HOE BELANGRIJK IS EEN GOED MATRAS

U brengt gemiddeld 1/3de van uw leven op een matras door. Het is daarom essentieel dat u het juiste matras voor uw persoonlijke omstandigheden inzet. Door het matras dat optimaal bij u past te kiezen zorgt u dat u beter slaapt, gezond blijft en ‘s morgens fitter uit bed komt. Dat willen we toch allemaal?

ONTVANG KOSTELOOS SLAAPADVIES

Wij hebben 25 jaar ervaring met traagschuim matrassen en wij zijn daarnaast al 15 jaar marktleider in de zorg. Deze kennis en kunde zetten wij in om te zorgen dat particulieren ook goed kunnen slapen.

DECUPRÉ VOOR THUIS

Op basis van 25 jaar ervaring hebben wij een breed assortiment aan hoogwaardige slaapsystemen ontwikkeld. Zo kunt u thuis heerlijk van uw nachtrust genieten met de kwaliteit, het comfort en de ondersteuning van Decupré.

Drs. Irene Best, M.B.A.

Directeur

“Decupré is marktleider in de gezondheidszorg en dus specialist op het gebied van gezond slapen en traagschuim matrassen. Decupré is mijn bedrijf. Wij werken intensief samen met fysiotherapeuten en ziekenhuizen. Ik heb 25 jaar ervaring, ik stond in 1992 aan de wieg van Tempur en bovendien in 2000 van M Line en startte Decupré in 2002.”

ERVARINGEN

“De professionals van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap heerlijk”

Wij worden beoordeeld met een ruime 9

MARKTLEIDER IN DE ZORG

Decupré is met 25 jaar ervaring al 15 jaar marktleider in de zorgsector en levert aan onder andere Academische Ziekenhuizen alles waar men op kan zitten of liggen. Door deze expertise en ervaring zijn wij zeer goed in staat om u goed te adviseren hoe u beter kunt slapen.

BELANG VAN GEZOND SLAPEN

Één derde van alle Nederlanders slaapt slecht. Slecht slapen is ongezond. Van slecht slapen wordt men dik, geïrriteerd, snel afgeleid en men leeft minder lang.

Beste traagschuim matrassen

Ontvang nu vrijblijvend professioneel advies over het traagschuim matras dat het beste past bij uw persoonlijke situatie

Matrassen moeten van de materialen traagschuim en koudschuim gemaakt worden. Decupré is al 15 jaar de nummer 1 keuze van ziekenhuizen en marktleider in de zorgsector. De matrassen van Decupré gebruiken een combinatie van hoogwaardig traagschuim en hoogwaardig koudschuim. Traagschuim zorgt voor een optimale drukverdeling, terwijl het koudschuim de perfecte ondersteuning biedt. Door deze  materialen in een multi-layer in te zetten past het matras zich volledig aan aan het lichaam van de persoon die erop ligt. Hierdoor geeft deze combinatie u optimaal comfort tijdens het slapen en zorgt het ervoor dat u een juiste slaaphouding aanneemt. De kwaliteit van Decupré traagschuim en koudschuim is bekroond met de maximale score van 100 van de 100 te behalen punten door het onafhankelijke kwaliteitsinstituut TÜV/TNO en onze klanten geven ons een 9. Voor het optimaal kunnen genieten van dit waanzinnig goede traagschuim matras raden wij u aan het adviespaneel in te vullen. U krijgt dan een gedegen advies op basis van uw persoonlijke situatie, zodat onze experts u een geschikt matras kunnen aanraden. Zo kunt u een traagschuim matras van de hoogste kwaliteit kopen waarvan u weet dat het bij u past. Nieuwsgierig geworden? Vul hieronder het adviespaneel in, dan helpen wij u graag!

“De professionals van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap heerlijk op mijn nieuwe matras!”

Vul het adviespaneel hieronder in voor vrijblijvend persoonlijk advies van onze specialisten

1. Wat is uw geslacht?

Geslacht
2. Wat is uw leeftijd?

Leeftijd
3. Wat is uw lengte?

Lengte
4. Hoeveel weegt u?
Gewicht
5. Postuur
6. Temperatuur

Warmte

 
7. Lichamelijke bijzonderheden?

Klachten
8. Ik slaap nu op een ... matras

Huidige matras
9. Leeftijd huidige matras

Leeftijd matras
10. Hoe beoordeelt u uw eigen nachtrust?
Nachtrust
11. Hoe heeft u Decupré voor het eerst gevonden?
Marketing

Wij vragen u om uw contactgegevens omdat wij die nodig hebben om u een accuraat rapport te kunnen bezorgen.

