Matrassen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Vandaar dat de prijzen van een matras erg uiteen kunnen lopen. Maar hoeveel mag een matras kosten voor een goede prijs-kwaliteitverhouding? In dit artikel zullen de kostenbepalende factoren van een matras behandeld worden. Zodat u precies weet waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw matras.

Gekozen materialen

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een matras bepalen. Eén van die factoren is het materiaal waar het matras van gemaakt wordt. Er zijn namelijk verschillende materialen waar een matras van gemaakt kan worden. In dit artikel kunt u daar meer over lezen. Eén van de goedkoopste materialen waar een matras van gemaakt kan worden is polyether. Daarentegen behoren latex en traagschuim matrassen tot het hogere segment. De prijs van deze materialen is afhankelijk van de kwaliteit.

Dure winkels

Een andere factor die de prijs van het matras bepaalt, is het hebben van dure winkels op toplocatie met duur winkelpersoneel. U kunt u zich voorstellen dat de kosten hierdoor hoog oplopen en dat deze kosten doorberekend worden aan u, de consument. Wilt u voor de beste prijs-kwaliteitverhouding gaan? Dan kunt u het beste kiezen voor een bedrijf dat niet beschikt over fysieke winkels.

Marketingcampagnes die de matras kosten opvoeren

Daarnaast voeren dure marketingcampagnes de matras kosten hoog op. Bedrijven die bijvoorbeeld veelvuldig gebruik maken van tv-reclames, hebben hele hoge marketingkosten aangezien het uitzenden van tv-reclames ontzettend duur is. Om deze kosten te kunnen maken, moet er maandelijks een hele berg met geld binnenkomen. Ook in dit geval kunt u er van uit gaan dat deze kosten doorberekend worden in de consumentenprijs.

Kwaliteit

In veel gevallen denken mensen dat een hoge prijs automatisch leidt tot de beste kwaliteit. Echter is dat niet zo. Sommige bedrijven hebben voor een bepaalde strategie gekozen die ertoe leidt dat de consumentenprijs toeneemt zoals eerder in dit artikel behandeld is. Maar waar moet u dan wel op letten als het gaat om matras kosten? Belangrijk is om enerzijds naar het gekozen materiaal te kijken en anderzijds naar de kwaliteit van het gekozen materiaal. Elke materiaal heeft namelijk verschillende kwalitatieve graderingen. Uiteraard spreekt het voor zich dat een betere kwaliteit van het materiaal leidt tot een hogere prijs.

Decupré

Bij Decupré hoeft u nooit bang te zijn dat de matras kosten hoger liggen dan uitermate noodzakelijk. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat het beste slaap-, lig- en zitcomfort toegankelijk moet zijn voor iedereen. Om die reden hebben wij er weloverwogen voor gekozen om geen gebruik te maken van winkels op toplocatie met duur winkelpersoneel en dure marketingcampagnes. Op die manier kunnen wij de matras kosten en daardoor de consumentenprijs laag houden. Dit alles doen wij speciaal voor u.

Om aan te tonen dat Decupré uitsluitend gebruik maakt van de beste materialen, zou ik u er op willen wijzen dat de matrassen van Decupré beoordeeld zijn met 100 van de 100 punten door het onafhankelijke kwaliteitsinstituut TÜV/TNO.

Tevens kunt u bij Decupré gebruik maken van een vrijblijvende en kosteloze proefslaapperiode alvorens u het matras aankoopt. Zo kunt u zelf, in uw eigen vertrouwde slaapkamer, de kwaliteit van onze producten ervaren.

Wilt u zelf ervaren dat u bij Decupré de beste kwaliteit voor de scherpste prijs krijgt? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts contact met u op kunnen nemen om af te stemmen welk matras het beste bij u past.

Terug naar overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Welk matras bij zwangerschap?

De zwangerschap is een tijd van veranderingen. Uw lichaam verandert, de hormonen gieren letterlijk door het lijf en u krijgt naar mate de zwangerschap vordert steeds meer pijntjes. Als gevolg van allerlei ongemakken kan de slaap ernstig verstoord worden. Maar hoe kunt...

Matras testen

Uit onderzoek is gebleken dat één derde van Nederland kampt met slaapklachten. Deze slaapklachten kunnen onder andere ontstaan door het slapen op een matras dat onvoldoende ondersteuning biedt. Daardoor kunt u ’s nachts niet goed uitrusten, draait u te veel en komt u...

Oorzaak en preventie Decubitus

Decubitus is een gelokaliseerde beschadiging van de huid en/of onderliggend weefsel, meestal ter hoogte van een botuitsteeksel, als gevolg van druk of druk in samenhang met schuifkracht.​