Wat zijn de fabels en feiten over slapen?

Slapen is een dagelijkse bezigheid. Veel mensen denken er enige kennis over te hebben, maar niets is minder waar. De laatste jaren is iedereen steeds meer bezig met hebben van een gezond en vitaal leven. Dit betekent echter dat er ook steeds meer fabels ontstaan over het slapen. Maar belangrijker: wat zijn de feiten over slapen?

In dit artikel worden de volgende feiten en fabels besproken:

Vul nu het adviespaneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré.

Verhoogde slapeloosheid bij vrouwen

Gedurende het leven van een vrouw ervaart ze verschillende hormoonschommelingen. Deze schommelingen ontstaan door menstruatie, zwangerschap en de overgang. Het gevolg van deze schommelingen is echter dat er een verandering ontstaat in de melatoninehuishouding bij de vrouw. Dit stofje zorgt ervoor dat je een slaperig gevoel ervaart in de avond. Als er een verandering in de melatonineproductie ontstaat en er dus minder melatonine wordt aangemaakt, is het moeilijker voor vrouwen om in slaap te vallen. Helaas dames, deze behoort dus tot de feiten over slapen. Voor elke 5 slapeloze mannen zijn er namelijk 7 slapeloze vrouwen.

Ochtend- vs. avondmens

Het zijn van een ochtend of avondmens wordt vaak als excuus gebruikt. Maar is dit wel een gedegen excuus? Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen noch een ochtend, noch een avondmens zijn. Of je productiever bent in de ochtend of avond is namelijk puur afhankelijk van de omgevingsinvloeden! Probeer eens een weekje zonder telefoon, televisie en andere technologische invloeden. Je zal versteld staan van het resultaat!

Met het verkeerde been uit bed

Dagelijks stappen veel mensen naar eigen zeggen met het verkeerde been uit bed. Nou is dat natuurlijk een beetje overdreven, maar de kern van het verhaal behoort tot de feiten over slapen. Het is namelijk bewezen dat de eerste gedachte met betrekking tot de nieuwe dag een grote invloed heeft op hoe jij je deze dag voelt. So, let’s all think positive!

Vul nu het adviespaneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré.

Slaap kindje, slaapFeit of fabel: het tellen van schaapjes zorgt ervoor dat u sneller in slaap valt

Vanaf oudsher wordt geadviseerd om schaapjes te tellen voor het slapen gaan. Gek genoeg hielp het mij als kind vrijwel elke avond om in slaap te komen. Verschillende onderzoeken hebben dit nader onderzocht en hebben geconcludeerd dat hier inderdaad een kern van waarheid in zit. Het tellen zorgt er namelijk voor dat u zich focust, wat gezien kan worden als een vorm van meditatie! Deze vorm van ‘meditatie’ zorgt er tevens voor dat u minder piekert! Dus dames, tel vanavond de hoeveelheid nieuwe tassen en schoenen die je aankomend jaar wil kopen en slaap lekker!

Matrassen als wondermiddel

Een matras is geen wondermiddel, maar kan wel degelijk meehelpen aan een goede en gezonde nachtrust. Door het kiezen van een matras en hoofdkussen die precies bij uw lichaam en slaaphouding passen, creëert u een gezonde slaapomgeving. Op deze manier kan uw lichaam volledig herstellen gedurende uw slaap, zodat u fit en vitaal aan uw nieuwe dag kunt beginnen.

Om u te helpen een goede keuze te maken met betrekking tot het matras en hoofdkussen dat bij u past, hoeft u alleen maar het adviespaneel in te vullen. Bovendien kunt u op uw gloednieuwe Decupré matras eerst 30 dagen proefslapen voordat u tot uw investering overgaat. Op deze manier weet u zeker dat de werking van uw Decupré matras een feit is en geen fabel!

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

De smartphone in bed

Vandaag de dag is de smartphone niet meer uit ons leven weg te denken. Uit onderzoek is gebleken dat in Nederland maar liefst 93% van de bevolking in het bezit is van een smartphone. Hiermee heeft Nederland de hoogste smartphone-penetratie van alle onderzochte landen....

Melatonine, do or don’t?

Nachten achter elkaar wakker liggen is helaas voor veel mensen een bekend fenomeen. Van oudsher zijn er verschillende middelen die worden gebruikt om in slaap te komen. Tegenwoordig is melatonine een van de bekendste middelen die mensen gebruiken om hun slaapritme te...

Stop met piekeren, start met slapen

Iedereen piekert wel eens. Of het nu over werk, school, of dat bezoekje aan de tandarts is, leuk is piekeren zeker niet. Als u gespannen in bed ligt en gaat tobben, is een goede nachtrust al gauw ver te zoeken. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over deze...