Wat is bekkeninstabiliteit?

Bekkeninstabiliteit komt vooral voor bij zwangere vrouwen, maar ook niet-zwangere vrouwen en mannen kunnen er last van hebben. Bekkeninstabiliteit, ook wel symfysiolyse genoemd, betekent letterlijk het instabieler worden van de bekken. Dit gebeurt doordat de gewrichtsbanden rondom de bekken weker en rekbaarder worden. De botten bewegen zo soepeler ten opzichte van elkaar, maar als dit te soepel wordt, is er te weinig ondersteuning. Omdat de botten in de bekken te weinig ondersteuning krijgen, zijn de spieren rondom de bekken steeds bezig om de botten beter bij elkaar te houden. Het gevolg hiervan is dat je last kunt krijgen van je bekken en onderrug. In sommige gevallen straalt deze pijn ook uit naar de benen en hoger in de rug.

In dit artikel worden de volgende vragen met betrekking tot bekkeninstabiliteit beantwoord:

Vindt u het prettiger om persoonlijk gedegen slaapadvies te ontvangen van onze experts? Vul dan het adviespaneel in zodat onze experts u kunnen voorzien van een geheel vrijblijvend en kosteloos advies op maat.

Wat kunt u er tegen doen?

Bekkeninstabiliteit kan erg pijnlijk zijn en ook dagelijkse bezigheden, zoals werk en sporten, belemmeren. Het is daarom belangrijk om de instabiliteit zoveel mogelijk tegen te gaan, zodat de gewrichtsbanden sterker worden en de spieren rust krijgen. Naar de fysiotherapeut gaan en bepaalde oefeningen doen, helpen over het algemeen veel, maar daarnaast is het ook heel belangrijk om het lichaam op een goede manier te laten rusten. Hierdoor kunnen het lichaam, en met name de spieren in de bekken en onderrug, zich herstellen.

Hoe kunt u uw lichaam laten herstellen?

Zoals veel mensen al weten, is slapen dé manier om het lichaam te laten rusten en energie te krijgen voor de nieuwe dag. Dit geldt ook voor de spieren in het lichaam. Om de spieren rondom de bekken en de rug zo goed mogelijk rust te gunnen, is het van belang om de goede slaappositie aan te nemen. Door de natuurlijke vorm van de wervelkolom tijdens het slapen te behouden, krijgen de spieren de optimale rust en kunnen ze zich zo goed mogelijk herstellen.

In het geval van bekkeninstabiliteit is het ontzettend belangrijk dat uw lichaam 's nachts voldoende rust krijgt

Hoe verkrijgt u de optimale slaaphouding?

Voor de optimale slaaphouding is een goed matras cruciaal. Een goed matras ondersteunt je op de juiste plaatsen en vormt het lichaam en de wervelkolom in de natuurlijke houding. Hierbij moeten de juiste materiaal worden ingezet, zodat u de beste drukverdeling ervaart en tegelijkertijd de optimale ondersteuning heeft.

Vul nu het adviespaneel in en ontvang een gratis en vrijblijvend slaapadvies en matrasadvies van de slaapexperts van Decupré. Daarnaast kunt u op de matrassen van Decupré 30 dagen proefslapen, zodat u zeker weet dat het matras bij u en uw klachten past.

Terug naar het overzicht met artikelen

“De specialisten van Decupré gaven mij een gedegen advies. Ik slaap weer heerlijk!”

Gerelateerd

Pijn in de heup: wat kan ik doen?

Pijn in de heup kan op vele manieren en op elke leeftijd ontstaan. Voorbeelden waardoor klachten aan het heupgewricht kunnen ontstaan zijn (overmatig) sporten, overbelasting of slijtage. In dit artikel zult u onder andere lezen hoe heupklachten hand in hand samengaan...

Schouderklachten en het verband met een matras

Vandaag de dag heeft 21% van de mensen in Nederland last van schouderklachten. Daarnaast wordt er geschat dat dit aantal met 0.9% tot 2.5% per jaar toeneemt. Maar hoe ontstaan schouderklachten en wat is het verband tussen schouderklachten en een matras? U leest het in...

Hoofdpijn en moe zijn: wat is de oorzaak van deze combinatie?

Hoofdpijn is een aandoening die dagelijks bij ontzettend veel mensen voorkomt. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn met nog veel meer verschillende oorzaken. In dit artikel gaan we onder andere dieper in op de oorzaken van de combinatie hoofdpijn en moe zijn....