Wat is het beste matras bij schouderklachten?

Ontvang vrijblijvend professioneel advies over het matras dat het beste past bij uw schouderklachten

Decupré is al 13 jaar marktleider in de zorgsector en helpt zodoende mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten. Eén van de klachten die wij regelmatig voorbij horen komen zijn schouderklachten. Vaak worden deze schouderklachten verergerd door het slapen op een matras dat de druk niet voldoende verdeeld, waardoor er een piekdruk op het schoudergewricht ontstaat. Om dit te voorkomen zijn al onze matrassen opgebouwd uit zowel traagschuim als koudschuim. Traagschuim herverdeelt de druk optimaal, terwijl het koudschuim zorgt voor de benodigde ondersteuning. Nieuwsgierig geworden over het beste matras bij uw schouderklachten? Vul hieronder het adviespaneel in, dan helpen wij u graag!

Adviespaneel


Vul het adviespaneel binnen 2 minuten in en ontvang tot 35% advieskorting van onze specialisten.



1. Wat is uw geslacht?

Voordelen van Decupré slaapcomfort

  • De expertise van de marktleider in de zorg

  • Matrassen worden individueel ingesteld
  • Gratis professioneel advies
  • Vrijblijvend proefslapen bij u thuis

  • Zeer hoge klantenwaardering
  • Het Decupré kwaliteitsmanagement is door TÜV ISO 9001:2015 gecertificeerd

  • Veelzijdig assortiment voor elke behoefte en prijzen vanaf € 295

Schouderklachten

Wat zijn schouderklachten?

Bij schouderklachten heeft men last van pijn rondom het schoudergewricht. Hierdoor is het vaak moeilijk om de schouder te blijven bewegen. Schouderklachten zijn zodoende erg vervelend en kunnen u beperken in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Schouderklachten kunnen onderverdeeld worden in acute schouderklachten die korter dan zes weken aanwezig zijn en chronische schouderklachten die langer dan drie maanden duren.

Wat zijn de oorzaken van schouderklachten?

Schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, die overigens niet altijd duidelijk vast te stellen zijn. Enkele veelvoorkomende oorzaken van schouderklachten zijn:

  • Triggerpoints. Triggerpoints zijn spierknopen in de spieren rondom het schoudergewricht. Triggerpoints zorgen voor pijn, bewegingsbeperkingen en krachtverlies doordat zij de schouderspieren inkorten en mogelijk ook pezen of de slijmbeurs inklemmen.
  • Schouderartrose. Bij schouderartrose gaat het kraakbeen rondom het schoudergewricht achteruit. Schouderartrose kan herkend worden aan bewegingspijn, ochtendstijfheid en verminderde beweeglijkheid. Deze schouderklachten worden vaak veroorzaakt door slijtage en komen vooral voor bij mensen boven de 50 jaar.
  • Slijmbeursontsteking. De slijmbeurs is een zakje gevuld met vloeistof die dient als stootkussen zodat het schoudergewricht soepel kan bewegen. Bij een slijmbeursontsteking doet beweging pijn en zwelt de slijmbeurs op waardoor beweging lastiger wordt.
  • Schouder impingement. Bij een schouder impingement is een pees in de schouder ingeklemd. Dit wordt vaak veroorzaakt door overbelasting of bepaalde verkeerde bewegingen. Een schouder impingement wordt gekenmerkt door een pijn aan de buitenzijde van de schouder die voornamelijk optreedt als de arm geheven wordt.
  • Schouderinstabiliteit. Bij schouderinstabiliteit is het bindweefsel (kapsels en banden) rondom het schoudergewricht slap, waardoor de schouder minder goed gestabiliseerd wordt. Hierdoor loopt u het risico dat de schouder uit de kom schiet. Schouderinstabiliteit veroorzaakt pijn bij het heffen en naar buiten draaien van de arm en kan geleidelijk ontstaan of door een ongeluk of val.

Wat kan ik doen aan schouderklachten?

De beste behandeling bij schouderklachten hangt af van de oorzaak en kan dus het beste met een arts afgestemd worden. Bij de meeste schouderklachten kan het geen kwaad om te blijven bewegen, al is het belangrijk om zware belasting en bewegingen die de scherpste pijn veroorzaken te vermijden. Probeer uw dagelijkse activiteiten te blijven uitvoeren binnen uw pijngrens. Bepaalde oefeningen om de spieren te versterken, de mobiliteit van de schouder te vergroten en de houding te verbeteren kunnen ook helpen en kunnen overlegd worden met een fysiotherapeut. Naast beweging is het ook belangrijk om uw schouder ’s nachts rust te gunnen zodat deze kan herstellen. Hiervoor is het van belang dat u op een matras slaapt dat de druk optimaal herverdeeld zodat er geen piekdruk ontstaat op het schoudergewricht.

Bent u benieuwd welk matras het beste is bij uw schouderklachten? Vul dan nu het adviespaneel in voor vrijblijvend advies van de experts van de marktleider in de zorg.

Wat is uw leeftijd, gewicht, lengte en slaaphouding?
Gratis proefslapen, persoonlijk ingesteld, kwaliteit van de marktleider in de zorg en gratis retourneren.
Start gratis 150 nachten proefslapen. Bel of bestel online, wij helpen u graag.