Proefslapen

Wat houdt proefslapen in?

Proefslapen houdt in dat u het gewenste matras thuis ontvangt zonder dat u hiervoor hoeft te betalen. Tijdens de proefperiode mag u vrijblijvend en geheel kosteloos in uw eigen slaapkamer beleven wat de ‘Decupré ervaring’ inhoudt.

Waarom biedt Decupré proefslapen aan?

Bij Decupré zijn wij ervan overtuigd uw lichaam moet wennen aan een nieuw matras. Wij vinden het onzin dat u bij sommige aanbieders slechts één minuut op het matras ligt alvorens u moet beslissen of het matras u bevalt. Bovendien ligt natuurlijk elk matras lekker als u al urenlang van winkel naar winkel struint. Op die manier krijgt u een vertekend beeld van welk matras het beste bij u past. Daarom bieden wij een proefperiode aan, zo kunt u in uw eigen slaapkamer onze kwaliteit ervaren!

Een foto van een vrouw die gebruik maakt van de mogelijkheid om te proefslapen

Wetenschappelijk bewijs betreft proefslapen

In het verleden heeft de universiteit van Leuven onderzoek gedaan naar proefslapen. Dit onderzoek duurde maar liefst 6 jaar! Uit dit onderzoek bleek dat een lichaam gemiddeld twee weken aan een matras moet wennen. Om die reden is het aan te raden om gebruik te maken van een proefperiode.

Moet ik betalen om te mogen proefslapen?

Nee, proefslapen is geheel vrijblijvend. Het matras wordt dan ook gratis bij u thuisbezorgd. Wij wijzen u er echter wel op dat uw lichaam moet wennen aan een nieuw matras. Om die reden raden wij aan om de gehele proefperiode af te maken voordat u een oordeel velt.

Vanaf wanneer gaat het proefslapen in?

Het proefslapen begint op de dag dat u het Decupré matras thuis ontvangen heeft.

De proefperiode is me bevallen en ik wil het matras houden, wat moet ik doen?

Indien het Decupré matras u goed bevallen is en u hem wilt houden, hoeft u hier niets voor te doen. Binnen 7 dagen na de laatste dag van uw proefperiode ontvangt u namelijk automatisch de factuur.

Ik twijfel nog of ik het matras dat ik heb, bij mij past. Wat moet ik doen?

Gelukkig komt het nauwelijks voor, maar uiteraard kan het een keer zo zijn dat u twijfelt of het matras bij u past. Indien uw proefperiode nog niet afgelopen is, kunt u contact opnemen met het secretariaat door te bellen naar 0316 750 441. Is het matras niet naar wens? Dan komen wij deze bij u ophalen. Indien u een hoofd- en/of zitkussen bij ons aangeschaft heeft die niet naar wens is, verzoeken wij u om het product naar ons retour te zenden.

Staat uw vraag betreft proefslapen er niet bij of wilt u een proefperiode aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op door het adviespaneel in te vullen!