Materiaal

Welk materiaal past het best bij mij? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet u eerst weten uit welke materialen een matras kan bestaan en wat per materiaal de kenmerken zijn. De meest voorkomende materialen zijn polyether, latex, binnenvering, koudschuim en traagschuim. Op deze pagina zullen wij per materiaal een korte toelichting geven.

Polyether

Polyethermatrassen bestaan uit een kern van polyetherschuim. Dit materiaal heeft, in tegenstelling tot traagschuim, een gesloten celstructuur. Vanwege deze celstructuur is de vochtdoorlatendheid minder goed en kan het materiaal warm en broeierig aanvoelen.

Latex

Er zijn twee soorten latexmatrassen, namelijk latexmatrassen van natuurrubber en latexmatrassen van synthetisch rubber. Latexmatrassen van natuurrubber worden geproduceerd op basis van sap van de rubberboom. Een product moet voor minimaal 70% uit latex bestaan om als natuurrubber bestempeld te mogen worden. Synthetisch rubber is daarentegen van aardolie gemaakt.

Matrassen van natuur latex zijn poreuzer dan matrassen van synthetisch latex. Dit wil zeggen dat er in dit materiaal meer luchtbellen zitten dan in synthetisch latex. Om die reden is natuur latex een hogere mate van vochtdoorlatendheid. Daarnaast zorgt dit materiaal voor een betere ondersteuning van uw lichaam. Daar tegenover staat wel dat latexmatrassen vaak als erg warm ervaren worden.

Binnenveringmatrassen

Er zijn twee soorten binnenveringmatrassen. Ten eerste is er Bonell vering, bestaande uit losse veren die onderling verbonden zijn met een spiraalveer, zodat alle veren met elkaar in verbinding staan. Ten tweede is er pocketvering, wat eveneens bestaat uit losse veren maar dan met een zakje om elke afzonderlijke veer. Bonell vering is de voorloper en tevens goedkopere variant van het pocketveringmatras, en biedt derhalve vaak minder comfort.

Aangezien een binnenveringsmatras vanwege het materiaal hard kan aanvoelen, kan er gekozen worden voor een toplaag van bijvoorbeeld traagschuim of koudschuim. Op die manier voelt het matras zachter en comfortabeler aan. Uiteraard kunt u ook meteen kiezen voor een matras bestaande uit koudschuim en traagschuim voor optimaal comfort en om eventuele ontevredenheid te voorkomen.

De lichaamsondersteuning van een binnenveringmatras is slechter dan de ondersteuning in het geval van een traagschuim of koudschuim matras. Dit komt omdat het bij dit materiaal niet mogelijk is om verschillende zones in de stellen, wat wel mogelijk is bij koudschuim en traagschuim matrassen. Deze zones zorgen er namelijk voor dat de tegendruk per zone verschillend is, wat bijdraagt aan de juiste slaaphouding en optimaal comfort. Daarnaast is er bij binnenveringsmatrassen een verhoogde kans op piekdruk.

Koudschuim

Een andere benaming voor koudschuim is HR-schuim. Dit is namelijk een afkorting voor High Resilience, wat inhoudt dat het matras een hoge mate van veerkracht heeft. Dit materiaal heeft een open celstructuur waardoor de vochtdoorlatendheid vele maten hoger is dan bij polyether. Vanwege de verschillende kwaliteiten en hardheden van koudschuim kan het voor zowel de toplaag als de onderlaag gebruikt worden.

Traagschuim

Traagschuim is gemaakt van het materiaal polyurethaan. Dit materiaal vormt zich naar het lichaam en werkt drukverdelend. Dit zorgt voor een hoge mate van comfort. Wilt u meer weten over traagschuim? Lees dan dit artikel!

Decupré: welk materiaal gebruiken wij?

De matrassen van Decupré bestaan niet uit slechts één materiaal. Al onze matrassen bestaan uit een combinatie van zowel hoogwaardig traagschuim als koudschuim. Wij hebben hiervoor gekozen omdat deze combinatie zorgt voor optimale drukverdeling, goede ondersteuning en bovendien een uitstekend comfort. Het aantal lagen traag- en koudschuim zijn afhankelijk van het type matras dat u kiest. Daarnaast kunt u bij Decupré kiezen voor de Adaptable Air matrassen. Deze matrassen bevatten instelbare luchtbanen waardoor het matras telkens opnieuw ingesteld kan worden op basis van uw voorkeuren.

Zijn nog niet al uw vragen beantwoord óf bent u juist enthousiast geworden over onze matrassen? Vul dan nu het adviespaneel in en dan nemen onze experts zo snel mogelijk contact met u op.

Onze klanten beoordelen ons met een 9! Bent u de volgende?