Onze garantie: Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van het door u gevraagde slaapadvies. Na het uitbrengen van het advies worden uw gegevens vernietigd. Wij delen deze gegevens niet met derden.Naam
Email
Telefoon

Materiaal

Welk materiaal past het best bij mij? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet u eerst weten uit welke materialen een matras kan bestaan en wat per materiaal de kenmerken zijn. De meest voorkomende materialen zijn polyether, latex, binnenvering, koudschuim en traagschuim. Op deze pagina zullen wij per materiaal een korte toelichting geven.

Polyether

Polyethermatrassen bestaan uit een kern van polyetherschuim. Dit materiaal heeft, in tegenstelling tot traagschuim, een gesloten celstructuur. Vanwege deze celstructuur is de vochtdoorlatendheid minder goed en kan het materiaal warm en broeierig aanvoelen.

Latex

Er zijn twee soorten latexmatrassen, namelijk latexmatrassen van natuurrubber en latexmatrassen van synthetisch rubber. Latexmatrassen van natuurrubber worden geproduceerd op basis van sap van de rubberboom. Een product moet voor minimaal 70% uit latex bestaan om als natuurrubber bestempeld te mogen worden. Synthetisch rubber is daarentegen van aardolie gemaakt. Matrassen van natuur latex zijn poreuzer dan matrassen van synthetisch latex. Dit wil zeggen dat er in dit materiaal meer luchtbellen zitten dan in synthetisch latex. Daarom heeft een matras van natuur latex betere klimaateigenschappen. Daarnaast zorgt dit materiaal voor een betere ondersteuning van uw lichaam. Daartegenover staat wel dat latexmatrassen vaak als erg warm ervaren wordt.

Binnenveringmatrassen

Er zijn twee soorten binnenveringmatrassen namelijk Bonell vering, bestaande uit losse veren die onderling verbonden zijn met een spiraalveer, en pocketvering, eveneens bestaande uit losse veren maar dan met een zakje om elke afzonderlijke veer. Aangezien een binnenveringsmatras vanwege het materiaal hard kan aanvoelen, kan er gekozen worden voor een toplaag van bijvoorbeeld traagschuim of koudschuim. Op die manier voelt het matras zachter en comfortabeler aan. Een binnenveringsmatras van Bonell vering is de voorloper en tevens goedkopere variant van het pocketveringmatras. Bij dit type materiaal zijn de veren niet verpakt zoals bij pocketvering en staan dus alle veren met elkaar in verbinding. Daarnaast biedt een matras van Bonell vering minder comfort dan een pocketveringmatras. De lichaamsondersteuning van een binnenveringmatras is slechter dan de ondersteuning in het geval van een traagschuim of koudschuim matras. Dit komt omdat het bij dit materiaal niet mogelijk is om verschillende zones in de stellen, wat wel mogelijk is bij koudschuim en traagschuim matrassen. Zonder deze zones is de tegendruk over het gehele matras gelijk, wat de ergonomie belemmert.

Koudschuim

Een andere benaming voor koudschuim is HR-schuim. Dit is namelijk een afkorting voor High Resilience, wat inhoudt dat het matras een hoge mate van veerkracht heeft. Dit materiaal heeft een open-celstructuur waardoor de vochtdoorlatendheid vele maten hoger is dan bij polyether. Vanwege de verschillende kwaliteiten en hardheden van koudschuim kan het voor zowel de toplaag als de onderlaag gebruikt worden.

Traagschuim

Traagschuim is gemaakt van het materiaal polyurethaan. Dit materiaal vormt zich naar het lichaam en werkt drukverdelend. Dit zorgt voor een hoge mate van comfort. Daarnaast is traagschuim temperatuurgevoelig. Dit houdt in dat traagschuim harder aanvoelt in een koude omgeving en indien u op het matras ligt, zachter kan gaan voelen door middel van uw lichaamstemperatuur.

Decupré: welk materiaal gebruiken wij?

De matrassen van Decupré bestaan niet uit slechts één materiaal. Al onze matrassen bestaan uit een combinatie van zowel traagschuim als koudschuim. Wij hebben hiervoor gekozen omdat deze combinatie zorgt voor optimale drukverdeling, goede ondersteuning en bovendien een uitstekend comfort. Het aantal lagen traag- en koudschuim zijn afhankelijk van het type matras dat u kiest. Daarnaast kunt u bij Decupré kiezen voor de Adaptable Air matrassen. Deze matrassen bevatten instelbare luchtbanen waardoor het matras telkens opnieuw ingesteld kan worden op basis van uw voorkeuren. Zijn nog niet al uw vragen beantwoord óf bent u juist enthousiast geworden over onze matrassen? Vul dan nu het adviespaneel in en dan nemen onze experts zo snel mogelijk contact met u op.