Traagschuim matrassen bestaan uit een drukverlagend schuim. Dit materiaal wordt met reden veelgebruikt in de gezondheidszorg en ook voor particulieren zitten er vele grote voordelen aan een traagschuim matras. Let echter wel op bij het aanschaffen van een traagschuim matras, de aangeboden matrassen van verschillende fabrikanten verschillen sterk in kwaliteit!

De voordelen van traagschuim

Traagschuim is een waanzinnig comfortabel materiaal dat zich aanpast aan uw lichaam. Standaard schuim dat ingedrukt wordt wil onmiddelijk terugveren in haar oorspronkelijke vorm. Wanneer u traagschuim indrukt met uw hand en uw hand er weer vanaf haalt zult u zien dat het traagschuim weer heel langzaam terugkeert naar haar oorspronkelijke vorm. Doordat het traagschuim zich optimaal aanpast aan uw lichaam wordt de druk herverdeeld over het hele lichaam. Geen enkel ander materiaal heeft de kwaliteit om zich zo nauwkeurig naar uw lichaamsvorm aan te passen. Een traagschuim matras bestaat niet voor 100% uit traagschuim, dit wordt namelijk te zacht. Omdat u ook ondersteuning nodig heeft vanuit uw matras wordt er vaak gewerkt met koudschuim of zelfs pocketvering.

Het beste kunt u kiezen voor een matras dat bestaat uit een combinatie van schuimen – traagschuim en koudschuim – omdat deze matrassen zich optimaal aan kunnen passen naar uw lichaam.

De kenmerken van een hoge kwaliteit traagschuimmatras

Traagschuimmatrassen van hoge kwaliteit zijn erg duurzaam en gaan meer dan 10 jaar mee. Let er op dat het traagschuim een open-cel structuur heeft. Dit zorgt ervoor dat uw matras goed vocht af kan voeren en een hoog ventilerend vermogen heeft. Alleen hoogwaardige materialen zorgen nog niet voor een optimaal matras. Het gaat om de juiste combinaties van schuimen in de juiste diktes, met voor de toepassing de juiste mechanische en thermische eigenschappen. Het is de combinatie die zorgt voor het gewenste comfort.

Decupré is al 13 jaar marktleider in de zorg. Wij produceren matrassen die bestaan uit een combinatie van traagschuim en koudschuim, opgebouwd volgens het multi-layer principe. De lagen kennen een progressieve opbouw in hardheid. Dit zorgt ervoor dat het matras zich maximaal naar uw lichaam aanpast en u optimaal ondersteunt. Over de breedte van het matras lopen 7 zones – zoals een schouder –en heupzone – welke ervoor zorgen dat u een comfortabele en gezonde slaaphouding aanneemt. Onze materialen zijn getest door het kwaliteitsinstituut Tuv/TNO waar we een maximale score van 100 van de 100 punten hebben gekregen.

Hoe weet u of een traagschuim matras bij u past?

Vanwege het hoge aanpassende vermogen en comfort is een traagschuim matras geschikt voor iedereen. Echter, slapen is heel persoonlijk. Om er achter te komen of een traagschuim matras geschikt is voor uw specifieke slaapsituatie is het belangrijk dat u deze eerst meerdere dagen kunt testen. Wanneer u in een winkel even 5 minuten op een matras gaat liggen na een dagje winkelen ligt namelijk alles lekker. Thuis komt u er dan vaak pas achter dat het gekozen matras niet geschikt is voor u. Wij raden aan om uw nieuwe matras altijd 30 dagen uit te proberen voordat u deze aanschaft. Mocht het dan niet bevallen kunt u het matras altijd teruggeven, in plaats van omruilen voor een doorgaans duurder model.

Bent u benieuwd geworden welk traagschuim matras het meest geschikt is voor u en uw persoonlijke situatie? Vraag gratis en vrijblijvend slaapadvies aan onze experts.