Wilt u een goed en gezond leven? Onderschat dan niet het belang van een goede nachtrust. Terwijl u lekker slaapt is uw lichaam namelijk hard aan het werk indrukken te verwerken en te herstellen van de dag. Gezondheid is niet één element maar een holistische benadering van beweging, gezonde voeding en rust. De voordelen van een goede nachtrust zijn echt eindeloos, de belangrijkste hebben we hier voor u op een rijtje gezet.

Beter slapen, beter concentreren

Wanneer u goed heeft geslapen kunt u zich overdag op het werk veel beter concentreren. Ook is uw reactievermogen beter dan wanneer u een nacht slecht heeft geslapen. Dit is vooral belangrijk wanneer u deelneemt aan het verkeer.

Minder vaak ziek

De hoeveelheid slaap heeft een directe invloed op het immuunsysteem. Mensen die goed slapen zijn dan ook minder vatbaar voor ziektes. Mocht u wel ziek worden herstelt u sneller dan iemand die slecht slaapt.

Positief in het leven staan

Te weinig slaap maakt prikkelbaar en gespannen. Een langdurig slaaptekort kan zelfs tot depressiviteit leiden! Wanneer u goed slaapt bent u vrolijker en positiever zodat u zorgelozer in het leven staat.

Meer creativiteit

Wanneer u slaapt oefenen uw hersenen wat u overdag heeft geleerd. Alle informatie wordt netjes geordend en hierdoor zit uw hoofd minder ‘vol’. Ook zorgt voldoende slaap ervoor dat u een groter probleemoplossend vermogen hebt dan personen die minder slapen.

Sterk geheugen

Een goede nacht slapen geeft het geheugen een flinke boost. Zo kunt u makkelijker leren en onthouden. Tijdens het slapen kan de informatie die u overdag tot u heeft genomen een plaatsje krijgen.

Meer controle over uw gewicht

Slecht slapen maakt dik. Er is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen slapen en gewicht. Gebleken is dat personen die minder dan 6 uur per nacht slapen vele malen meer kans hebben op obesitas dan mensen die tussen de 7-9 uur slapen. Een tekort aan slaap leidt namelijk tot een tragere stofwisseling en zorgt voor een extra productie van hormonen die aanzetten tot eten.

Langer en gezonder leven

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt  dat een goede nachtrust invloed heeft op uw levensverwachting. Daarnaast heeft u wanneer u voldoende slaapt op de langere termijn ook minder kans op aandoeningen zoals diabetes, dementie of een beroerte dan personen die weinig slapen.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de voordelen van een goede nachtrust. De voordelen zijn echt eindeloos, een goede nachtrust maakt van u een gezonder persoon. Tel daar bij op dat u gemiddeld zo’n 1/3e van uw leven doorbrengt in bed en u begrijpt dat een goede nachtrust onontbeerlijk is. Wilt u nou graag beter gaan slapen? Onze experts staan voor u klaar om u gratis en vrijblijvend te adviseren met betrekking tot uw slaapsituatie. U kunt hier slaapadvies aanvragen.