Wat is het beste matras en hoofdkussen bij nekklachten?

Ontvang vrijblijvend advies

Nekklachten worden vaak verergerd of zelfs veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding. Tijdens het slapen is het van belang dat de nek- en ruggenwervel ten alle tijden zijn natuurlijke vorm behoudt. Hiervoor is het belangrijk dat u een goed kussen gebruikt dat aansluit op uw slaaphouding en de hardheid van uw matras. Een persoonlijk gedegen slaapadvies kan u helpen om het juiste matras en hoofdkussen te kopen. Vul het adviespaneel in en ontvang vrijblijvend advies van de specialisten van de marktleider in de zorgsector over welk matras en hoofdkussen het meest voor u geschikt is.

Vul het adviespaneel hieronder binnen 2 minuten in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

[qsm quiz=1]

Voordelen Decupré slaapcomfort

  • De expertise van de marktleider in de zorg
  • 100/100 score van TÜV/TNO voor kwaliteit
  • Zeer hoge klantenwaardering
  • Gratis professioneel advies
  • Matrassen worden individueel ingesteld
  • Proefslapen zonder betaling vooraf
  • Veelzijdig assortiment voor elke behoefte en prijzen vanaf € 295

Nekklachten

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft wel eens last van nekklachten. Bij een deel hiervan zijn de nekklachten chronisch, bijvoorbeeld door een nekhernia. Net zoals bij rugklachten spreekt men enerzijds van specifieke nekklachten indien er een duidelijke oorzaak is achterhaald en anderzijds van aspecifieke nekklachten indien er geen duidelijke oorzaak is achterhaald. Nekklachten hoeven niet altijd van ernstige aard te zijn; in de meeste gevallen ontstaan nekklachten door een verkeerde houding of het hebben van een slecht of verouderd matras. Nekklachten kunnen uitstralen naar het hoofd, de armen en de schouders.

De oorzaken van nekklachten

Zoals hierboven genoemd, is in de meeste gevallen de oorzaak van nekklachten onschuldig. Echter zijn een ook een aantal gevallen waarin u alert moet zijn indien u last heeft van nekklachten. Aandoeningen zoals bijvoorbeeld artrose, artritis, een hernia, een whiplash en hersenvliesontsteking kunnen ook nekklachten veroorzaken.

Acute of chronische nekklachten

Nekklachten kunnen acuut optreden maar ze kunnen ook chronisch zijn. Men spreekt van chronische nekklachten indien de pijn langer dan 3 maanden aanhoudt of indien de nekklachten van tijd tot tijd terugkomen. Onder acute nekklachten worden klachten verstaan die korter dan 6 weken aanhouden.

Symptomen van nekklachten

Er zijn verschillende verschijnselen als het gaat om nekklachten. Zo kunt u onder andere last hebben van een stijve nek, een beurs of zwaar gevoel, duizeligheid, verminderd zicht en een stekende pijn in de nek. De symptomen van nekklachten kunnen zeer uiteenlopend zijn en zijn afhankelijk van de oorzaak. Nekklachten kunnen uitstralen naar het hoofd, de bovenrug, de schouders, de armen en zelfs de handen. Ook kan het zo zijn dat er bewegingsbeperking optreedt door uw nekklachten. Denk hierbij aan het draaien en buigen van het hoofd.

Spieren die nekklachten kunnen veroorzaken

Ook spieren kunnen ervoor zorgen dat u last krijgt van nekklachten. Dit kan bijvoorbeeld komen door verrekking of stijfheid van een bepaalde spier. Een spier die veel nekklachten kan veroorzaken is de monnikskapspier. Deze spier loopt van de nek, via de schouders tot halverwege de rug. Een andere spier die voor nekklachten kan zorgen is de schouderbladheffer. Deze spier loopt van het schouderblad tot de bovenste nekwervels.

Behandeling van nekklachten

Aangezien er een groot aantal verschillende nekklachten bestaat met alle verschillende oorzaken, is het moeilijk om te bepalen welke behandeling het beste werkt bij uw nekklachten. Over het algemeen is het belangrijk om de pijn die de nekklachten met zich meebrengt te verminderen en de beweeglijkheid van uw nek te vergroten. Om nekklachten te behandelen en/of te voorkomen is het ten eerste belangrijk om uw nek te trainen op stabiliteit. Ten tweede kan een juiste lichaamshouding al heel wat nekklachten verhelpen!

Effect van matras en hoofdkussen

Maar heeft u wel eens nagedacht over het effect van een slecht of verouderd matras en/of hoofdkussen? Een slecht of verouderd matras biedt namelijk niet de ondersteuning die uw lichaam nodig heeft, wat onder andere kan komen door kuilvorming. Hierdoor ontwikkelt u een slechte slaaphouding, welke uw nekklachten kan veroorzaken of verergeren. Om deze reden is het belangrijk dat u kiest voor een kwalitatief hoogwaardig matras en die na acht tot tien jaar vervangt! Om kuilvorming in de kiem te smoren, worden traagschuim matrassen met een HR-waarde van 55 of hoger aanbevolen.

Aangezien een goed matras niet alleen goed is voor uw nachtrust maar voor uw algehele gezondheid, bieden wij bij Decupré een unieke combinatie aan. Zo bestaan onze matrassen uit een combinatie van traagschuim en koudschuim. Traagschuim werkt temperatuur regulerend en zorgt tevens voor een optimale drukverdeling. Bovendien hebben onze matrassen 7 verschillende zones die ervoor zorgen dat de tegendruk per zone ingesteld wordt. Hierdoor komt uw lichaam in de juiste houding te liggen. Op die manier wordt de druk op uw nek verminderd, wat ertoe leidt dat u na verloop van tijd minder last van uw nek zult hebben.

Omdat wij ervoor willen zorgen dat u het beste slaapcomfort heeft en dat uw matras een aanzienlijke tijd mee gaat, gebruiken wij traagschuim en koudschuim met een HR-waarde van 55. Zo hoeft u niet bang te zijn dat er kuilvorming ontstaat waardoor uw comfort afneemt.

Van het belang van een goed matras zijn de meeste mensen wel overtuigd. Echter wordt er wel eens vergeten dat een goed hoofdkussen minstens zo belangrijk is voor een optimaal slaapklimaat. Het juiste hoofdkussen zorgt er namelijk voor dat de nek- en rugwervels op één lijn liggen waardoor uw lichaam optimaal kan ontspannen en u de juiste houding aanneemt.

Denkt u dat uw slechte of verouderde matras en/of hoofdkussen de oorzaak is van uw nekklachten? Vul dan het adviespaneel in om in contact te komen met onze slaapexperts. Zij zullen dan samen met u doorlopen welke stappen u kunt ondernemen om uw nachtrust te verbeteren.

 

Wat is uw leeftijd, gewicht, lengte en slaaphouding?
Gratis proefslapen, persoonlijk ingesteld, kwaliteit van de marktleider in de zorg en gratis retourneren.
Start gratis 150 nachten proefslapen. Bel of bestel online, wij helpen u graag.