Heel veel mensen hebben er wel eens last van: hoofdpijn. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn en hoofdpijn heeft ook veel verschillende oorzaken. In de meeste gevallen is de hoofdpijn maar tijdelijk (wat het jammer genoeg niet minder vervelend maakt), maar in sommige gevallen is de pijn continu aanwezig.

Oorzaken van hoofdpijn

Zoals al eerder gezegd, zijn er veel dingen die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Zo kunt u aan het einde van de dag hoofdpijn hebben doordat u te veel achter een computer heeft gezeten of te weinig heeft gedronken. In andere gevallen kan hoofdpijn een ernstigere oorzaak hebben, zoals migraine. Wist u dat een verkeerde combinatie van uw matras en hoofdkussen ook al kan zorgen voor hoofdpijn?

Behandelingen tegen hoofdpijn

Aangezien de oorzaken van hoofdpijn uiteen lopen, zijn er ook veel verschillende behandelingen tegen de pijn. Wanneer u zo nu en dan last heeft van uw hoofd, helpt een paracetamol meestal al veel. In andere gevallen, wanneer de hoofdpijn chronisch wordt of wanneer uw dagelijkse bezigheden eronder lijden, is het verstandig om naar uw huisarts te gaan. Deze kan samen met u tot een diagnose komen waarna de juiste behandeling kan worden gestart.

Hoofdpijn en uw matras en kussen

Een veelvoorkomende soort hoofdpijn is cervicogene hoofdpijn, ook wel spanningshoofdpijn genoemd. De pijn in uw hoofd komt dan vanuit de spieren in uw nek en rug. Wanneer deze spieren verkrampt zijn, trekt de pijn naar boven en voelt u dit in uw hoofd. Deze verkrampte spieren komen in veel gevallen door een verkeerde combinatie van uw matras en hoofdkussen. Wanneer uw matras en/of hoofkussen van slechte kwaliteit of oud is, ligt u al snel in de verkeerde slaaphouding. Ook de mate waarin het matras en kussen op elkaar zijn afgestemd, heeft hier veel effect op. Daarom is het heel belangrijk om een goede combinatie hoofdkussen en matras te nemen die ook beide van goede kwaliteit zijn.

Het goede matras en hoofdkussen

Voor een goed matras is een combinatie van de juiste materialen cruciaal. In de matrassen van Decupré wordt een combinatie van hoogwaardig traagschuim en koudschuim gebruikt. Deze materialen hebben beide veel voordelen, maar als ze gecombineerd worden, is het matras optimaal. Daarnaast is het belangrijk om naar de kwaliteit van het schuim te kijken. De HR-waarde van het schuim moet tussen de 50 en de 60 liggen voor een goede kwaliteit. Bij onze matrassen is de densiteit 55.

Om uw slaapsysteem compleet te maken, is het verstandig om een kussen te nemen van hetzelfde materiaal als het matras. Zo ligt u met uw hoofd op precies de goede hoogte ten opzichte van de rest van uw lichaam en zullen de spieren in de rug, schouder en nek ook uit kunnen rusten. Zo zal de spanningshoofdpijn naar verloop van tijd verminderen.

De matrassen en hoofdkussens van Decupré

Met onze multi-layer opbouw van traagschuim en koudschuim zorgen onze matrassen voor de perfecte combinatie van comfort en ondersteuning. Daarnaast hebben onze matrassen 7 zones die over de breedte lopen, zodat het matras zich perfect per zone en per lichaamsdeel kan aanpassen. De kwaliteit van onze matrassen is onder andere getest door het gerenommeerde kwaliteitsinstituut TÜV/TNO, waar wij 100 van de te behalen 100 punten hebben gescoord.

Omdat onze kussens van hetzelfde materiaal zijn gemaakt als onze matrassen (namelijk traagschuim), ligt u met uw hoofd op precies de goede hoogte. Hierdoor zullen de spieren in uw rug, schouders en nek ook de rust krijgen, waardoor u minder last kunt krijgen van spanningshoofdpijn. Eén van onze kussens kunt u zelfs instellen, zodat u zelf de hoogte en hardheid van het kussen kan bepalen!

Bent u op zoek naar een goed matras en hoofdkussen, maar weet u niet zo goed waar u naar moet kijken? Vul dan gratis en vrijblijvend ons adviespaneel in en ontvang slaapadvies van een van onze slaapexperts.

 

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Restless legs

Restless legs is de Engelse benaming voor rusteloze benen. In het geval van rusteloze benen heeft men de onbedwingbare behoefte om de onderbenen, knieën en soms zelfs de armen te bewegen. De symptomen van deze slaapstoornis worden van persoon tot persoon verschillend...

Welke materialen voor matrassen bij verschillende klachten

Rugpijn, nekpijn en pijn in de heup zijn veel voorkomende klachten onder de Nederlandse bevolking. Een bezoekje aan de fysiotherapeut is vaak het eerste waar mensen aan denken op het moment dat zij pijn ervaren in één van deze lichaamsdelen. Maar wist u dat ook een...

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking is een vervelende aandoening die uw dagelijks leven behoorlijk kan beïnvloeden. In sommige gevallen is de pijn zo heftig dat u nog maar amper naar behoren kunt functioneren. Een slijmbeursontsteking, dat wilt niemand. Om die reden worden in...