Wat is het beste matras bij rugklachten?
Ontvang vrijblijvend professioneel advies over het matras dat het beste past bij uw rugklachten
Decupré is al 15 jaar marktleider in de zorgsector, daardoor hebben wij al heel veel mensen met lichamelijke klachten geholpen. Een veelgehoorde klacht is rugklachten. Rugklachten worden verergerd door het slapen op een matras dat onvoldoende ondersteuning geeft waardoor de wervelkolom niet zijn natuurlijke vorm kan behouden. Om dit te voorkomen zijn onze matrassen opgebouwd uit een multi-layer combinatie van hoogwaardig traagschuim en koudschuim. Traagschuim zorgt voor een optimale druk herverdeling, terwijl koudschuim zorgt voor de benodigde ondersteuning. Door de multi-layer opbouw past het matras zich aan aan het lichaam van de persoon die erop ligt, zodat het lichaam perfect wordt ondersteund en u comfortabel ligt. Wij horen keer op keer van onze klanten dat onze hoogwaardige matrassen hebben geholpen om weer lekker te slapen. Nieuwsgierig geworden over het beste matras bij rugklachten? Vul hieronder het adviespaneel in, dan helpen wij u graag!
“De professionals van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap heerlijk op mijn nieuwe matras!”
Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten
Voordelen Decupré slaapcomfort
“De professionals van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap heerlijk”
Klanten beoordelen ons met een 9,2. Bekijk hier onze beoordelingen.
“De professionals van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap heerlijk”
Klanten beoordelen ons met een 9,2. Bekijk hier onze beoordelingen.
Rugklachten
Wat zijn rugklachten?
Rugklachten is een al omvattende term voor het hebben van pijn in de rug. Rugklachten kunnen zodanig erg zijn dat ze u beperken in uw dagelijks leven of tijdens uw werk. Uit onderzoek is gebleken dat in 2016 bijna 2 miljoen Nederlanders last hadden van nekklachten en/of rugklachten. In sommige gevallen gaat het om tijdelijke rugklachten, maar rugklachten kunnen ook chronisch zijn.
De oorzaak van rugklachten
Helaas kan er niet in alle gevallen van rugklachten een duidelijk oorzaak achterhaald worden. In dat geval wordt er gesproken over aspecifieke rugklachten. Slechts bij 1 tot 5% van de mensen die aangeven rugklachten te hebben, wordt wél een duidelijke oorzaak achterhaald.
Specifieke rugklachten
Indien er een duidelijke oorzaak van de rugklachten achterhaald wordt, noemt men dit specifieke rugklachten. In dit geval kan er dus aangetoond worden waar de pijn vandaan komt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld beschadiging van de wervelkolom, de zenuwen in de buurt van de wervelkolom of de spieren in de rug. Ook het hebben van een verouderd matras kan rugklachten als gevolg geven. Een verouderd matras zorgt namelijk voor een minder goede drukverdeling. Gemiddeld gaat een matras acht tot tien jaar mee, afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit van het matras.
Aspecifieke rugklachten
Zoals eerdergenoemd, wordt er in de meeste gevallen geen oorzaak van de rugklachten achterhaald. Het gaat in dit geval dus om aspecifieke rugklachten. In de meeste gevallen komen aspecifieke rugklachten voor in de onderrug.
Factoren die bijdrage aan rugklachten in de onderrug
Er zijn een aantal verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan van rugklachten in de onderrug. Een aantal voorbeelden hiervan zijn een verkeerde lichaamshouding, het te vaak of te lang inspannen van uw rug en het verkeerd of te snel tillen. Daarnaast kunnen ook overgewicht, stress, een slecht of verouderd matras en veel autorijden ervoor zorgen dat er klachten ontstaan in de onderrug.
Symptomen van rugklachten
Er is een verband tussen de symptomen en de oorzaak van rugklachten. Rugklachten kunnen namelijk op veel verschillende plekken in de rug ontstaan. Afhankelijk van waar u pijn heeft en hoe de pijn is ontstaan, kan de ernst verschillen. Daarnaast worden er verschillende soorten pijn waargenomen. De een geeft aan een zeurende pijn te hebben die langzaam erger wordt, terwijl de ander aangeeft dat de pijn ondragelijk is en dat bewegen nagenoeg niet meer mogelijk is. Hieronder kunt u een korte toelichting vinden van een aantal verschillende rugklachten.
