Slapen is een dagelijkse bezigheid. Veel mensen denken er enige kennis over te hebben, maar niets is minder waar. De laatste jaren is iedereen steeds meer bezig met hebben van een gezond en vitaal leven. Dit betekent echter dat er ook steeds meer ‘fabels’ ontstaan over het slapen. Maar wat zijn nou de feiten met betrekking tot slapen? En wat zijn de fabels? Vul nu het advies paneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend slaapadvies van de slaapexperts van Decupré.

Verhoogde slapeloosheid bij vrouwen

Gedurende het leven van een vrouw ervaart ze verschillende hormoonschommelingen. Deze schommelingen ontstaan door menstruatie, zwangerschap en de overgang. Het gevolg van deze schommelingen is echter dat er een verandering ontstaat in de melatoninehuishouding bij de vrouw. Dit stofje zorgt ervoor dat je een slaperig gevoel ervaart in de avond. Als er een verandering in de melatonineproductie ontstaat, en er dus minder melatonine wordt aangemaakt, is het moeilijker voor vrouwen om in slaap te vallen. Helaas dames, het is dus een feit. Voor elke 5 slapeloze mannen zijn er 7 slapeloze vrouwen..

 Ochtend- vs avondmens

 Het zijn van een ochtend of avondmens wordt vaak als excuus gebruikt. Echter, is dit wel een gedegen excuus? Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen noch een ochtend, noch een avondmens zijn. Of je productiever bent in de ochtend of avond is namelijk puur afhankelijk van de omgevingsinvloeden! Probeer eens een weekje zonder telefoon, televisie en andere technologische invloeden. Je zal versteld staan van het resultaat!

Met het verkeerde been uit bed

 Dagelijks stappen veel mensen naar eigen zeggen met het verkeerde been uit bed. Nou is dat natuurlijk een beetje overdreven, maar de kern van het verhaal is een feit. Het is namelijk bewezen dat de eerste gedachte met betrekking tot de nieuwe dag een grote invloed heeft op hoe jij je deze dag voelt. So, let’s all think positive!

Schaap kindje slaap

 Vanaf oudsher wordt geadviseerd om schaapjes te tellen voor het slapen gaan. Gek genoeg hielp het mij als kind vrijwel elke avond om in slaap te komen. Verschillende onderzoeken hebben dit nader onderzocht, en hebben geconcludeerd dat hier inderdaad een kern van waarheid in zit. Het tellen zorgt er namelijk voor dat je focust, wat gezien kan worden als een vorm van meditatie! Deze vorm van ‘meditatie’ zorgt ervoor dat je minder piekert! Dus dames, tel vanavond de hoeveelheid nieuwe tassen en schoenen die je aankomend jaar wil kopen en slaap lekker!

Matrassen als wondermiddel

 Een matras is geen wondermiddel, maar kan wel degelijk meehelpen aan een goede en gezonde nachtrust. Door het kiezen van een matras en hoofdkussen die precies bij uw lichaam en slaaphouding past, creëert u een gezonde slaapomgeving. Op deze manier kan uw lichaam volledig herstellen gedurende uw slaap, zodat u fit en vitaal aan uw nieuwe dag kan beginnen.

Om u te helpen een goede keuze te maken met betrekking tot het matras en hoofdkussen dat bij u past hoeft u alleen maar het adviespaneel in te vullen. Bovendien kan u op uw gloednieuwe Decupré matras eerst 30 dagen proefslapen voordat u tot uw investering overgaat. Op deze manier weet u zeker dat de werking van uw Decupré matras een feit is en geen fabel!