wilt u liever gedegen persoonlijk slaapadvies van de marktleider in de zorgsector? Vul dan het adviespaneel in voor geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies op maat van onze experts.

Slapen houdt uw huid jong

Een van de belangrijkste veranderingen aan ons uiterlijk zodra we ouder worden is het ‘krijgen’ van rimpels. Voor de één is het krijgen van rimpels een ramp, terwijl de ander hier wat makkelijker mee omgaat. Maar een vertraging van dit huidverouderingsproces is voor iedereen mooi meegenomen. Naast het smeren van cremetjes en behandelingen, kunt u tijdens uw slaap ook rekening houden met uw slaaphouding om rimpels te voorkomen. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen met een rugligging minder snel rimpels krijgen in vergelijking met zijslapers. Dit komt omdat bij zijslapers de zwaartekracht tegen de huid aan drukt, wat kan resulteren in plooien en rimpels in de huid en in sommige gevallen zelfs in hangende borsten.

Uw gezonde slaapomgeving

Het is duidelijk dat een gezonde slaapomgeving veel bijdraagt aan uw uiterlijk. En daarom is het ook van belang dat het lichaam in de nacht zo lang mogelijk kan herstellen. Om dit te kunnen verwezenlijken, is noodzakelijk dat u voldoende (ongeveer 8 uur per nacht) slaapt. Hier komt namelijk ook het belang van een goed en ondersteunend matras en hoofdkussen naar voren.

Bent u overtuigd van bovengenoemde voordelen van goed slapen en wilt u daarom uw nachtrust verbeteren? Vul nu het adviespaneel in en ontvang gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré. Daarnaast kunt u altijd eerst 30 dagen proefslapen op uw nieuwe Decupré matras, zodat u zeker weet dat het matras ook geschikt voor u is.

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

De smartphone in bed

Vandaag de dag is de smartphone niet meer uit ons leven weg te denken. Uit onderzoek is gebleken dat in Nederland maar liefst 93% van de bevolking in het bezit is van een smartphone. Hiermee heeft Nederland de hoogste smartphone-penetratie van alle onderzochte landen....

Melatonine, do or don’t?

Nachten achter elkaar wakker liggen is helaas voor veel mensen een bekend fenomeen. Van oudsher zijn er verschillende middelen die worden gebruikt om in slaap te komen. Tegenwoordig is melatonine een van de bekendste middelen die mensen gebruiken om hun slaapritme te...

Stop met piekeren, start met slapen

Iedereen piekert wel eens. Of het nu over werk, school, of dat bezoekje aan de tandarts is, leuk is piekeren zeker niet. Als u gespannen in bed ligt en gaat tobben, is een goede nachtrust al gauw ver te zoeken. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over deze...