Een kenmerk van spit is dat de pijn acuut ontstaat. In de volksmond zegt men ook wel: ‘’De pijn schoot er opeens in.’’ Indien dit het geval is, voelt de rug stijf aan en is het lastig om de rug te bewegen. Spit kan ontstaan door te lang in eenzelfde houding te zitten of door een verkeerde (soms plotselinge) beweging. De pijn die men voelt, kan uitstralen naar de heupen, billen en bovenbenen. Kenmerkend voor spit is dat de pijn niet verder dan de knie uitstraalt.
Indien u last heeft van lokale pijn maar ook uitstralende pijn naar bijvoorbeeld de bil, de bovenbenen, de onderbenen of de voeten, kan er sprake zijn van een hernia. Bij een hernia ontstaat er een uitstulping in de tussenwervelschijf waardoor de zenuwen afknellen. In de meeste gevallen komt deze uitstulping voor in de lage onderrug maar het kan ook voorkomen in de middenrug of in de nek. Het zetten van kracht, tillen, hoesten en niezen zijn vaak momenten waarbij de rugklachten toenemen. Ook door het (te lang) zitten in een gebogen houding kan de pijn erger worden omdat de druk in de zenuw dan toeneemt. Indien er sprake is van een langdurige beknelling van de zenuw, kunnen er krachtverlies en gevoelsstoornissen optreden.
Ook in het geval van ischias is er sprake van een beknelde zenuw en kan de pijn uitstralen naar de bovenbenen, de onderbenen en zelfs de voeten. De klachten kunnen tintelingen, prikkelingen of een zeurende pijn omvatten. Ook kan er sprake zijn van krachtverlies in de benen, afnemende reflexen en zelfs het ontstaan van gevoelsstoornissen in de benen.
De rugklachten die u ervaart in het geval van slijtage hangen sterk af van de mate van slijtage. In het geval van weinig slijtage zullen er geen of weinig klachten ontstaan. Echter, naarmate de slijtage erger wordt, zullen de rugklachten toenemen. Zo kan de pijn verergeren, kan de rug stijf aanvoelen en neemt de beweeglijkheid van de rug af. Kenmerkend voor slijtage is dat u last heeft van ochtendstijfheid. Ook kan het in het geval van slijtage zo zijn dat de pijn uitstraalt naar de billen en benen.
Bij instabiliteit van de onderrug zijn de kleinere spieren minder getraind waardoor de grotere spieren overbelast worden. Het gevolg hiervan is dat de spieren stijf aanvoelen. Vaak veroorzaakt het lang zitten of staan een pijnlijk en vermoeiend gevoel in de onderrug. Bovendien kunnen bukken en draaien als pijnlijk ervaren worden. Deze vorm van rugklachten kan zowel pijn in de onderrug als pijn in de bovenrug veroorzaken.
Indien u ernstige pijn in de rug ervaart of al langer dan 6 weken last heeft van rugklachten, is het zeer raadzaam om contact op te nemen met de huisarts. Dit geldt ook als u last heeft van tintelingen, een doof gevoel of uitstraling van de pijn naar andere plekken.
Komen bovenstaande symptomen u bekend voor? Decupré levert kwalitatief hoogwaardige mutli-layer <a href=”https://decupre.com/consumenten-traagschuim-matrassen-overzicht/”>traagschuim matrassen</a>. Onze matrassen bestaan uit een combinatie van hoogwaardig traagschuim en koudschuim. Maar waarom is deze combinatie zo essentieel als u last heeft van rugklachten? Traagschuim werkt drukverlagend, is temperatuur regulerend en biedt daarnaast een optimaal comfort. Het drukverlagend vermogen van traagschuim zorgt ervoor dat uw lichaam er een beetje in zakt waardoor u comfortabeler ligt en minder last heeft van uw klachten. Koudschuim zorgt voor de benodigde stevigheid en waanzinnig goede ondersteuning.
Tevens zijn al onze matrassen opgedeeld in 7 verschillende zones om ervoor te zorgen dat de druk van alle lichaamsdelen evenredig wordt verdeeld waardoor uw slaaphouding verbetert en de pijn afneemt. Ten slotte worden onze matrassen persoonlijk ingesteld op uw lichaam en klachten. Deze unieke combinatie van bovengenoemde kenmerken zal ervoor zorgen dat u verschil gaat merken!
Wilt u zelf ervaren dat uw rugklachten na verloop van tijd verminderen? Vul dan het adviespaneel in. Onze experts zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen en u voorzien van persoonlijk advies.